Сега отчитането на стоките се извършва от специално устройство. За да направите това, съответното изображение под формата на баркод се прилага върху опаковката на самия продукт. Използваното устройство сканира белите линии и предварително идентифицира продукта, който трябва да бъде регистриран в базата данни. Тази операция се извършва с помощта на силно насочен софтуер. Именно за този вид софтуер искаме да говорим в днешната статия.

Студио за баркод

Barcode Studio е първата програма, която ще бъде разгледана в този материал. Неговата особеност се крие във факта, че цялата функционалност е точно фокусирана върху способността на потребителя бързо да подготви шаблони и да започне процеса на създаване на баркодове. Това приложение ще обработва информацията самостоятелно и можете да запазите получените изображения във високо качество във всеки поддържан формат. Ако трябва да ги изпратите веднага за печат, направете го чрез вградената опция Barcode Studio. Когато записвате материали под формата на файлове, можете да бъдете на сто процента сигурни, че те ще се отворят без проблеми в желания графичен редактор и ще бъдат достъпни за редактиране.

Създаване на баркодове на компютър с помощта на програмата Barcode Studio

Сега нека поговорим по-подробно за основните характеристики на Barcode Studio, които ще бъдат полезни за повечето потребители. Първо, нека обърнем внимание на опцията за генериране на сериен баркод. Тук има два налични режима - автоматичен и ръчен, което може да се направи чрез импортиране на файлове от определени формати. Нека се спрем на първия режим. В него вие задавате конфигурацията и софтуерът независимо компилира серийни номера за цялата партида кодове. Този инструмент също е съвместим с почти всички стандарти за дизайн на баркод и има много предварително изградени шаблони, които отговарят на всички правила. Настоящият команден ред ще ви позволи да използвате допълнителни функции със знания за синтаксиса. Преди да завършите проекта, препоръчително е да проверите качеството на изображението, за да се уверите, че е отпечатано. Можете да се запознаете по-подробно с Barcode Studio на официалния уебсайт. Има и връзка за изтегляне на пробната версия.

Изтеглете Barcode Studio от официалния уебсайт

Labeljoy

Следващият представител на материала се казва Labeljoy. Разработчиците на този инструмент също се фокусираха върху създаването на баркодове. Тук, благодарение на опростен интерфейс и вградени опции, можете да генерирате произволен брой етикети с различни местоположения на кода, което ще ви помогне да подготвите шаблони за всякакъв вид производство. Labeljoy поддържа всички известни формати на баркод, така че можете да сте сигурни, че няма да срещнете проблеми с намирането на правилния баркод. Особеността на изпълнението на интерфейса ви позволява незабавно да видите всички готови етикети и да ги поставите в печат, като същевременно сте сигурни, че на хартия ще получите същата версия, която току-що видяхте на екрана.

Създавайте баркодове на компютър, използвайки софтуера Labeljoy

Ако трябва да свържете външна база данни, за да изтеглите важна информация, Labeljoy може да ви помогне и с това, тъй като поддържа Excel, Access, Outlook, Sendblaster, CSV, TXT, WK1-2-3, Sql Server, MySql и Oracle. В повечето случаи именно в тях се съхранява информация за стоки или други продукти, за които ще бъдат разработени баркодове. Ако искате да създадете QR кодове успоредно с въпросния тип, използвайте вградения генератор. Разработчиците на софтуер са вградили полезни функции, които ви позволяват да персонализирате външния вид на целия етикет директно в Labeljoy чрез прехвърляне на изображения, използване на персонализация или вграден клипарт. На официалния уебсайт на софтуера се предлага да се запознаете безплатно с пробната версия, но ще трябва да закупите пълния монтаж, като предварително сте избрали подходящ тарифен план.

Изтеглете Labeljoy от официалния сайт

MyWarehouse

Компанията производител на софтуера MoySklad посвети вниманието си на всички аспекти на взаимодействие с търговски продукти наведнъж. Поканени сте да използвате различни инструменти, които ви позволяват да реализирате голямо разнообразие от сделки, свързани с търговията и търговията. Този инструмент съдържа и модул, отговорен за създаването на баркодове. Този процес се извършва съгласно известна по-рано структура, където всяко число означава нещо. Понякога обаче производителят използва собствена технология за създаване на етикети, която също се взема предвид в програмата. Ако искате да сканирате създадени или вече налични баркодове с помощта на скенер в бъдеще, нищо не ви пречи да го свържете с MyStore, така че необходимата информация да се покаже незабавно на екрана.

Процесът на създаване на баркодове на компютър чрез програмата MySklad

След като създадете всички елементи, можете да ги поставите директно върху етикетите или например да ги добавите към собствената си база данни за продукти. Всичко това е изпълнимо благодарение на широката функционалност на софтуера. Съветваме ви да обърнете внимание на това решение за онези потребители, които се интересуват от търговията на дребно и искат да оптимизират бизнеса си, като използват специален софтуер за това, който може да стане MoiSklad. Вижте всички модули, присъстващи на официалния уебсайт, като прочетете ръководството за разработчици.

Изтеглете MyWarehouse от официалния сайт

Производител на баркодове

Производителят на баркодове е една от най-удобните програми в нашата статия, напълно отговаряща на изискванията на повечето потребители. Той обаче стои на това място поради цената си, която няма да бъде приемлива за всички. Пълният лиценз за един компютър ще струва четиристотин долара и ще трябва да платите още сто и петдесет допълнително за всяка актуализация. Тази цена не включва две допълнителни приставки. Първият автоматизира създаването на баркодове чрез определяне на диапазон или свързване на специална база данни, а вторият е отговорен за добавяне на DataBar символи. Но тук трябва да се има предвид, че производителят на баркодове е насочен към търговски цели и е ефективна инвестиция за някои големи и малки компании.

