Снимките за документи се отличават със специални размери и параметри, които не винаги са удобни за показване в стандартни графични редактори, поради което има специални програми, предназначени за тяхната удобна обработка. Те могат да се използват както от професионалисти, така и от начинаещи потребители.

Снимки на документите

Струва си да започнете с усъвършенстван редактор за работа със снимки за документи. Приложението поддържа всички често срещани формати, разполага с обширна база данни с документи с предварително зададени параметри на размер, цвят, ъгли и др. Освен това каталогът съдържа много елементи от облеклото за заместване, както и възможност за автоматична промяна на фона. Разглежданото решение може да се нарече най-добрият вариант за желаната цел, тъй като разполага с всички необходими инструменти.

Интерфейс на програмата Document Photo

Внедрен е рускоезичният интерфейс, безплатната версия предполага временно използване. Лицензът предоставя възможност за запазване на графични файлове в различни разширения и отваря достъп до пълната база данни на обекти и видове документи, а също така ви позволява да се свържете за оперативна техническа поддръжка по всяко време. Има четири вида лицензи: Express, Standard, Profi и Business за три работни места.

Изтеглете последната версия на Document Photos от официалния уебсайт

Studio Pro

Друго удобно приложение, което ви позволява бързо и удобно да обработвате и отпечатвате снимки на документи. След добавяне на снимка можете веднага да я редактирате - изрязване, завъртане, мащабиране, настройка на цветовете и много други. В левия прозорец се показва визуализация преди печат. Можете да ретуширате изображението и да промените фона.

Интерфейс на студийната програма

След като свържете камерата към компютър чрез USB, Studio Pro веднага ще я открие и ще ви позволи да импортирате файлове. В професионалната версия можете дори да управлявате устройството от разстояние. Подобно на приложението ID Photos, има обширна база дрехи, която включва 73 артикула, но трябва да платите отделно. Приложението е направено от руски разработчици, интерфейсът, съответно, също е направен на руски език. Само малка част от функциите са достъпни в безплатната версия.

Изтеглете последната версия на Studio от официалния уебсайт

Адобе Фотошоп

Трябва да се отбележи популярният графичен редактор Adobe Photoshop и въпреки че основният му фокус изобщо не е в създаването на снимки за документи, той разполага с всички инструменти, необходими за това: от корекция на цветовете и изрязване до оформяне на ъгъл и печат върху принтер.

Интерфейс на Adobe Photoshop

Това решение е подходящо само за напреднали потребители, които разбират околната среда, тъй като начинаещ може просто да се обърка между многото функции и инструменти, като по този начин губи време.

Адобе Фотошоп

Прочетете също: Как да направите снимка на документ в Adobe Photoshop

Прегледахме няколко приложения, които ви позволяват удобно да работите с графични файлове, създавайки и отпечатвайки снимки за документи. Първите две имат опростен интерфейс и са проектирани специално за тези цели, третата има по-широка функционалност и е подходяща само за напреднали потребители.