CAD системите помагат на архитекти, дизайнери и инженери. Списъкът с CAD софтуер включва меки, специално проектирани за модел моделиране, изчисляване на необходимите материали и производствени разходи. В тази статия взехме няколко представители, които перфектно се справят със задачата.

Валентина

Валентина се представя като прост редактор, където потребителят добавя точки, линии и форми. Програмата предоставя голям списък от различни инструменти, които ще бъдат полезни при конструирането на модела. Има възможност да се създаде база и да се направят необходимите измервания или да се създадат нови параметри ръчно.

Избор на известна мярка за Валентина

Използвайки вградения редактор на формули, можете да изчислите подходящите размери в съответствие с елементите на шаблона, които сте създали по-рано. Валентина е достъпна за изтегляне абсолютно безплатно на официалния сайт на разработчиците и можете да обсъдите въпросите, които ви интересуват, в секцията за помощ или във форума.

Изтеглете Валентина

резачка

"Cutter" е идеален за изготвяне на чертежи, освен това използва уникални алгоритми, които правят възможно да се направи модел с максимална точност. Потребителите се насърчават да създадат рамка, като използват вградения съветник, в който са налице основните видове облекло.

Въвеждане на измерванията

Детайлите на модела се добавят в малък редактор с вече формираната база, като потребителят ще трябва само да добави необходимите линии. Непосредствено след това проектът може да отиде за печат, като използва вградената функция, при която се прави малка настройка.

Изтегли Cutter

REDCAFE

След това препоръчваме да обърнете внимание на програмата RedCafe. Веднага удари много удобен за потребителя интерфейс. Работната зона и прозорците за управление на бази данни на скриптове са красиво оформени. Вградената библиотека от готови модели може да спести много време на основите. Трябва само да изберете вида на дрехите и да добавите размера от съответната база.

Базата данни на скриптове RedCafe

Възможно е да се състави проект от нулата, тогава веднага ще се озовете в прозореца на работното място. Тук има основни инструменти за създаване на линии, форми и точки. Програмата поддържа работа със слоеве, които ще бъдат изключително полезни при работа със сложен модел, където има много различни елементи.

Изтегляне на RedCafe

NanoCAD

Създайте проектна документация, чертежи и по-специално модели с помощта на NanpCAD. Ще получите огромен набор от инструменти и функции, които определено ще бъдат полезни при работата по проекта. Тази програма се различава от предишните представители в нейните по-широки възможности и присъствието на 3D примитивен редактор.

Работа в NanoCad

Що се отнася до схемите за рисуване, потребителят ще се нуждае от инструменти, за да добави размери и допълнителни описания, да създаде линии, точки и фигури. Програмата се разпространява срещу заплащане, но в демо версията няма функционални ограничения, така че можете да проучите продукта подробно, преди да го купите.

Изтегли NanoCAD

Леко

Леко е цялостна система за моделиране на дрехи. Има няколко режима на работа, различни редактори, директории и каталози с вградени размери. Освен това има каталог с модели, в които вече са събрани няколко готови проекта, които ще са полезни за запознаване не само с нови потребители.

Леко редактор

Редакторите са оборудвани с много различни инструменти и функции. Работната площ се коригира в съответния прозорец. Работа с алгоритми е налична, за тази цел е избрана малка област в редактора, където потребителите могат да въвеждат стойности, да изтриват и редактират определени линии.

Изтеглете Леко

Опитахме се да избираме за вас няколко програми, които перфектно се справят със задачата си. Те осигуряват на потребителите всички необходими инструменти и позволяват бързо и критично да създадат свой собствен модел на всеки тип дрехи в най-кратки срокове.