Архитектът за озеленяване в реално време е програма, с която можете бързо да създадете проект за ландшафтен дизайн на вашия сайт.

Характеристиката и голямото предимство на тази програма е голямата функционалност и гъвкавост при проектирането на проекта, съчетана с приятен и прост интерфейс. Архитектът за озеленяване в реално време е проектиран по такъв начин, че както професионалният дизайнер, така и потребителят, който се е запознал с планирането на сайта си, може да създаде проекта, като се съсредоточи само върху творчески идеи и задачи.

Работата в това приложение се основава на интуиция, така че потребителят не трябва да бъде объркан от английския интерфейс. Всички операции са снабдени с големи и интуитивни пиктограми, а по време на създаването на проекта необходимите действия и настройки няма да се търсят дълго. Помислете за функциите, които програмата трябва да създаде ландшафтен дизайн.

Прочетете още: Програми за ландшафтен дизайн

Работа с шаблона на проекта

За целите на запознаване и проверка на възможностите на програмата, потребителят може да изтегли шаблона на завършения проект. Стандартният шаблон е само един, но има подробно разработване и отразява почти всички характеристики на програмата.

Шаблонът на проекта в архитектурата за озеленяване в реално време

Създаване на къща на сайта

Програмата предоставя възможност за създаване на сравнително висококачествен модел на къщата. Потребителят може да избере и двете шаблони на къщи и да създаде собствена сграда. Съчетавайки варианти от стени, врати, прозорци, покриви, веранди, портикони и други елементи, можете да пресъздадете доста детайлен и висококачествен модел на жилищна сграда.

Изграждане на къща в Архитект Озеленяване в реално време

Програмата също така предоставя конфигуратор на къщи и техните части, с които можете бързо да създадете постоянен шаблон на сградата.

Добавяне на големи библиотечни елементи

Създавайки проект, потребителят го запълва с елементи от библиотеката. Изобразявайки се в плана, тези елементи се отразяват и в триизмерния модел. Инструменти Архитект Озеленяване в реално време ви позволява да прилагате такива структури като огради, колони, подпорни стени.

За да запълните проекта с дървета, цветя и храсти, е необходимо само да изберете вида на растението от библиотеката. В проекта можете да създадете като масиви, линии и композиции от растения, единични акцентни дървета или цветни лехи. За парцелите, които се предполага да бъдат засети, можете да определите готови форми или да рисувате свои.

Вегетарианска библиотека в Архитект Озеленяване в реално време

Зоната за зони, като база, можете да използвате повърхността с тревни площи, почва, листа, мощност и други видове покритие от стандартната библиотека. По линията можете да създадете жив плет.
Сред другите елементи на ландшафта, дизайнерът може да избира камъчета, фенери, магазини, шезлонги, арки, балдахини и други атрибути на градината и парка.

Библиотеката покрива в Архитект за озеленяване в реално време

Дизайн на ландшафтни форми

Невъзможно е да се създаде точно копие на сайта без инструменти за създаване на релеф на обекта. Архитектът за озеленяване в реално време ви позволява да създавате наклони, да издигате височини и да симулирате неравномерни повърхности с помощта на деформационна четка.

Създаване на пейзаж на терена в архитекта за озеленяване в реално време

Създаване на песни и пътеки

Програмата Архитект за озеленяване в реално време включва инструментариум за създаване на песни и пътеки. Необходимите площи на обекта могат да бъдат комбинирани с писти със специален обхват, параметри на контура и ограда. Като допълнителни елементи на пътищата могат да бъдат модели на автомобили, пожарни хидранти, колони и фенери.

Добавяне на песни в Архитект за озеленяване в реално време

Създаване на басейни и моделиране на вода

Архитектът за озеленяване в реално време разполага с богати възможности за моделиране на басейни. Те могат да получат всякаква форма и размер по отношение на, персонализиране на стените, добавяне на аксесоари (например стълби, седалки или платформи), избор на плочки за облицоване на повърхности.

За по-голяма графика, програмата предлага настройка на свойствата на водата в басейна - можете да добавите вълни и вълни, както и пара. В басейна можете дори да поставите специални подводни светлини.

Създаване на басейни в Архитекта за озеленяване в реално време

В допълнение към плувните басейни можете да създавате фонтани, водопади, пръскачки и имитирани движения на потоци.

Права за анимация

Неочаквана и любопитна функция в програмата е възможността да се постави анимиран герой на сцената. Потребителят просто избира модела на човека в библиотеката, настройва траекторията на движението и моделът ще отиде, плува или се движи според параметрите. Анимацията е възможна както в плановия прозорец, така и в триизмерното изображение.

Права за анимация в Архитект Озеленяване в реално време

Чертежи и чертежи на плана

В случаите, когато библиотеката с елементи не е достатъчна, потребителят може да начертае нещо в плана, като използва инструментите за рисуване. С помощта на двуизмерни символи може да се направи красив изглед на растения и други обекти.

Инструменти за чертане в Архитект за озеленяване в реално време

За по-голяма яснота на планирането може да има нужда от пояснения, коментари и описания относно характеристиките на проекта. Програмата ви позволява да поставяте графични текстове с красиви стрелки, които на свой ред са конфигурирани за голям брой параметри.

Добавяне на текст и символи към Архитект за озеленяване в реално време

Създаване на реалистична картина

Красивото триизмерно изображение се моделира в реално време и потребителят няма нужда да прекарва времето си, за да направи сцената. Достатъчно, за да зададете параметрите на околната среда, околната среда, времето и времето на годината, да намерят подходящ ъгъл и изображението може да бъде внесено в растерни формати.

Създаване на среда в архитектурата за озеленяване в реално време

3D режим в Архитект за озеленяване в реално време

Това са основните функции на архитекта за озеленяване в реално време. Тази програма може да бъде уверено препоръчана на специалисти и аматьори за ландшафтен дизайн. Нейното изучаване и работа осигуряват истинско удоволствие поради простотата и функционалността.

Предимства на Архитект Озеленяване в реално време

- Лесен за използване интерфейс с големи и интуитивни пиктограми
- Възможност за красив графичен дизайн на проекта
- Простота и бързина на операциите
- Наличие на шаблон за проект
- Възможност за създаване на помощни форми
- Широки възможности за създаване на басейни и други водни съоръжения
- Функционалност при създаването на масиви от растения
- Създайте висококачествено триизмерно изображение в реално време
- Функцията за анимиране на човек в сцена

Недостатъци на Архитект Озеленяване в реално време

- Програмата няма русифицирано меню
- Безплатната версия на програмата има ограничения в размера на библиотеката с елементи
- Недостатъчна навигация в триизмерен прожекционен прозорец
- Липса на изготвяне на прогнози и работни чертежи за проекта

Изтеглете пробна версия на Архитект за озеленяване в реално време

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт