Има няколко модела телевизионни тунери, които могат да бъдат свързани не само с телевизор, но и с компютър. По този начин можете да гледате телевизия с компютър. След като закупите устройството, трябва само да изберете програма и да се наслаждавате на любимите си канали. Нека да разгледаме по-отблизо няколко представители на софтуера, подходящи за различни модели телевизионни тунери.

DVB Dream

Програмата DVB Dream отваря нашия списък. Просто искам да спомена уникалния интерфейс, създаден ръчно от потребителите благодарение на отворения код. Когато стартирате за първи път, можете да изберете най-подходящия дизайн под тунера, свързан към компютъра. След това разработчиците предлагат да зададете предварителната конфигурация, като използвате вградения съветник за настройка. След като всички настройки са завършени, остава само да намерите каналите и да започнете да гледате.

DVB Dream основен прозорец

Основният прозорец на DVB Dream се изпълнява доста комфортно. Плейърът се показва отдясно, което може да бъде разширено до цял екран, а списъкът с намерените канали е отляво. Потребителят може да редактира този списък: преименуване, регулиране на честотите, добавяне към любими и други полезни функции. Освен това бих искал да отбележа, че има електронно програмно ръководство, планиране на задачи и инструмент за настройка на дистанционното управление.

Изтегляне на DVB Dream

ChrisTV PVR Стандарт

ChrisTV PVR Standard има вграден съветник, който много опростява процеса на предварително задаване на програмата. Той се появява при първото стартиране и просто трябва да маркирате необходимите параметри. Ако нещо е зададено неправилно, можете да промените това, от което имате нужда по всяко време през прозореца за настройки. Въпросният софтуер сканира автоматично каналите и не ви позволява да правите това ръчно, но добавянето на канали е налице, като въведете техните честоти.

Основен основен прозорец на ChrisTV PVR стандарт

Има два различни прозореца в стандарта ChrisTV PVR. В първия се показва телевизора. Можете свободно да го преоразмерите и да се придвижвате в работния плот. Вторият прозорец съдържа всички полезни инструменти, включително контролния панел на плейъра. От допълнителните функции бих искал да спомена вградената програма за задачи и инструмент за записване на излъчвания.

Изтеглете ChrisTV PVR Standard

ProgDVB

Основната функционалност на ProgDVB е фокусирана върху гледането на цифрова телевизия и слушането на радио, но този софтуер също така поддържа работа с кабелна и сателитна телевизия чрез свързване на специален тунер към компютър. Възпроизвеждането на предавания се извършва през главния прозорец. Тук основното място се заема от играча и неговия контрол. Областта отляво показва списък с адреси и канали.

Главен прозорец на ProgDVB

В допълнение, ProgDVB поддържа възпроизвеждане на най-популярните аудио и видео формати. Те се отварят чрез специален раздел. Също така има функция за излъчване, електронно програмно ръководство, планиране на задачи и възможност за създаване на екранни снимки. ProgDVB е свободен и достъпен за изтегляне на официалния сайт на разработчика.

Изтегляне на ProgDVB

AverTV

Софтуерният програмист AverMedia се занимава с производството на мултимедийни продукти за гледане на телевизия по време на използване на компютър. AverTV е един от представителите на софтуера от този разработчик и предоставя всички необходими инструменти и функции за удобно възпроизвеждане на предавания.

Основният прозорец на програмата AverTV

AverTV има руски език на интерфейса, има вградена функция за запис на видео от екрана, работи правилно с аналогов сигнал, ви позволява да слушате радиото и да редактирате каналите ръчно. Недостатъкът на програмата е, че тя вече не се поддържа от разработчика и новите версии най-вероятно няма да бъдат освободени вече.

Изтегляне на AverTV

DScaler

Последната програма в нашия списък е DScaler. Функционалността му е почти идентична с всички представители, обсъдени по-горе, но все още съществуват. Искам да обърна внимание на възможността за задаване на настройките, като се започне от силата на компютъра и използвания тунер. Тази конфигурация се прави при първото стартиране. Освен това в DScaler има много визуални ефекти, които ви позволяват да правите видеоклиповете по-качествени.

Конфигуриране на премахването в DScaler

Искам също така да отбележа функция, която не се намира в други подобни програми. Вграденият инструмент за деинтерлиране ви позволява да изберете един от подходящите математически начини за подобряване на качеството на видеото. Потребителят трябва само да определи метода и да конфигурира някои от неговите параметри. DScaler е безплатен и достъпен за изтегляне на официалния сайт на разработчика.

Изтеглете DScaler

Използването на специален софтуер за гледане на телевизия през тунера на компютъра е задължително. По-горе разгледахме някои от най-хубавите и най-популярни представители на този вид софтуер. Всички те поддържат работата с повечето телевизионни тунери и осигуряват почти идентична функционалност. Всеки софтуер обаче има свои собствени уникални инструменти и възможности, които привличат потребителите.