Сега се прилагат няколко вида търговски марки, например, най-популярният и иновативен в момента е QR кодът. Информацията се чете от кодовете с помощта на определени устройства, но в някои случаи може да се получи с помощта на специален софтуер. Ще разгледаме няколко подобни програми в тази статия.

QR Code Desktop Reader & Generator

Кодът за четене в QR Code Desktop Reader & Generator се извършва по един от следните начини: чрез заснемане на част от работния плот, от уеб камера, клипборд или файл. След като обработката завърши, ще получите дешифриране на текста, запазен в тази търговска марка.

Четене на кода QR Code Desktop Reader & Generator

Освен това програмата позволява на потребителите да създават собствен код ръчно. Трябва само да поставите текста в ред и софтуерът автоматично ще създаде търговска марка. След това ще бъде налице за запис в PNG или JPEG формат или копиране в клипборда.

Изтегляне на QR Code Desktop Reader & Generator

Баркод дескриптор

Следващият представител бе Barcode Descriptor, който изпълнява задачата да чете конвенционален баркод. Всички действия се извършват в един прозорец. От потребителя трябва само да въвеждате номера, след което той ще получи изображение на запазената марка и свързана с нея информация. За съжаление, това завършва цялата функционалност на програмата.

Основен прозорец на дескриптора на баркодове

Изтегляне на баркод дескриптор

В това ние сме избрали две програми за четене на два различни типа търговски марки. Те вършат добре работата си, обработката не отнема много време и потребителят получава незабавно информация, кодирана с този код.