За да достигне максималната аудитория, рекламодателят трябва да постави рекламата си на възможно най-много сайтове. Интернет не е изключение по този въпрос. Само тук трябва да поставите информацията на специални електронни табла. Ръчното изпращане на поща до стотици или дори хиляди сайтове е дълъг и досаден бизнес. За щастие има специални програми, които значително улесняват и ускоряват процеса. Ще говорим за тях.

GrandMan

Нека да започнем с програмата за формиране и разпространение на реклами GrandMan. Основното й предимство е простотата на интерфейса, което прави този инструмент лесен за научаване, дори за начинаещи. В същото време GrandMan има доста впечатляваща вградена база от електронни табла с 1020 имена. Списъкът от обекти на всички сайтове се състои от 97225 секции. Освен това потребителят може ръчно да добавя нови сайтове.

Програмният интерфейс на GrandMan

Основният недостатък на GrandMan е фактът, че програмата отдавна не се поддържа от разработчиците и не е актуализирана от 2012 г. насам. И това означава не само, че функционалността му е донякъде морално остаряла, но и загубата на значимостта на повечето сайтове от базата данни. Освен това сега е невъзможно да се закупи платена версия на този продукт, а демонстрационната версия е много ограничена по отношение на възможностите.

Изтегляне GrandMan

Add2Board

Следващият инструмент за компилиране и разпространение на реклами се нарича Add2Board. Това е по-мощна и функционална програма от GrandMan. Броят на сайтовете в базата данни Add2Board надвишава стойността от 2100, включително Avito , което е повече от два пъти повече. Също така е възможно да добавите нови сайтове. Освен това при допълнително плащане има възможност за автоматично разпознаване на captcha, което за масово осчетоводяване на съобщения е много важна функция. Има график за интегрирани задачи.

Интерфейс на Add2Board

За съжаление, подобно на предишната програма, Add2Board понастоящем не се поддържа от разработчиците, което доведе до значително остаряване на неговите бази данни, както и до факта, че има възможност за използване на изключително безплатна демо версия, която по същество е ограничена.

Изтегляне на Add2Board

Смарт плакат

Друга програма за създаване и поставяне на реклами се нарича Smart Poster. Броят на сайтовете в неговата база данни надхвърля 2000. Основната особеност на това приложение обаче е вградените формуляри за анализатори и шаблони. С помощта на този инструмент можете ръчно да добавяте към базата данни почти всеки уебсайт, който предоставя на потребителите информация (бюлетини, новинарски емисии, каталози и др.). В същото време, след като направите настройката, в бъдеще ще трябва да извършите минимум действия, за да добавите рекламата към сайта.

Интерфейс на Smart Poster

Основният недостатък на Smart Poster е същият като при предишните програми. Състои се от факта, че последната актуализация бе пусната през 2012 г. и това означава много висока степен на загуба на релевантност на сайтове, намиращи се в базата данни. Но в същото време, за разлика от GrandMan и Add2Board, все още има възможност да се купи пълна версия (макар и с остаряла база данни).

Изтегли Smart Poster

BoardMaster

BoardMaster е единствената програма от инструментите, изброени в тази статия, за създаване и изпращане на електронни съобщения, която се актуализира редовно. Понастоящем в неговата база данни има повече от 4800 обекта, повечето от които понастоящем са уместни. Има възможност да се добави към списъка, изцяло на ръка или чрез търсене в Интернет. Има функция за изпращане на няколко теми и използване на прокси.

BoardMaster програмен интерфейс

В същото време, според някои точки във функционалността BoardMaster е по-нисък от конкурентите си. Например, тази програма няма гъвкавостта да персонализира полета като Smart Poster. Потребителите също отрицателно отбелязват доста високите разходи за познаване на captcha.

Изтегли BoardMaster

Както можете да видите, ако имате нужда от програма за изпращане на съобщения до електронни табла с най-актуалната база данни на сайта, тогава ясно, изборът ви трябва да бъде спрян в BoardMaster. Ако за вас този критерий не е толкова важен, тъй като имате намерение да добавите нови сайтове ръчно и по-значими други възможности, тогава можете да погледнете другите приложения, представени в тази статия. Например, за да добавите конкретни полета, които са налични за различни бюлетини, Smart Poster е най-добрият.