Сега много потребители на операционната система Windows 10 искат да й придадат уникален вид, като правят различни промени в интерфейса. Стандартната функционалност на операционната система обаче не изпълнява напълно такива нужди, така че много се интересуват от приложения на трети страни, които биха ви позволили да създадете нещо необичайно. Тези примери включват живи тапети, т.е. анимирани изображения, които са зададени като фон на работния плот. След това ви предлагаме да се запознаете с редица програми, които са предназначени само за такива модификации на работния плот.

PUSH Video Wallpaper

Първият софтуер, който ще бъде обсъден в днешната ни статия, се нарича PUSH Video Wallpaper и ви позволява да зададете различни видеоклипове или GIF анимации като скрийнсейвър на работния плот. Той поддържа възпроизвеждане на аудио и извеждане на предавания на живо от различни източници. Дори не можете да изтеглите необходимия видеоклип, а просто посочете връзка към него в YouTube, така че софтуерът автоматично да открие видеото и да започне да го възпроизвежда.

Персонализиране на Live Wallpaper за Windows 10 Desktop чрез PUSH Video Wallpaper

Вие решавате кои видеоклипове трябва да се възпроизвеждат и в каква последователност, т.е. създава се специален профил, където може да се постави само един или няколко записа. Всички те ще се променят последователно в зависимост от зададените настройки. PUSH Video Wallpaper също има стандартна библиотека за анимация, която можете да използвате, например, за тестване на функционалност. Единственият недостатък на това решение е платеното разпространение, но цената е доста достъпна. За пълната версия разработчиците искат само пет долара, а демо сборката е достъпна за безплатна пробна версия в продължение на тридесет дни. Това ще ви позволи да разберете дали си струва изобщо да разглеждате този софтуер като постоянно решение за промяна на външния вид на вашия работен плот.

Изтеглете PUSH Video Wallpaper от официалния уебсайт

DeskScapes

DeskScapes е друг платен, но по-функционален инструмент, който се фокусира върху инсталирането на живи тапети, избрани от стандартната библиотека. Разработчиците се фокусираха върху внедряването на интерфейса под формата на каталог, където потребителят сам избира анимацията, която му харесва. Ако харесвате самия видеоклип, но не сте напълно доволни от цветопредаването или липсва някакъв ефект, можете веднага да коригирате това в самата програма, като приложите специални филтри. Разбира се, качване на ваши собствени видеоклипове, които се намират в локално хранилище, също се поддържа.

Настройване на жив тапет за работен плот на Windows 10 чрез DeskScapes

Ако говорим за шаблони за живи тапети, тогава има допълнителни настройки. Да вземем за пример анимация на планета, която се върти. Чрез преместване на плъзгача скоростта на въртене се определя от минимална до максимална. Както можете да видите, вие сами косвено участвате във въплъщението на жива картина на работния плот. Ако е необходимо, разработчиците препоръчват да използват собствения си уебсайт, за да изтеглят други версии на тапета от наличния безплатен каталог. DeskScapes също има пробен период, който продължава един месец. След това можете да изберете монтаж според вашите нужди и да го закупите за постоянно използване, ако този софтуер се окаже подходящ.

Изтеглете DeskScapes от официалния уебсайт

DisplayFusion

DisplayFusion е мощно решение за управление на дисплея с голямо разнообразие от функции и живи тапети само една допълнителна опция. Струва си обаче да се отбележи, че въпреки че разработчиците не са отделили толкова много време на такъв фон, колкото на други параметри, те функционират съвсем правилно и наличните настройки ще бъдат достатъчни дори за най-сложния потребител. Нека да разгледаме набързо основните характеристики на DisplayFusion. Има инструмент, който създава ленти на задачите за множество монитори и ви позволява да управлявате прозорци на тях.Що се отнася до всички останали опции, те също са фокусирани върху управлението на два екрана, например плъзгане и пускане на прозорци, заключване на екрани, дистанционно управление и много други.

Персонализирайте Windows 10 Desktop Live Wallpaper чрез DisplayFusion

Сега нека поговорим за функцията, която интересува читателите на този материал. Ще трябва да отворите модула „Тапет на работния плот“, където всички налични настройки са представени в отделен прозорец с различни менюта. За да започнете, можете да изберете един от няколко профила и да зададете типа тапет. Освен това вместо плътен цвят или картина се избират „Моите видеоклипове“... Отваря се нов прозорец, който ви позволява да посочите връзка към видеоклипа или да го изтеглите от локалното хранилище. Конфигурацията на профила е подходяща за чередуване на възпроизвеждането на клипове или смесването им със статични снимки. Наистина има много настройки в DisplayFusion, така че трябва да прочетете името на всеки параметър. За щастие руският език на интерфейса присъства, така че не би трябвало да има затруднения с разбирането. Този софтуер има безплатна и платена компилация. Предлагаме да прочетете за характеристиките на всеки от тях на официалния уебсайт.

