Компютърът винаги трябва да бъде защитен от злонамерени файлове, тъй като те стават все повече и повече и причиняват огромни щети на системата. Специалните програми са предназначени да осигурят надеждна защита срещу вируси. В тази статия ще обсъдим една от тях, а именно, ще разкажем подробно за Rising PC Doctor.

Предварително сканиране

По време на първото тестване автоматично започва предварително сканиране, което предоставя на потребителя информация за състоянието на неговия компютър. По време на този процес се извършва проверка, възстановяване на системни файлове и анализ на надеждността на операционната система. В края на сканирането ще се покаже цялостна оценка и редица проблеми със сигурността.

Rising PC Doctor Визуализация

Защита на системата

Rising PC Doctor предоставя набор от полезни помощни програми за защита на системата от злонамерени файлове. Това включва: мониторинг на уеб страници, автоматично намиране и установяване на уязвимости, проверка на файлове преди отварянето им, анализ на свързаните USB устройства. Всеки от тези помощни програми може да бъде активиран или деактивиран.

Повишаване на помощните програми за защита на доктора за компютър

Коригирайте уязвимостите

Някои файлове са особено уязвими и поради това увеличават риска от вирусна инфекция. Поради тази причина тези уязвимости трябва да бъдат елиминирани възможно най-бързо. Програмата автоматично ще стартира и анализира системата и след приключване ще покаже списък с всички намерени файлове. Някои от тях могат да бъдат незабавно ремонтирани, а останалите могат да бъдат игнорирани.

Повишаване на сканирането за уязвимост на PC Doctor

AntiTroyan

Трояните се проникват в системата под прикритието на безвреден софтуер и осигуряват нападател с отдалечен достъп до компютъра ви, унищожават данни и създават други проблеми. Rising PC Doctor има вградена функция, която сканира системата за троянски коне и при необходимост извършва отстраняване.

Система Антироянски Rising PC Доктор

Мениджър на процесите

Мениджърът на задачите не винаги показва всички процеси, тъй като някои от тях може да са вируси и нападателите са се научили умело да ги скрият от очите на потребителите. Лесно е да се измами стандартното средство на операционната система, но софтуерът на трета страна не е такъв. Мениджърът на задачите показва всички отворени процеси, техния статус и изразходваната памет. Потребителят може да завърши някоя от тях, като кликне върху съответния бутон.

Мониторинг на повишаващи се активни процеси за компютърни доктори

Премахване на плъгините

Всички съвременни браузъри инсталират различни приставки, за да опростят изпълнението на определени задачи. Не всички обаче са безопасни или се добавят директно от потребителя. Инфекция с реклами или злонамерени приставки почти винаги се случва по време на инсталирането на нова програма. Вградената функция в Rising PC Doctor ще ви помогне да намерите всички добавени разширения, премахнете подозрителните и опасни.

Търсене и изчистване на Rising PC Doctor plugins

Почистване на ненужните файлове

Системата често е обсипана с различни файлове, които никога няма да се използват отново и няма смисъл от тях - те просто заемат допълнително дисково пространство. Тази програма сканира системата за наличието на такива файлове и ви позволява да изтриете нещо, което никога няма да ви е нужно.

Сканиране и почистване на ненужни файлове Rising PC Doctor

Изтриване на лична информация

Браузърът, другите програми и операционната система събират и съхраняват лична информация за потребителите. История, запазени данни за влизане и пароли - всичко това е обществено достъпно на компютъра и тази информация може да бъде използвана от нападателите. Rising PC Doctor ви позволява да изчистите всички следи в браузъра и системата с един вграден инструмент.

Изтриване на лична информация Rising PC Doctor

достойнство

  • Програмата е безплатна;
  • Бързо сканиране и почистване;
  • Прост и интуитивен интерфейс;
  • Защита на системата в реално време.

недостатъци

  • Липсата на руски език;
  • Не се поддържа от разработчика във всички страни с изключение на Китай.

Rising PC Doctor е полезна и необходима програма, която ви позволява да следите състоянието на вашия компютър и да предотвратите инфекция от злонамерени файлове. Функционалността на този софтуер ви позволява да оптимизирате и ускорявате цялата система.