Сега в магазините можете да намерите много разнообразно оборудване за улавяне на изображения. Сред тези устройства, специално място се занимава с USB микроскопи. Те са свързани към компютър и с помощта на специален софтуер се осъществява мониторинг и запис на видео и снимки. В тази статия ще разгледаме някои от най-популярните представители на този софтуер в детайли, ще говорим за техните предимства и недостатъци.

Цифров зрител

Първият в списъка ще бъде програма, чиято функционалност е фокусирана изключително върху заснемането и запазването на изображения. В инструмента за цифров преглед няма вградени инструменти за редактиране, чертане или изчисляване на намерените обекти. Този софтуер е подходящ само за гледане на живо, за записване на изображения и за записване на видеоклипове. Дори и начинаещ ще се справи с управлението, тъй като всичко се извършва на интуитивно ниво и не са необходими специални умения или допълнителни знания.

Главен прозорец на

Функцията на Digital Viewer е правилна работа не само с оборудването на разработчиците, но и с много други подобни устройства. Всичко, което трябва да направите, е да инсталирате подходящия драйвер и да започнете работа. Между другото, настройката на драйвера във въпросната програма също е налице. Всички параметри се разпределят на няколко раздели. Можете да преместите плъзгачите, за да зададете подходящата конфигурация.

Изтеглете

AMCap

AMCap е мултифункционална програма и е предназначена не само за USB микроскопи. Този софтуер работи правилно с почти всички модели на различни устройства за улавяне, включително цифрови фотоапарати. Всички действия и настройки се извършват чрез разделите в главното меню. Тук можете да промените активния източник, да конфигурирате драйвера, интерфейса и използването на допълнителни функции.

Основен прозорец на AMCap

Както при всички представители на такъв софтуер, AMCap разполага с вграден инструмент за запис на видео на живо. Параметрите на предаване и запис се редактират в отделен прозорец, където можете да персонализирате устройството и компютъра, който използвате. AMCap се разпространява срещу заплащане, но пробната версия може да се изтегли на официалния уебсайт на разработчика.

Изтегляне на AMCap

DinoCapture

DinoCapture работи с много устройства, но разработчикът обещава правилното взаимодействие само с оборудването си. Предимството на въпросната програма е, че въпреки че е разработена за някои USB микроскопи, всеки потребител може да го изтегли безплатно от официалния сайт. От функциите, които си струва да се отбележи наличието на инструменти за редактиране, изготвяне и изчисляване на обработваните инструменти.

Преглед на файлове в DinoCapture

Освен това разработчикът обърна най-голямо внимание на работата с указатели. В DinoCapture можете да създавате нови папки, да ги импортирате, да работите във файловия мениджър и да разглеждате свойствата на всяка папка. Свойствата показват основна информация за броя на файловете, техния тип и размери. Също така има клавишни комбинации, с които става по-лесно и по-бързо да се работи в програмата.

Изтегляне на DinoCapture

MiniSee

SkopeTek развива свое оборудване за улавяне на изображения и предоставя копие на своята програма MiniSee само с покупката на едно от наличните устройства. В този софтуер няма допълнителни инструменти за редактиране или редактиране. MiniSee има само вградени настройки и функции, които се използват за коригиране, заснемане и запазване на изображения и видео.

Заснемане на видео на живо в Minisee

MiniSee предоставя на потребителите доста удобно работно пространство, където има малък браузър и режим на преглед за отворени изображения или записи. В допълнение, настройката на източника, неговите драйвери, качеството на запис, форматите за съхранение и много други. Сред недостатъците е необходимо да се отбележи липсата на руски език и инструменти за редактиране на обекти за улавяне.

Изтеглете MiniSee

AmScope

Следващо в списъка ни е AmScope. Тази програма е предназначена изключително за използване с USB микроскоп, свързан към компютър. От характеристиките на софтуера искам да спомена напълно персонализираните елементи на интерфейса. Почти всеки прозорец може да бъде преоразмерен и преместен в желаната област. AmScope има основен набор от инструменти за редактиране, чертане и измерване на обекти за улавяне, които ще бъдат полезни за много потребители.

Разгледайте обхвата в AmScope

Функцията за вграден видео маркер ще ви помогне да настроите заснемането и текстовото наслагване винаги ще показва необходимата информация на екрана. Ако искате да промените качеството на картината или да я огледате отново, използвайте един от вградените ефекти или филтри. Опитните потребители ще намерят полезна функция за включване и сканиране на диапазона.

Изтеглете AmScope

ToupView

Последният представител ще бъде ToupView. Когато стартирате тази програма, много на брой настройки за камерата, заснемане, мащабиране, цвят, скорост на кадрите и антифлаш са незабавно видими. Такова изобилие от различни конфигурации ще ви помогне да оптимизирате ToupView и да работите комфортно в този софтуер.

Свързани устройства в ToupView

Представени и вградени елементи за редактиране, изготвяне и изчисления. Всички те се показват в отделен панел в главния прозорец на програмата. ToupView поддържа работа със слоеве, видео покритие и показва списък с измервания. Недостатъците на този софтуер са дългите липса на актуализации и разпространение само на дискове при закупуване на специално оборудване.

Изтеглете ToupView

По-горе разгледахме няколко от най-популярните и удобни програми за работа с USB микроскоп, свързан към компютър. Повечето от тях са насочени изключително към работа с определено оборудване, но нищо не ви вълнува, за да инсталирате необходимите драйвери и да свържете наличния източник на улавяне.