Разбира се, много от вас си спомнят добрия стар ICQ. Ние се задържахме в него не само за часове или дни. Също така може би си спомняте алтернативния ICQ клиент - QIP. След това беше QIP 2005, а след това Infium се появи и сега можем да опитаме последната версия ... 2012. Да, не са имали добри новини за този пратеник вече 4 години.

Въпреки това програмата все още е интересна от някои доста интересни функции, които ще видим по-долу. Също така си струва да се отбележи фактът, че официалният форум представя повече от сто различни приставки, джаджи и кожи, с които можете значително да трансформирате програмата. Ще разгледаме само това, което е включено в основния комплект.

Обща емисия за новини

новинарски емисии в QIP

Почти със сигурност имате профили в няколко социални мрежи. Преглеждането на лента на всеки от тях отнема много време. Освен това, трябва да прескачате между сайтове, което не е много удобно. QIP също ви позволява да влезете веднага в няколко от тях и да получавате новини от всички източници в един прозорец. Има само 3 основни сайта: Vkontakte, Facebook и Twitter. В тях ще бъдете помолени първо да влезете. Но никой не се намесва, за да добави към лентата и други сайтове, като Съученици, Google Talk (и все още съществува!?), Live Journal и дузина други.

Между другото, ако често публикувате нещо в социалните мрежи, ще ви хареса и QIP, защото има възможност да създавате и изпращате публикации на всички свои профили наведнъж. И за да конфигурирате списъка на "получателите" е доста проста - на върха за това има няколко отметки. Радвам се, че можете не само да напишете текст, но и да прикрепите изображение.

пратеник

пратеник в QIP

Тъй като ние сме добавили новини от различни социални мрежи към касетата, е логично да предположим, че оттам можете да издърпате чатове. По-горе в екранната снимка е пример за кореспонденция във Vkontakte. При обикновена кореспонденция няма проблеми, но например не можах да изпратя снимката лично. Заслужава да се отбележи, че ако изпращате съобщения от друг източник, няма да ги виждате тук. Също така, разбира се, не можете да видите пълната история на кореспонденцията.

списък на контактите в QIP

Наред с други неща, струва си да се отбележи съвсем добре изготвен списък с контакти. В него можете да видите вашите приятели, които са онлайн. Има удобно търсене, а за феновете на тайните събирания има възможност да се установи статута на "Невидим". И тази функция е конфигурирана отделно за програмата и всяка социална мрежа.

Гласови и видео разговори, SMS

гласови повиквания до QIP

Може би сте забелязали, че пред някои от контактите на предишния екран има икони за SMS и телефонни слушалки. Това означава, че към тези контакти са прикрепени номера. Можете да ги извикате веднага с тяхната програма. Това е само за това, че първо трябва да попълнете профила на QIP. Същото важи и за SMS - ще го използвате - плащате.

Основни функции на приспособленията

Както казахме от самото начало, за QIP има огромно разнообразие от приспособления и разширения, създадени от доста голяма общност от потребители. Но в програмата и веднага след инсталирането има няколко. Нека да ги разгледаме накратко.

1. Аудиоплейър. Той излъчва музика от Вашата Vkontakte сметка. Освен възможностите, освен стандартния старт / пауза, превключването на песните и регулирането на силата на звука, е възможно да превключвате между вашите албуми, бележки на приятели и препоръки.
2. Джаджа за времето. Просто е: показва текущото време и когато задържането на курсора показва информация за следващия ден. Като цяло, доста информативни и дори малко красиви. Доставчикът на данни е Gismeteo.
3. Валутни курсове. Показва скоростта и се променя от предишния ден. Данните са налице само за щатския долар и еврото, нищо не може да бъде конфигурирано. Също така не е ясно откъде идва тази информация.
4. Радио. Има 6 вградени радиостанции, към които можете да добавите собствен интернет източник. Тук има само един недостатък - да направим това нещо да работи и все още се провали.

Предимства на програмата

* Интеграция с различни социални мрежи
* Възможност за разширяване на функционалността с плъгини и приспособления

Недостатъци на програмата

* Някои функции не работят

заключение

Така че, ние си спомняхме QIP като добър пратеник, който ние и повечето от нашите приятели използвахме. Но, за съжаление, в момента само чувството за носталгия може да ви накара да използвате това "чудо". Да, наборът от функции е доста добър, но технологиите, на които се основават, очевидно остават през 2012 г. Поради това, повечето от добрите функции просто не работят или не дават редовни повреди.

Свали QIP безплатно

Изтеглете последната версия от официалния уебсайт