Да приемем, че сте създали сайт и вече съдържа известно съдържание. Както знаете, уеб ресурс изпълнява задачите си само когато има посетители, които разглеждат страниците и създават дейност.

По принцип потокът от потребители на сайта може да бъде настанен в понятието "трафик". Това точно се нуждае от нашия "млад" ресурс.

Всъщност основният източник на трафик в мрежата са търсачките като Google, Yandex, Bing и др. Всеки от тях има собствен робот - програма, която сканира всеки ден и добавя голям брой страници към резултата от търсенето.

Както можете да предположите, въз основа на заглавието на статията тук е специално за взаимодействието на уеб администратора с гиганта за търсене - Google. След това ще ви кажем как да добавите сайт към търсачката на "Корпорация на доброто" и какво ви е необходимо за това.

Проверка на присъствието на сайта в издаването на Google

В повечето случаи, за да направите уеб ресурс да попадне в резултатите от търсенето с Google, не е нужно абсолютно нищо. Търсещите роботи на компанията постоянно индексират нови страници, като ги поставят в собствената си база данни.

Следователно, преди да се опитате самостоятелно да инициирате добавянето на сайт към издаването, не бъдете мързеливи, за да проверите дали вече е там.

За да направите това, в полето за търсене на Google въведете следната заявка:

site:адрес вашего сайта

В резултат на това ще бъде генериран проблем, състоящ се изключително от страниците на искания ресурс.
Резултати от търсенето със сайтове на сайтове <! - templs lang_domain temple ->

Ако сайтът не бе индексиран и добавен към базата данни на Google, ще получите съобщение, че не е намерено нищо за заявката.
Съобщение, в което се посочва, че сайтът не е намерен в Google
В този случай можете да ускорите индексирането на самия уеб ресурс.

Добавяне на сайт към базата данни на Google

Гигантът на търсенето предоставя доста широка гама от инструменти за уеб администратори. Той има мощни и удобни решения за оптимизиране и популяризиране на уеб сайтове.

Един такъв инструмент е Search Console. Тази услуга ви позволява да анализирате подробно потока на трафика към сайта си от Google Търсене, да проверявате ресурса си за различни проблеми и критични грешки и да наблюдавате индексирането му.

И най-важното - "Search Console" ви позволява да добавите сайт към списъка с индексирани, което всъщност се нуждаем. В този случай можете да извършите това действие по два начина.

Метод 1: "Напомняне" за необходимостта от индексиране

Тази опция е възможно най-проста, защото всичко, което се изисква от нас, просто уточнете URL адреса на сайта или конкретната страница.

За да добавите ресурса си към опашката за индексиране, трябва да преминете към съответната страница Търсене в конзолата. В този случай вече трябва да сте оторизирани в профила си в Google.

Прочетете на нашия уебсайт: Влезте в профила си в Google

Страницата за добавяне на URL адрес в опашката за индексиране на Google

Тук под формата на "URL" посочваме пълния домейн на нашия сайт, след което поставете отметка в квадратчето до надписа "Аз не съм робот" и кликнете върху "Изпрати заявка" .

И това е всичко. Остава само да чакаме роботът за търсене да достигне посочения от нас ресурс.

Но по този начин ние просто казваме на Гуглобот, че: "Тук има нов" пакет "от страници - отидете да сканирате." Тази опция е подходяща само за тези, които трябва просто да добавят сайта си към издаването. Ако се нуждаете от пълноценно наблюдение на сайта и инструментите си, за да го оптимизирате, препоръчваме Ви да използвате и втория метод.

Метод 2: Добавяне на ресурс към Search Console

Както вече споменахме, Search Console на Google е мощен инструмент за оптимизиране и популяризиране на уебсайтове. Тук можете да добавите собствен сайт за наблюдение и ускорено индексиране на страници.

  1. Можете да го направите направо на главната страница на услугата.
    Начало конзола за търсене
    В подходящата форма посочете адреса на нашия уеб ресурс и кликнете върху бутона "Добавяне на ресурс" .

  2. Освен това от нас се изисква да потвърди собствеността върху посочения сайт. Тук е желателно да използвате препоръчания начин Google.
    Инструкции за проверка на собствеността върху сайта в Search Console
    Следваме инструкциите, публикувани на страницата на Search Console: изтеглите HTML файла за потвърждение и го поставете в основната папка на сайта (директорията с цялото съдържание на ресурса), отидете на уникалната ни връзка, маркирайте квадратчето "Аз не съм робот" и кликнете върху "Потвърди" ,

След тези манипулации нашият сайт скоро ще бъде индексиран. Освен това ще можем напълно да използваме целия набор от инструменти на Search Console, за да популяризираме ресурса.