Sony Vegas Pro ви позволява да правите видео редактиране на професионално ниво. Видеоредакторът съдържа много удобни инструменти за рязане на видео фрагменти и създаване на висококачествени специални ефекти. Програмата се използва в много филмови студия за редактиране на сцени от филми.


Разработчикът на този продукт е Sony, известен производител на аудио и видео оборудване. Компанията не само произвежда домакински уреди, но и продуцира филми. Инсталирането на Sony реклами се извършва в Sony Vegas Pro.

Съветваме ви да погледнете: Други програми за редактиране на видео

Интерфейс Sony Vegas Pro

Ето защо, ако искате да направите видео редактиране с най-високо качество, което не е по-ниско от нивото на известни филмови студия, тогава трябва да използвате този видеоредактор.

Рязане на видеоклипове

Програмата ще ви позволи лесно да извършвате прости разрязвания на видео фрагменти. Един прост и логически интерфейс улеснява бързото изпълнение на тази работа.

Изрязване на видео в Sony Vegas Pro

Покриване на видео ефекти

Редакторът има много висококачествени специални ефекти. Всеки ефект има гъвкава настройка и ще ви позволи да постигнете точно желаната картина.

Sony Vegas Pro видео ефекти

Ако нямате достатъчно стандартни видео ефекти, можете да свържете VST плъгини на трети страни.

Наслагване на субтитрите и текста

Видео редакторът ви позволява да насложете субтитри и текстове през видео. Освен това можете да приложите няколко специални ефекти към текста: добавяне на сянка и контур.

Наслагване на текст и субтитри в Sony Vegas Pro

Преместване на рамка и прилагане на маска

Видео редакторът ще ви позволи да промените панорамата на кадъра. Също така Sony Vegas Pro може да работи с маската на алфа канала.

Прокарване на рамката в Sony Vegas Pro

Редактиране на аудио

Sony Vegas ви позволява да редактирате аудио записите на видеоклипа. Ако искате, можете да добавите музика към видеоклипа си, да коригирате звука на оригиналното аудио и дори да приложите редица аудио ефекти, например ефекта на ехото.

Редактиране на аудио в Sony Vegas Pro

Редактиране на мултитрака

В Sony Vegas Pro можете да добавяте видео и аудио директно към няколко паралелни песни. Това ви позволява да припокривате фрагменти един към друг, създавайки интересни видео ефекти.

Редактиране на няколко степени в Sony Vegas Pro

Работа с няколко видеоформата

Sony Vegas Pro може да работи с почти всички известни видео формати. Програмата поддържа MP4, AVI, WMV и много други популярни видео формати.

Видео формати в Sony Vegas Pro

Конфигурирайте интерфейса

Можете да организирате интерфейсните елементи навсякъде. Това ви позволява да персонализирате външния вид по такъв начин, че той идеално да отговаря на вашия стил на работа.

Персонализиране на интерфейса в Sony Vegas Pro

Поддръжка на скриптове

Sony Vegas Pro може да работи с различни скриптове. Това ще спомогне за ускоряване на изпълнението на същите рутинни дейности, като например преоразмеряване на видеоклипа.

Скриптове в Sony Vegas Pro

Качване на видеоклипове в YouTube

С помощта на Sony Vegas Pro можете да качвате видеоклипове в канала си в YouTube директно чрез програмата. Достатъчно е просто да зададете данни за вход и парола от профила си.

Качете YouTube в Sony Vegas Pro

Предимства на Sony Vegas Pro

1. Удобен и логически интерфейс, подходящ както за лесен монтаж, така и за професионален;
2. Широка функционалност;
3. Възможност за извършване на действия за редактиране в автоматичен режим чрез скриптове;
4. Подкрепа за руския език.

Недостатъци на Sony Vegas Pro

1. Програмата се изплаща. Можете да използвате пробна безплатна версия, която е валидна за 30 дни от момента на активиране.

Sony Vegas Pro е едно от най-добрите решения за редактиране на видео досега. Видео редакторът е чудесно както за бързото изрязване на видео фрагменти, така и за създаване на висококачествени клипове и филми.

Изтеглете пробна версия на Sony Vegas Pro

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт