Самозалепващият (monopod) е аксесоар за смартфон, който ви позволява да правите снимки от предна камера от разстояние, като използвате кабелна връзка или технология Bluetooth. Инсталирайки специално приложение, можете да прецизирате снимките, да установите връзка с монопода (в някои случаи, когато устройството е несъвместимо с телефона) или да използвате функцията за самоснимачка, като използвате конкретен жест или таймер. В тази статия ще разгледаме някои от най-популярните приложения за Android, които ще улеснят заснемането с монопод и ще ви помогнат да направите снимките си специални.

Retrica

Едно от най-известните приложения за снимане на автопортрети. Функцията за самоснимачка ви позволява да използвате монопода без връзка с телефона след 3 или 10 секунди. Готовите филтри, настройката на яркостта и винетката могат да се приложат както към запазените снимки, така и в реално време. В допълнение към конвенционалните изображения, можете да заснемате видеоклипове, да правите колажи и анимирани GIF изображения.

Изтегляне на Android

След като създадете профил, можете да споделяте вашите изображения с потребители от цял ​​свят или да намерите приятели наблизо, които също използват Retrick. Свободен, има руски език, без реклама.

Изтегли Retrica

Самостоятелна камера

Основната цел на това приложение е да улесни работата с монопода. За разлика от Retrica, няма да намерите никакви функции за обработка на изображения тук, но ще намерите подробни инструкции за това как да свържете самозалепващо устройство към телефона и база от знания с потребителски коментари относно съвместимостта на моноподите със смартфони от различни производители. В случай, че устройството не може да бъде свързано, можете да използвате функцията за автоматично снимане, когато завъртите екрана или таймера.

Самостоятелен фотоапарат на Android

Разширените потребители могат да персонализират действията за конкретни бутони и да тестват бутоните на монопода. Ръчна настройка ISO и видео запис за повече от 10 секунди са на разположение срещу малка такса. Недостатъци: реклами на цял екран в безплатната версия, непълни преводи на руски.

Изтегляне на фотоапарат

Cymera

Популярно мултифункционално средство за създаване на автопортрети. Потребителите в по-голямата си част са привлечени от широк спектър от възможности за редактиране и добавяне на ефекти към снимките. Приложението е наистина удобно за използване със самозалепване, благодарение на функции като стабилизиране на изображението, таймер и докосване. Допълнителните предимства включват поддръжка за Bluetooth, възможността за замъгляване на фона и заснемане в безшумен режим.

Cymera на Android

Една от отличителните черти на Saimera е изборът на няколко конфигурации на лещите, което прави възможно да се правят интересни колажи и дори да се заснемат във формат "fisheye". Допълнителни ефекти се предлагат в секцията "Магазин" . Единственият недостатък е рекламирането на цял екран.

Изтегляне на Cymera

Свий камера

Прост инструмент за снимане от разстояние. За разлика от обсъжданите приложения, тя заема много малко памет и предлага минимални функции. Основната цел: стрелба по свирката. В настройките можете да изберете нивото на чувствителност в зависимост от силата на свирката и разстоянието. Освен това можете да зададете таймер с аудио отброяване.

Wistle камера на Android

Това приложение може да се използва, ако не сте могли да свържете закупения монопод към смартфона. Може да бъде удобно и с една ръка или с ръкавици. Функцията за видеоклип се предлага срещу малка такса. Има реклама.

Изтегли Whistle Camera

B612

Популярно приложение за любителите на самоличността. Както при Retreat, има много филтри, смешни маски, рамки и ефекти. Снимката може да бъде заснемана в три различни формати (3: 4, 9:16, 1: 1), както и да направи колажи на две изображения и да заснеме кратко видео със саундтрак (с натиснат бутон).

B612 на Android

В настройките можете да разрешите режим на снимане с висока разделителна способност. Има таймер за работа с монопод. Всички тези функции могат да се използват без регистрация. Недостатък: не е възможно да се регистрира - има грешка при свързването. Безплатно, няма реклами.

Изтеглете B612

Вие сте тук:

Друго самостоятелно приложение - този път за тези, които искат да създадат зашеметяващо изображение в снимките си. Корекция на външния вид, овалното лице, веждите, устните, промените в растежа, добавянето на грим, ефектите и филтрите - всичко това ще намерите в Yukam Perfect. Като камера за дистанционно управление може да се използва жест (палмово люлеене) или таймер.

Yukam Perfect на Android

Приложението позволява не само да създавате изображения, но и да станете част от общността на аматьорите и професионалистите в областта на модата и красотата. Чрез създаването на профил можете да споделяте себе си, да пишете статии, да реализирате творчески идеи. Приложението е безплатно, има реклама.

Изтегляне на YouCam Perfect

Snapchat

Sotsset за самоубийци. Основната функция е да разговаряте с приятели чрез снимки и кратки видеоклипове с добавяне на забавни ефекти. Един приятел има само няколко секунди, за да види съобщението ви, след което файлът се изтрива. По този начин запазвате паметта на вашия смартфон и не повреждате репутацията си (ако снимката е направена в грешен момент). Ако желаете, снимките могат да бъдат запазени в секцията "Спомени" и да бъдат експортирани в други приложения.

SnapChat на Android

Тъй като Snapchat е доста добре познато приложение, то се поддържа от повечето самозалепващи пръчки. Опитайте да го използвате, ако например вградената камера не ви позволява да се свързвате с монопод през Bluetooth.

Изтегляне на Snapchat

Frontback

Социална мрежа като Instagrama , където можете да споделяте вашите снимки. Основната функция е да се създаде колаж от 2 снимки чрез автоматично превключване на камерите отзад на предната част. Въпросът е да се покаже обект или феномен и да се изрази реакцията му. Предлага се таймер за използване с монопода.

Отново назад към Android

Има основни настройки и няколко живописни филтъра. Изображенията могат да се споделят в други социални мрежи или да се запазват в галерия. Приложението е преведено на руски език.

Изтегляне

Всички приложения за камерата имат свои собствени характеристики, така че е по-добре да опитате няколко, преди да решите нещо конкретно. Ако знаете други качествени инструменти за снимане на автопортрети, пишете за тях в коментарите.