Изтеглете DisplayFusion от официалния уебсайт

Wallpaper Engine

Wallpaper Engine е подходящ само за тези потребители, които имат профил в Парна и е готов да похарчи 200 рубли за закупуване на желаното приложение. Както вече разбрахте, можете да изтеглите този софтуер само на посочената платформа за търговия и той няма пробен период, което създава основните му недостатъци. Всички те обаче са зачеркнати веднага след запознаване с общата функционалност. Това ще зарадва всички онези, които отдавна търсят решение, което може не само да показва съществуващите видеоклипове като скрийнсейвъри на работния плот, но и да ви позволява самостоятелно да създавате такива видеоклипове чрез специален инструмент. В Wallpaper Engine се нарича „Създаване на тапет“.

Персонализиране на Live Wallpaper за Windows 10 Desktop чрез Wallpaper Engine

Освен това има огромна библиотека от безплатни и платени живи тапети, създадени от други потребители. Можете да активирате различни филтри или да използвате търсене, за да намерите бързо този, който искате. Wallpaper Engine по право се счита за един от най-добрите инструменти от този вид, тъй като потребителите обикновено не са ограничени в избора си и могат да зададат като анимация всяко видео, създадено от аматьори или професионалисти.

Отидете на страницата Wallpaper Engine в Steam

RainWallpaper

RainWallpaper е друга програма, която отговаря на темата на днешната ни статия. Разработчиците на този софтуер се опитаха да съживят не тривиална инсталация на анимация като фон на работния плот, но създадоха специални интерактивни скрийнсейвъри. Погледнете екранната снимка по-долу. На него виждате подобие на меню за игри с имена "Видео", "Компютър", "Изтегли" и така нататък. Това не са само надписи, поставени върху изображението. Когато кликнете върху тях, наистина преминавате към съответните раздели чрез стандарта "Диригент"... Функции като тази правят RainWallpaper наистина уникално решение, което го отличава от всички други приложения, обсъдени по-горе.

Персонализиране на жив тапет за работен плот на Windows 10 чрез RainWallpaper

RainWallpaper има мощен двигател, който ви позволява самостоятелно да създавате тапети, като настройвате цялата анимация и интегрируеми обекти, като започнете от собствените си предпочитания. Да, ще бъде малко трудно да се разбере управлението на двигателя, особено за тези, които не говорят английски. Прилагането на скриптове и официалните уроци от разработчиците обаче ще ви позволят да свикнете с редактора много по-бързо. RainWallpaper поддържа огромен брой полезни опции, които включват звуков визуализатор, настройка на обемни обекти и отделни анимационни елементи, ръчно добавени към работния плот. Ако искате да създадете най-уникалния и специфичен външен вид за вашия работен плот, то RainWallpaper е точно инструментът, на който да обърнете внимание.

Изтеглете RainWallpaper от официалния уебсайт

Промяна на тапети EvJO

Като последен пример за днешната ни публикация, помислете за EvJO Wallpaper Changer.Този инструмент не ви позволява да задавате видео като тапет на работния плот, но се използва изключително за динамична промяна на изображението, затова го поставяме на това място. Може би някои потребители не са доволни от анимацията и искат статичните изображения да се променят от време на време като фон на работния плот. EvJO Wallpaper Changer ще бъде идеалният вариант за излагане на такава конфигурация.

Персонализирайте живия тапет за работния плот на Windows 10 чрез EvJO Changer Wallpaper

Добавяте неограничен брой снимки към един профил в реда, който сметнете за добре. След това се задава местоположението на изображенията. В повечето случаи разтягането на цял екран е добър вариант. Ако е необходимо, разширенията на изображения се променят във вградения редактор. В крайна сметка остава само да настроите периода от време, отговорен за промяна на фона. EvJO Wallpaper Changer ще работи във фонов режим и ще променя снимките навреме, създавайки ефект на слайдшоу. Такава проста програма не заема много място на компютъра и практически не консумира системни ресурси. Можете да изтеглите EvJO Wallpaper Changer на официалния уебсайт безплатно, след като изберете предпочитаната от вас локализация.

Изтеглете EvJO Wallpaper Changer от официалния уебсайт

В рамките на този материал сте проучили до шест различни програми, които ви позволяват да инсталирате живи тапети в Windows 10. Както можете да видите, всички те функционират според различни алгоритми, а някои са впечатляващи с броя на наличните опции и вградените фонови редактори. Всичко това създава разнообразен избор за потребителя и помага да се определи оптималният софтуер.