За да купите игра на Steam, просто трябва да имате чантата от почти всяка платежна система или банкова карта. Но какво ще стане, ако играта не бъде купена? Грешката може да се появи и на официалния сайт, отворен с помощта на всеки браузър и в Steam клиента. Много често потребителите срещат този проблем по време на сезонните продажби от "Валве". Нека да разгледаме причините, които най-често причиняват грешка при купуването на игра.

Не мога да си купя игра на Steam

Вероятно всеки потребител на Steam поне веднъж, но изправен пред грешки в работата. Но грешката да се направи плащане е един от най-неприятните проблеми, тъй като е доста трудно да се определят причините за това. По-долу ще разгледаме най-често срещаните ситуации и ще обсъдим как да се справим с проблема.

Метод 1: Актуализиране на клиентските файлове

Ако не можете да извършите покупка в клиента, някои от файловете, необходими за правилната работа, може да са били повредени. Всеки знае, че Steam не се различава по отношение на стабилността и гладкото функциониране. Ето защо, разработчиците се опитват да поправят ситуацията и се опитват да пускат актуализации веднага щом открият грешка. По време на една от тези актуализации може да възникне повреда на файл. Също така, грешката можеше да възникне, ако актуализацията по някаква причина не можа да бъде завършена. И най-лошият вариант е да заразите системата с вирус.

В този случай трябва да излезете от приложението и да отидете в папката, където е инсталирана. По подразбиране Steam може да се намери по следния начин:

C:Program FilesSteam.

Парови файлове

Изтрийте цялото съдържание на тази папка, с изключение на файла Steam.exe и папката steamapps . Моля, обърнете внимание, че този процес няма да засегне вече инсталираните игри на вашия компютър.

Моля, обърнете внимание!
Не забравяйте да проверите системата за вируси, като използвате известен ви антивирусен софтуер.

Метод 2: Използвайте различен браузър

Често тази грешка се среща от потребителите на браузъра Google Chrome, Opera (и вероятно други браузъри, базирани на Chromium). Причината за това може да е неуспешната конфигурация на DNS сървъра (Грешка 105), кеш грешки или "бисквитки". Такива проблеми възникват в резултат на актуализирането на сигурността на мрежата, инсталирането на добавки в браузъра или отново заразяването на системата.

Ако искате да продължите да работите в обичайния си браузър, трябва да прочетете тези статии и да следвате инструкциите в тях:

Как да конфигурирате достъпа до DNS сървърите на вашия компютър

Как да изчистите "бисквитките" в Google Chrome

Как да изчистите кеш паметта в Google Chrome

Ако не искате да разберете причините за проблема, опитайте да купите играта с помощта на друг браузър. Най-вероятно ще можете да купите с помощта на Internet Explorer 7 или по-късно, тъй като Steam първоначално работи върху двигателя Internet Explorer , Също така можете да опитате да използвате Mozilla Firefox.

След това отидете на адреса по-долу, където можете да купите играта директно през магазина на сайта Steam.

Купете играта на официалния сайт на Steam

Парна площадка

Метод 3: Промяна на начина на плащане

кредитни картички-икона

Често този проблем възниква, когато се опитвате да платите за игра, използвайки банкова карта. Това може да се дължи на техническа работа в банката ви. Също така се уверете, че профилът ви има достатъчно средства и те са в същата валута като цената на играта.

Ако използвате банкова карта, трябва само да промените начина на плащане. Например, прехвърлете пари в чантата за пара или всяка друга платежна услуга, която поддържа Steam. Но ако парите ви вече са в кесия (QIWI, WebMoney и т.н.), тогава трябва да се свържете с техническата поддръжка на тази услуга.

Метод 4: Просто изчакайте

път

Също така, проблемът може да възникне поради твърде много потребители на сървъра. Особено често това се случва по време на сезонни продажби, когато всички бързат да купуват игри по-евтино. Огромен брой парични преводи и милиони потребители могат просто да поставят сървъра.

Просто изчакайте, докато броят на потребителите се изчисти и сървърът се върне към нормална работа. След това можете лесно да направите покупка. Обикновено след 2-3 часа Steam възстановява работата. И ако не желаете да чакате, можете да опитате да купите играта още няколко пъти, докато операцията бъде завършена успешно.

Метод 5: Деблокирайте профила си

отключвам

Във всяка система, където се извършват парични преводи, AntiFroud работи. Същността на работата му е да се определи вероятността от измама, това е вероятността операцията да е незаконна. Ако AntiFraud реши, че сте нападател, ще бъдете блокирани и няма да можете да купите игри.

Причините за блокирането на Anti-Froude:

  1. Използвайте картата 3 пъти в продължение на 15 минути;
  2. Телефонът не се съгласува;
  3. Нестандартни часови зони;
  4. Картата е включена в "черния списък" на системите за борба с измамите;
  5. Онлайн плащането не се извършва в страната, където е издадена банковата карта на платеца.

Решаването на този проблем ще ви помогне да поддържате само Steam. Помолете я за помощ и подробно да опишете проблема си, като предоставите всички необходими данни: екранни снимки, име на профила и msinfo отчети, доказателство за покупка, ако е необходимо. Ако имате късмет, подкрепата ще реагира в рамките на следващите 2 часа и ще отключите профила си. Или, ако причината не е в ключалката, ще дадете необходимите инструкции.

Задайте въпрос на техническа поддръжка Steam

Метод 6: Помогнете на приятел

подарък

Ако играта не е налице във вашия район или не искате да чакате екипът за поддръжка да отговори, можете да помолите приятеля си за помощ. Ако може да направи покупки, помолете приятеля да ви изпрати играта като подарък. Не забравяйте да върнете парите на приятеля си.

Надяваме се, че поне един от тези методи ви помогна да решите този проблем. Ако все още не можете да си купите игра, трябва да се свържете с Steam support.