Използване на производител на баркодове за създаване на баркодове на вашия компютър

Що се отнася до директното генериране на елементи от етикета, които ни интересуват, в Barcode Producer това е възможно най-просто. Препоръчваме ви да изтеглите съществуващите си EPS графики от всеки удобен графичен редактор или да изберете формат на баркод от обширната вградена библиотека. След това се извършва гъвкаво персонализиране. Избирате типа на въвеждане (поддържат се всички стандартизирани формати), след което можете да редактирате стойностите, ако някой от числата не ви подхожда. В крайна сметка остава само да се вземе решение за цената и да се зададат допълнителни параметри, отговорни за техническите характеристики на изображението. След това изпратете файловете за печат, запазете ги отделно или експортирайте към друг софтуер, за да поставите кода на етикета. Единственият недостатък, ако не вземете предвид цената на производителя на баркодове, е липсата на руски език. Тук обаче има малко елементи на интерфейса, така че изучаването им няма да отнеме много време.

Изтеглете производителя на баркод от официалния уебсайт

Генератор на баркодове Aurora3D

Следващият софтуер, за който искаме да поговорим днес, е създаден от Aurora3D и се нарича Barcode Generator. Това решение също се разпространява срещу заплащане, но цената му е много по-демократична, така че много потребители избират точно този софтуер. Този генератор поддържа всички съществуващи кодировки и типове символи, които могат да ви бъдат полезни по време на създаването на проекта. Има абсолютно всички стандартизирани типове баркодове, които можете да персонализирате за себе си, включително цвят, текст, шрифтове и действителен размер според съществуващите етикети. Ако трябва да генерирате огромен брой баркодове, Aurora3D Barcode Generator предлага да се използва функцията за автоматично създаване с възможност за едновременна обработка на повече от сто различни етикета.

Използване на генератор на баркодове Aurora3D за създаване на баркодове на вашия компютър

Има и подготвени шаблони.Тоест, не е нужно да импортирате графики с по-нататъшна конфигурация, но ще бъде достатъчно само да изберете една от готовите опции и да я редактирате според вашите нужди. След приключване на работата с проекти остава само да ги експортирате или незабавно да ги изпратите за печат, в зависимост от техните нужди. Ако в бъдеще решите да преминете към QR кодове или да ги приложите само върху етикетите на определени продукти, тогава Aurora3D Barcode Generator също ще ви позволи да направите това, като извършите бързо форматиране и добавите необходимия текст.

Изтеглете генератора на баркодове Aurora3D от официалния сайт

Студио TechnoRiver

Ако се интересувате от създаване на пълен етикет, включително добавяне на баркод, препоръчваме да обърнете внимание на изчерпателния софтуер, наречен TechnoRiver Studio. Неговата особеност се състои в по-професионално и сложно изпълнение на работната среда, където всички параметри са сортирани в специални директории и трябва да ги намерите и да ги приложите към вашите оформления с помощта на вътрешния браузър. Така че можете да добавяте различни геометрични фигури в свободна форма, текст, да коригирате неговия размер и шрифт, както и да вмъквате обекти на шаблони, наречени клипарти. След всичко това остава само да се отдели място за бъдещия баркод и да се припокрие с помощта на вградената опция.

Използване на TechnoRiver Studio за създаване на баркодове на компютър

Всички елементи, поставени върху етикета, могат свободно да се трансформират, завъртат и преместват около работното пространство. Това ви позволява да се придържате към концепцията за подреждането на частите, която е била подготвена предварително. В лентата с инструменти има отделна категория, която съдържа много директории със стандартни баркодове. Първо трябва да изберете подходящ формат или да го импортирате сами и след това да използвате генератор, който ще подреди правилните числа. Ако е необходимо, импортирайте други графични елементи, които искате да видите на бъдещия етикет. TechnoRiver Studio може спокойно да се счита за пълноправен редактор на етикети, където акцентът е върху техническите спецификации, а не върху рисуването на графики. Ако вече имате снимки и всичко, което трябва да направите, е да ги наслагвате, за да съставите стикера, това решение е идеално за постигане на вашата цел.

Изтеглете TechnoRiver Studio от официалния уебсайт

ActiveBarcode

ActiveBarcode е последният представител на нашия списък, който се открои възможно най-опростено, но в същото време много удобен за потребителя интерфейс, където е реализирано всичко, от което потребителят се нуждае при генериране на баркодове. Това решение е насочено именно към факта, че готовите елементи по-късно ще бъдат експортирани в бази данни или графични редактори за последваща обработка или запазване, поради което тук се набляга на взаимодействието с баркодове.

Използване на ActiveBarcode за създаване на баркодове на компютър

ActiveBarcode има база от вградени шаблони, от които избирате подходящия обект за себе си и редактирате за конкретни цели, задавайки необходимия диапазон от числа. След това сте поканени да оцените външния вид и да решите какви по-нататъшни действия ще бъдат извършени с проекта. Ако това е експорт, тогава е достатъчно да посочите една от поддържаните програми, за да прехвърлите изображението бързо и без проблеми. Ако искате да печатате, ще трябва да посочите допълнителни параметри, включително размери, брой копия и активен принтер за печат. Разработчиците на софтуер също трябва да обърнат внимание на ActiveBarcode, тъй като той се интегрира в пакетни решения, което ви позволява да генерирате кодове точно в командния ред.

Изтеглете ActiveBarcode от официалния уебсайт

Разгледахме много популярни решения, които ви позволяват самостоятелно да създавате баркодове на компютър. Сега всичко, което трябва да направите, е да решите кое от тези решения ще ви задоволи напълно и ще се превърне в незаменим инструмент за постигане на вашата цел.