Популярността на играта Minecraft всяка година расте, отчасти това допринася за самите играчи, развивайки модата и добавяйки нови пакети за текстура. Дори неопитен потребител може да създаде своя собствена модификация, ако използва специални програми. В тази статия сме избрали за Вас няколко от най-подходящите представители на този софтуер.

MCreator

Първо, нека да разгледаме най-популярната програма за създаване на модификации и текстури. Интерфейсът е много удобен, всяка функция е в съответния раздел и има собствен редактор с набор от специфични инструменти. Освен това можете да свържете допълнителен софтуер, който ще трябва да изтеглите предварително.

Създаване на текстура MCreator

Що се отнася до функционалността, тук MCreator има както предимства, така и недостатъци. От една страна, има основен набор от инструменти, няколко режима на работа, а от друга - потребителят може да конфигурира само няколко параметъра, без да създава нищо ново. За да промените играта в световен мащаб, трябва да се обърнете към изходния код и да го промените в съответния редактор, но това изисква специални знания.

Изтегляне на MCreator

Режисьорът на Linkseyi Mod

Редакторът на Linkseyi Mod е по-малко популярен, но предлага на потребителите много повече възможности от предишния представител. Работата в този софтуер е изпълнена по такъв начин, че трябва да изберете определени параметри от изскачащите менюта и да качите свои собствени изображения - това прави програмата просто по-удобна и по-лесна.

Създаване на Mak Maker на Linkseyi

Възможно е да се създаде нов герой, тълпа, материал, блок и дори biome. Всичко това се комбинира в един мод, след което се зарежда в самата игра. Освен това има вграден редактор на модели. Link Maker на Linkseyi се разпространява безплатно и се предлага за изтегляне на официалния сайт за разработчици. Моля, обърнете внимание, че в настройките няма руски език, но дори и без знанието на английски майстор Mod Maker ще бъде много проста.

Изтеглете Link Maker's Mod Maker

Редактор на смъртта на Mod

Редакторът на Deathly Mod е много подобен на предишния представител. Има и няколко раздели, в които създавате знак, инструмент, блок, тълпа или биома. Самият мод се оформя в отделна папка с компонентни каталози, която можете да видите отляво в главния прозорец.

Създаване на нов блок Редактор на Deathly's Mod

Едно от основните предимства на тази програма е удобната система за добавяне на изображения на текстури. Не е нужно да рисувате модел в 3D режим, трябва само да изтегляте изображения с определен размер в съответните редове. Освен това има вградена функция за модифициране на тестове, която ви позволява да откривате тези грешки, които не могат да бъдат открити ръчно.

Изтеглете редактора на Mod Deathly

Програмите в списъка не се оказаха много, но присъстващите представители в идеалния случай са в състояние да се справят с техните задачи, да предоставят на потребителя всичко, от което се нуждаят при създаването на модификацията си за играта Minecraft.