Не всички потребители имат възможност да провеждат високоскоростен интернет, така че специалните програми за ускоряване на връзката не са загубили своята релевантност. Чрез промяна на някои параметри се постига малко увеличение на скоростта. В тази статия ще разгледаме няколко представители на този софтуер, които помагат да направим интернет малко по-бърз.

дросел

Дроселът изисква минимална намеса на потребителя. Той може самостоятелно да определя и настройва най-добрите параметри за модема и компютъра. В допълнение, той извършва корекция на някои файлове в системния регистър, което позволява да се ускори обработката на големи пакети данни, предавани между компютъра и сървъра. Програмата е съвместима с всички видове връзки и пробна версия е достъпна за изтегляне безплатно на официалния сайт.

Съвместимост на помощната програма Throttle с всички версии на Windows

Изтеглете Throttle

Интернет ускорител

Този представител ще бъде полезен дори и за неопитни потребители. Тя има функцията за автоматична оптимизация на връзките, трябва само да я активирате, за да може програмата да извлече оптимални настройки, които да спомогнат за ускоряване на интернет. Разширените потребители тук също имат нещо да четат, допълнителни настройки ще бъдат изключително полезни при изпълнението на нестандартни задачи. Но бъдете внимателни, промяната на някои параметри може, напротив, да намали скоростта или дори прекъсването на връзката.

Активиране на оптимизацията в интернет ускорителя

Изтеглете интернет ускорителя

Скорост на DSL

Основната функция на нормалната оптимизация ви позволява да зададете препоръчваните от програмата параметри, които поне малко, но ще ускорят комуникацията. Той проверява скоростта на трансфер на данни чрез вградения инструмент и има поддръжка за допълнителни помощни програми, които изискват отделно изтегляне. Възможно е ръчно да се променят някои параметри за оптимизация, които ще бъдат полезни за напреднали потребители.

Нормална оптимизация на скоростта на DSL

Изтегляне на DSL Speed

Интернет Циклон

Този представител е много подобен на функционалността с предишните. Има също така автоматични настройки, допълнителни опции и преглед на текущото състояние на мрежата. Ако се направят промени, скоростта е спаднала, а след това има възможност да се върнат настройките до първоначалното състояние. Препоръчваме ви да обърнете внимание на няколко вградени опции за оптимизация. Такава функция ви помага да изберете най-добрите параметри чрез груба сила.

Интернет оптимизация циклон

Изтегляне на интернет циклона

Уеб бустер

Ако използвате Internet Explorer , след което за да увеличите скоростта на мрежата, използвайте Web Booster. Програмата ще започне да работи веднага след инсталирането, но трябва да се отбележи, че тя работи само на горния браузър. Този софтуер ще бъде полезен за много тесен кръг от потребители.

Ускоряване в уеб бустер

Изтегляне на уеб бустер

Ashampoo интернет ускорител

Ashampoo Internet Accelerator разполага с основен набор от функции - автоматична конфигурация, настройка на ръчни параметри и тестване на връзките. От уникалните функции се осветява само секцията "Защита" . Има няколко отметки пред определени параметри - това ще позволи малко да се осигури мрежата. Програмата се разпространява срещу заплащане, но демо версията е безплатна за изтегляне на официалния сайт.

Автоматична конфигурация на Ashampoo Internet Accelerator 3

Изтеглете Ashampoo Интернет ускорител

SpeedConnect Интернет ускорител

Последният представител в нашия списък беше SpeedConnect Internet Accelerator. Тя се различава от останалите чрез усъвършенствана система за тестване, с удобен и интуитивен интерфейс, водещ историята на трафика и наблюдение на текущата скорост на връзката. Ускорението се извършва чрез автоматично регулиране или ръчно избиране на необходимите параметри.

Увеличаване на скоростта в Speed ​​Connect Интернет ускорител

Изтеглете SpeedConnect Интернет ускорител

В тази статия се опитахме да намерим списък с най-добрите програми за вас, чрез които се увеличава скоростта на интернет. Всички представители имат няколко идентични функции, но има и нещо уникално и специално, което засяга окончателното решение на потребителя при избора на софтуера.