В Odnoklassniki, както и в почти всеки голям проект, има някои бъгове и тайни, които могат да представляват интерес за потребителите, но те са скрити от администрацията от широка аудитория.

Подобрен Odnoklassnikov

Всички елементи, разглеждани в тази статия, не са забранени, така че можете да ги използвате, без да се страхувате от санкции от администрацията на сайта.

Тайна 1: Идваме от компютъра, както от мобилния телефон

Малцина знаят, че можете да влезете от компютъра си в Odnoklassniki, сякаш сте влезли от мобилния си телефон. На сайта и в официалната документация към социалната мрежа това не се казва дума, но има един много прост и доказан начин:

 1. Кликнете върху адресната лента и подпишете преди ok.ru следното - m. В крайна сметка трябва да изглежда така: https://m.ok.ru
 2. Преминете към мобилната версия на съучениците

 3. След това натиснете Enter и изчакайте страницата да се презареди. След като бъде актуализиран, можете да работите със сайта, сякаш седите по телефона.

Няма ограничение за този трик, така че дори и администрацията на Odnoklassniki да установи, че използвате този чип на сайта по някакъв начин, няма да направите нищо. Важно е да запомните, че след като приложите всички действия, описани в инструкцията, приятелите ви ще бъдат показани онлайн с иконата на телефона.

За да се върнете в нормален режим, трябва да изтриете m. в адресната лента m. , за да го направите отново https://ok.ru и натиснете Enter .

Тайна 2: Разберете кога е създаден профилът

В Odnoklassniki има специален режим, който често използват администраторите и разработчиците, работещи с тази социална мрежа. Достъпът до този режим обаче е отворен за обикновените хора, които могат да го използват без никакви ограничения и / или санкции от съучениците. Този режим се нарича - WAP.

В много отношения интерфейсът е подобен на мобилната версия на съучениците, но внимателните потребители могат да забележат, че на някои места има допълнителна информация. Най-често това се налага от разработчиците, но има и такъв, който ще се интересува от други потребители, а именно - възможността да разбере кога профилът е създаден за този или този човек.

За да разберете, използвайте малка инструкция:

 1. Първо трябва да въведете WAP режим. Процесът на вход е почти същият като влизането в мобилната версия, с изключение на това, че вместо m. трябва да напишете wap. за да направите връзката да изглежда така: https://wap.ok.ru . Във всеки случай ще бъдете пренасочени чрез връзка https://m.ok.ru , но ще бъдете в разширената мобилна версия.
 2. WAP режим при съученици

 3. Сега как да видите датата на раждане и регистрацията на конкретен потребител. Първо трябва да намерите този човек и да отидете на неговата страница.
 4. За да видите информация за рождения ден и датата на регистрация, кликнете върху името на човека.
 5. Ще научим датата на регистрация в Odnoklassniki

Тайна 3: Преглед на затворени групи в съученици

Това е малък недостатък на социалната мрежа Odnoklassniki, което Ви позволява да преглеждате съдържанието на група, която е означена като "Затворена", без да имате достъп до нея. Трябва обаче да бъде изяснено, че заявлението за присъединяване във всеки случай ще трябва да бъде подадено и ще можете да видите съдържанието на групата само ако нейната администрация одобри кандидатурата ви.

Необходимо е да вземете предвид някои нюанси на съучениците - ако администрацията приеме молбата ви, това не означава, че сте били приети в общността, защото първо трябва да потвърдите намеренията си. Това е мястото, където бъгът е скрит - вие в "Сигнали" потвърждавате, че ще се присъедините към групата, където има три възможности:

 • започнете;
 • Отказ за влизане;
 • Преглеждайте съдържанието.

В този случай третата опция е подходяща, тъй като сега можете да гледате съдържанието на затворена група без ограничения, но не влизайте в нея. За да можете да видите съдържанието на тази група, просто не отговаряйте на поканата. Тя ще бъде запазена в "Сигнали" , където можете да използвате бутона "Преглед на съдържанието" неограничен брой пъти.

Единственият случай, в който тази грешка може да не работи, е ако администрацията на общността реши да оттегли реципрочната покана за вас. Но тук едно изменение - за да видите съдържанието на групата ще бъде получено поне веднъж, тъй като поканата вече е изпратена така или иначе.

В момента това са трите най-интересни и скрити тайни на социалната мрежа на Odnoklassnikov от обикновени филистимци. Няма ограничения за използването им.