Процесът на цифровизиране на изображенията е направил живота много по-лесен за потребителите. В края на краищата, не е нужно да препечатвате текста ръчно, тъй като за вас по-голямата част от процеса се извършва чрез скенер и специализирана програма.

Има мнение, че за днес на пазара на софтуерни инструменти за разпознаване на текст няма достоен конкурент на приложението на ABBYY FineReader. Но това твърдение не е напълно вярно. Програма Shareware от Readis от компанията IRIS Inc - достоен аналог на руския гигант за цифровизация.

Съветваме ви да погледнете: Други програми за разпознаване на текст

признаване

Основната функция на приложението Radyris е разпознаването на текст, което се поставя в графични формати. Тя може да разпознае текста, съдържащ се в нестандартни формати, т.е. не само в изображенията и PDF файловете, но и в MP3 или FB2 файлове. В допълнение, Readiris разпознава почерка, което е почти уникална възможност.

Изстрелване на изображения за разпознаване в Readiris

Приложението може да дигитализира източници на повече от 130 езика, включително руски език.

Разпознаване в Readiris

преглеждане

Втората важна функция е процесът на сканиране на документи на хартия с възможност за последващата им цифровизация. Важно е дори да не се налага да инсталирате драйвери за принтер на компютъра, за да изпълнявате тази задача с помощта на програмата.

Сканиране в Readiris

Възможно е да прецизирате процеса на сканиране.

Настройки на скенера в Readiris

Редактиране на текст

Съветрис има вграден текстов редактор, с който можете да промените признатия тест. Има функция за открояване на възможни грешки.

Текстов редактор в Readiris

Запазване на резултатите

Приложението Readiris предлага да запазите резултатите от сканирането или цифровирането на документи в различни формати. Сред наличните формати за запаметяване съществуват следните формати: DOXS, TXT, PDF, HTML, CSV, XLSX, EPUB, ODT, TIFF, XML, HTM, XPS и др.

Запазване на резултатите в Readiris

Работа с облачните услуги

Резултатите от работата могат да бъдат изтеглени от няколко популярни клауд услуги: Dropbox, OneDrive, Google Drive, Evernote, Box, SharePoint, както и твърдата услуга на програмата Radis - IRISNext. По този начин потребителят може да има достъп до съхранените си документи от всяко място, където и да е, при условие че се свързват с интернет.

Запазете резултата, за да обедините ресурси в Readiris

Освен това е възможно да изтеглите резултатите от програмата чрез FTP и да ги изпратите по електронната поща.

Предимства на Readiris

  1. Поддръжка за работа с голям брой модели скенери;
  2. Поддръжка за работа с голям брой графични и тестови файлови формати;
  3. Правилно разпознаване дори на много малък текст;
  4. Интегриране с услуги за съхранение на данни в облак;
  5. Интерфейс на руски език.

Недостатъци на Readiris

  1. Валидността на безплатната версия е само 10 дни;
  2. Високата цена на платената версия ($ 99).

Многофункционалната програма за сканиране и разпознаване на текста Radyris по функционалност не е много по-ниска от популярната програма ABBYY FineReader и благодарение на разширената интеграция с услугите за съхранение в облак някои потребители могат да изглеждат още по-привлекателни. Readiris заслужено е сред най-популярните програми за цифровизация на текста в света.

Изтеглете пробна версия на Readiris

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт