Понякога може да срещнете следната ситуация: искате да изтриете файла, но Windows издава различни съобщения за невъзможността за изтриване на този елемент. Възможно е да има няколко причини за това, но помага само за рестартиране на компютъра и след това да го изтриете.

За да решите бързо тези ситуации, си струва да имате програма на компютъра си, за да изтриете файловете, които не са изтрити. Такива софтуерни решения са предназначени да отстранят насилствено онези елементи, блокирани от системата.


В статията са представени 6 такива безплатни приложения. Те ще ви помогнат да изтриете файл, блокиран от неправилно затворено приложение или поради действията на вируса.

IObit Unlocker

Появата на програмата IObit Unlocker

IObit Unlocker е безплатна програма за премахване на всичко, което се получава чрез премахване на стандартни инструменти. Той позволява не само да изтривате заключените файлове, но и да им прилагате редица други действия: копиране, преименуване, преместване.

IObit Unlocker показва местоположението на софтуера, който не ви позволява да изтриете елемент, за да разберете причината за проблема при премахването му.

Лошото е, че приложението не винаги може да определи правилно състоянието на файла. Понякога заключените елементи се показват нормално.

Предимствата на приложението са приятният вид и присъствието на руския език.

Изтегляне на IObit Unlocker

LockHunter

Появата на програмата LockHunter

Lock Hunter е друга програма за премахване на заключени файлове. Можете да изтриете, да промените името и да копирате елемента на проблема.

Приложението правилно показва всички блокирани файлове и показва причината за заключването.

Недостатъкът е липсата на руски превод на интерфейса на приложението.

Изтегляне на LockHunter

Урокът: Как да изтриете заключен файл или папка чрез LockHunter

FileASSASSIN

Интерфейс на файлаASSASSIN

Приложение с ужасно име, което се превежда като "файл убиец", ще ви позволи лесно да премахнете неинсталираните елементи от вашия компютър. Също така можете да деактивирате процеса, който е причинил неизправността при премахването.

Minus File Assassin е липсата на руски превод на програмния интерфейс.

Изтегляне FileASSASSIN

Безплатен файл за отключване

Безплатен файл за отключване

Безплатен File Unlocker е безплатна програма за премахване на заключени елементи. Подобно на други подобни решения, той ви позволява да извършите няколко допълнителни действия във файла, освен, всъщност, изтрийте.

Също така приложението показва пътя към програмата, който не позволява изтриването на елемента. Free File Unlocker има портативна версия, която не изисква инсталация.

Недостатък, отново, е липсата на превод на руски език.

Изтеглете безплатен файл за отключване

Unlocker

Интерфейсът на Unlocker

Unlocker напълно оправдава простото си име. Целият интерфейс е 3 бутона. Изберете действие над файла и кликнете върху "OK" - всичко, което трябва да направите, за да се справите с елемента за възстановяване на отметки в Unlocker.

Поради своята простота програмата страда от липса на функции. Но това е много просто и подходящо за начинаещи потребители на персонални компютри. В допълнение интерфейсът на приложението съдържа руски език.

Изтегляне на Unlocker

Отключване на ИТ

Отключете ИТ програмния интерфейс

Отключването на ИТ е едно от най-добрите софтуерни решения за насилствено изтриване на файлове и папки. Причината е, че този продукт показва подробна информация за причината за блокирането: кое приложение блокира, къде се намира, какъв е товара на това приложение в системата и кои библиотеки използва това приложение. Това е много полезно при работа с файлове за блокиране на вируси.

Програмата ви позволява да правите много действия по блокираните артикули, както и да работите с папки.

Недостатъците включват липсата на руската версия и леко заредения интерфейс.

Изтегляне Отключи ИТ

С помощта на представените програми лесно можете да премахнете възстановяването на файлове и папки от вашия компютър. Вече не трябва да рестартирате за този компютър - просто добавете заключения елемент към приложението и го изтрийте.