Можете също така да отваряте ръчно листовия материал, но отнема много време и специални умения. Много по-лесно е да го направите, като използвате подобни програми. Те ще ви помогнат да оптимизирате картата за гнездене, да предложите други опции за оформление и да ви позволите да я редактирате сами. В тази статия сме избрали за Вас няколко представители, които перфектно се справят със задачата си.

Astra Cutting

Astra Sawing ви позволява да работите с поръчки, като импортирате техните заготовки от каталога. В пробната версия на шаблоните само няколко, но техният списък ще се разшири след придобиването на лицензионната програма. Потребителят ръчно създава лист и добавя подробности към проекта, след което софтуерът автоматично създава оптимизирана карта за рязане. Той се отваря в редактора, където е достъпен за редактиране.

Режеща карта на Астра

Изтегляне Астра Раскрой

Astra S-Nesting

Следващият представител се различава от предишния, тъй като предлага само основния набор от функции и инструменти. Освен това можете да добавяте само предварително подготвени части от определени формати. Разделителната карта ще се появи само след закупуването на пълната версия на Astra S-Nesting. Освен това има няколко типа отчети, които се генерират автоматично и могат да бъдат отпечатани веднага.

Режеща диаграма Astra S-Nesting

Изтеглете Astra S-Nesting

Plaz5

Плаз5 е остарял софтуер, който не се поддържа дълго време от разработчика, но не го възпрепятства да изпълни задачата си качествено. Програмата е сравнително лесна за използване, не изисква никакви специални знания или умения. Картата за гнездене се създава достатъчно бързо и потребителят трябва само да определи параметрите на частите, листовете и да направи дизайна на картата.

Plaz5 карта за гнездене

Изтегляне Plaz5

ORION

Последният от нашия списък е ORION. Програмата се изпълнява под формата на няколко таблици, в които се въвежда необходимата информация и след това се създава максимално оптимизирана диаграма за вмъкване. От допълнителните функции има само възможност да се добави ръб. ORION се разпространява срещу заплащане, а пробна версия е достъпна за изтегляне на официалния сайт за разработчици.

Изтеглете ORION

Рязане лист материал - доста сложен и отнема много време процес, но това, ако не използвате специален софтуер. Благодарение на програмите, които разгледахме в тази статия, процесът на създаване на карта за гнездене не отнема много време и потребителят трябва да приложи минимално усилие.