Повечето лаптопи имат вградена батерия, която ви позволява да работите за устройство известно време без да се свързвате с мрежата. Често такова оборудване е конфигурирано неправилно, което води до нерационално използване на заряда. Можете също ръчно да оптимизирате всички параметри и да настроите подходящ план за захранване, като използвате вградените инструменти на операционната система. Въпреки това е много по-удобно и по-правилно да се изпълнява този процес чрез специализиран софтуер. Няколко представители на такива програми, които разглеждаме в тази статия.

Акумулаторна батерия

Основната цел на батерията Eater е да тества работата на батерията. Той има вграден уникален алгоритъм за потвърждение, който за кратко време ще определи приблизителната скорост на разреждане, стабилността и състоянието на батерията. Такава диагностика се извършва автоматично и потребителят трябва само да наблюдава самия процес, а след това - да се запознае с получените резултати и въз основа на тях да коригира захранването.

Основен прозорец на батерията

От допълнителните функции и инструменти бих искал да отбележа присъствието на общо резюме на компонентите, инсталирани в лаптопа. Освен това има тест за определяне състоянието на оборудването, скоростта на работа и натоварването върху него. Повече информация за батерията може да намерите в прозореца за информация за системата. Battery Eater е безплатна програма и е достъпна за изтегляне на официалния сайт на разработчика.

Изтеглете батерията Eater

BatteryCare

Непосредствено след стартирането на BatteryCare основният прозорец се отваря пред потребителя, където се показват основните данни за състоянието на батерията на лаптопа. Има времева рамка на работа и точно зареждане на батерията в проценти. По-долу е показана температурата на процесора и твърдия диск. Допълнителна информация за инсталираната батерия е в отделен раздел. Показва обявения капацитет, напрежение и мощност.

Информация за батерията на BatteryCare

В менюто за настройки има панел за управление на захранването, който помага на всеки потребител да настрои необходимите параметри, които биха могли да се поберат на инсталираната в устройството батерия, и да увеличат максимално работата си без да се свързват с мрежата. В допълнение, BatteryCare има добре внедрена система за уведомяване, която ви позволява винаги да сте наясно с различни събития и нива на зареждане на батерията.

Изтеглете

Оптимизатор на батерията

Последният представител в нашия списък е оптимизаторът на батерията. Тази програма автоматично диагностицира състоянието на батерията, след което показва подробна информация за нея и ви позволява да настроите план за захранване. Потребителят е подканен да деактивира ръчно работата на някои устройства и функции, за да разшири работата на лаптопа, без да се свързва с мрежата.

Основно меню за оптимизатора на батерията

В "Оптимизатор на батерията" могат да бъдат запазени няколко профила, което позволява незабавно превключване на плановете за работа в различни условия. В разглеждания софтуер всички изпълнени действия се запазват в отделен прозорец. Тук не само мониторингът им е налице, но и обратното. Системата за известяване ще ви позволи да получавате съобщения за ниско зареждане или оставащо време, без да се свързвате с мрежата. Оптимизаторът на батерията е свободно достъпен на официалния сайт на разработчика.

Изтеглете батерията Optimizer

По-горе, разгледахме няколко програми за калибриране на батерия за лаптоп. Всички те работят върху уникални алгоритми, осигуряват различен набор от инструменти и допълнителни функции. Изключително просто е да изберете правилния софтуер, просто трябва да разчитате на неговата функционалност и да обръщате внимание на наличието на интересни инструменти.