Рап се превръща в един от най-популярните жанрове заедно с поп и рок музиката. Има все повече и повече млади изпълнители, и с тях bitmeykerov, които създават бийтове. Този процес се осъществява чрез специални програми. В тази статия ще разгледаме някои от най-ярките представители на този софтуер.

Cubase

Cubase предоставя всички необходими инструменти за създаване, смесване и записване на музика. От главното искам да отбележа присъствието на еквалайзер, редактор за много песни, поддръжка на VST-plug-ins и ефекти. В допълнение, потребителят може да качи видео в програмата, за да замени звука в него.

Управление на саундтраци и ефекти в Cubase Elements

Тази програма е чудесна за потребители, които искат да създават музика от нулата, да редактират песента, да добавят ефекти или да правят ремикс. Бита се създават и с помощта на Cubase. Демо версията се разпространява безплатно и се предлага за изтегляне на официалния сайт. Препоръчваме ви да го прочетете, преди да купите пълната версия.

Изтеглете Cubase

FL Studio

FL Studio правилно се смята за един от най-добрите DAW за създаване на музика от различни жанрове. Огромен набор от инструменти и функции ви позволява да реализирате дори най-луди идеи във всяка посока. Програмата предлага на потребителите много редактор, смесител, еквалайзер, позволява вземане на проби, овладяване и смесване. Поддържа вградени VST приставки, мостри и контури.

Плейлист в FL Studio

Готовият файл се записва в един от наличните формати: MP3, WAV, OGG и FLAC. За да продължите да работите с проекта, запазете копието в стандартен FLP формат. Благодарение на неограничените си възможности, FL Studio ще задоволи както професионалистите, така и любителите, не само в създаването на битове.

Изтеглете FL Studio

Ableton Live

Този представител е подходящ не само за създаване на музика, а Ableton Live се използва активно от известни диджеи по време на изпълнения на живо. Поради това е важно да се отбележи, че програмата поддържа два режима на работа. Създателите на битовете ще трябва да използват режима "Arrangement" , за да създадат минуси.

Създаване на песен в Ableton Live

В Ableton Live можете да извършвате смесване, овладяване, обработка на песни с различни ефекти и правене на всичко, което позволяват други работни станции. Програмата има удобен интерфейс, всеки елемент е разположен на нейно място. Въпреки това, няма руски език и това може да е проблем за някои потребители.

Изтегляне на Ableton Live

причина

Причина е професионален софтуер, който ви позволява да създавате, редактирате и обработвате композиции. Просто искате да отбележите ярък интерфейс, който е много удобен за работа. Има вграден изследовател, който ще бъде полезен за бързо търсене на конкретна функция. В допълнение към стандартния набор от функции, Reason ви позволява да свързвате MIDI устройства и да поддържате MIDI файлове.

Multitrack Editor Reason

Самият процес на създаване на малко почти не се различава от това, което ще се направи в друг подобен софтуер. Пистата е изработена от парчета в редактор за многократен текст. Добро допълнение е наличието на вградени библиотеки с различни звуци, предварително зададени настройки и цикли. Разумът се разпространява срещу заплащане, а пробна версия може да се изтегли на официалния уебсайт на разработчика.

Изтеглете причина

Mixcraft

Ако никога не сте се натъкнали на работа в цифрови звукови станции преди, препоръчваме да започнете със Mixcraft. Тази програма е оборудвана с всичко, от което се нуждаете, за да създавате музика, има лесен и интуитивен интерфейс, и начинаещ ще се нуждае от минимално време, за да се чувства комфортно в него.

Интерфейс на Mixcraft

Що се отнася до функционалността, Mixcraft събра всички основни инструменти и функции, които присъстват в други подобни програми. От уникалната би било желателно да се отбележи възможността за работа с бележки. Тя се изпълнява на основно ниво, но някои потребители ще имат достатъчно.

Изтегляне на Mixcraft

жътварка

Друг представител в нашия списък е Reaper, добре позната цифрова аудио работна станция. Поддържа многопроцесорни редактори, виртуални музикални инструменти и MIDI устройства. Можете да записвате аудио от микрофон, да импортирате и експортирате аудио файлове.

Редактор на

Препоръчваме ви да обръщате внимание на вградената виртуална машина, като предоставя набор от допълнителни функции. С помощта на JavaScript се стартира изходният код на приставката. Потребителите могат да редактират този код, като променят някои функции на плъгина или го преобразуват напълно.

Изтегляне на

Cakewalk Sonar

Sonar е професионална програма за работа с музика. Той поддържа използването му в редактор с няколко реда, има вграден набор от инструменти, вериги и проби. Потребителите могат да свързват допълнителни MIDI устройства или плъгини, преди да извършат малка предварителна конфигурация.

Приставката за сонар "Платинен ефект"

Има звуков запис от микрофона и в една от скорошните актуализации е добавен и "Audio Snap" . Тази функция ви позволява да синхронизирате песните, да ги настройвате на темпо, да подравнявате и да конвертирате. Разпределена такса Cakewalk Sonar, но пробна версия е безплатна за всички посетители.

Свалете Cakewalk Sonar

Sony Acid Pro

В нашия списък дойде професионалната програма Sony Acid Pro, чийто принцип първоначално се основаваше на създаването на музика, използвайки цикли (цикли). При всяка актуализация грешките бяха коригирани и бяха добавени нови функции. Сега потребителите са станали по-позитивни за Acid Pro и много от тях са започнали да работят постоянно в него.

MIDI поддръжка за Sony ACID Pro

Този представител има същите функции, има подобни инструменти, като повечето подобни програми. Има редактор с много песни, пълнофункционална работа с MIDI устройства, поддръжка на VST-плъгини. Но това не е всичко, потребителите могат да разширят възможностите на програмата чрез добавки на други производители, благодарение на протокола ReWire.

Изтеглете Sony ACID Pro

Студио One PreSonus

Студио One за кратко време имаше време да вкара внушителен брой фенове, които превключиха от други цифрови работни станции към тази. Интересувате се от тази програма много удобно изпълнение на функциите, индивидуален подход към избора на вградени инструменти и оригиналния интерфейс.

Студио с няколко инструмента

Поради използването на "Multi Instrument" няколко звука се сливат, поради което се появява нещо ново и необичайно. Използвайте PreSonus Studio One още по-комфортно, благодарение на песента за подреждане - това ви позволява да разделите песента на няколко части и да работите с всеки от тях отделно.

Изтегляне на PreSonus Studio One

Списъкът се оказа доста голям, но не завършен. В интернет има много подобни програми, които са подходящи за писане на бита, но се опитахме да изберем най-добрите представители, предоставяйки уникална функционалност, лесна и лесна за използване.