Контролът върху параметрите на "хардуера" и операционната система е важен елемент от използването на компютъра. Получаването и анализирането на оперативните данни за всички процеси, които се случват в компютъра и неговите отделни компоненти, е гаранция за неговата стабилна и непрекъсната работа.

Speccy заема високи позиции в горната част на софтуера, който предоставя най-подробната информация за системата, нейните компоненти, както и хардуера на компютъра с всички необходими параметри.

Пълна информация за операционната система

Програмата осигурява най-подробна информация за инсталираната операционна система. Тук можете да намерите версията на Windows, нейния ключ, да видите информация за работата на основните настройки, инсталираните модули, времето на компютъра от последния път, когато е включена, и да научите настройките за сигурност.

Параметри на операционната система в Speccy

Всички видове информация за процесора

Всичко, което трябва да знаете за своя процесор - можете да намерите в Speccy. Броят на сърцевините, нишките, честотата на процесора и шината, температурата на самия процесор с нагревателна крива е само малка част от параметрите, които могат да се видят.

Параметри на процесора в Speccy

Пълна информация за RAM

Свободни и заети слотове, колко памет е на разположение и налице в момента. Информацията се предоставя не само за физическата RAM, но и за виртуалната памет.

Параметри на RAM в Speccy

Опции на системната платка

Програмата е в състояние да покаже производителя и модела на дънната платка, температурата, параметрите на BIOS и данните за PCI слотовете.

Параметри на дънната платка в Speccy

Индикатори на графични устройства

Speccy ще покаже подробна информация за монитора и графичното устройство, независимо дали става дума за интегрирана или пълноценен видеокарта.

Параметри на графичните устройства в Speccy

Показване на данни за устройства за съхранение

Програмата ще покаже информация за свързаните устройства, ще покаже техния тип, температура, скорост, капацитет на отделните секции и индикатори за употреба.

Информация за устройствата в Speccy

Пълна информация за оптичните носители

Ако устройството ви има прикачено устройство за дискове, Speccy ще покаже възможностите си - дисковете, които могат да четат, наличността и състоянието му, както и допълнителни модули и добавки за четене и писане на дискове.

Информация за оптичното устройство в Speccy

Индикатори на звуковите устройства

Ще се покажат всички устройства за работа със звук - като се започне от звуковата карта и се приключи с аудиосистемата и микрофона с всички съответни параметри.

Параметри на звуковите устройства в Speccy

Пълна информация за периферните устройства

Мишки и клавиатури, факсове и принтери, скенери и уеб камери, дистанционни управления и мултимедийни панели - всичко ще се покаже с всички възможни индикатори.

Параметри на периферните устройства в Speccy

Мрежови показатели

Параметрите на мрежата ще се показват с максимални подробности - всички имена, адреси и устройства, работещи адаптери и тяхната честота, параметри за обмен на данни и скорост.

Информация за мрежата в Speccy

Създаване на моментна снимка на системата

Ако потребителят трябва да покаже на някого параметрите на компютъра си, можете да "снимате" моментните данни директно в програмата и да го изпратите в отделен файл за специално разрешение, например по пощата на по-опитен потребител. Тук можете да отворите готовото изображение и да го запазите като текстов документ или XML файл за по-лесно взаимодействие със снимката.

Създаване и работа с моментна снимка на системата в Speccy

Програмни ползи

Speccy е безспорен лидер сред програмите в сегмента си. Едно просто меню, което е напълно русифицирано, осигурява незабавен достъп до всички данни. Има и платена версия на програмата, но почти цялата функционалност е представена в безплатната версия.

Програмата е в състояние да покаже буквално всички елементи на вашия компютър, за да предостави най-точната и подробна информация. Всичко, което трябва да знаете за системата или "желязо" - е в Speccy.

недостатъци

Подобни програми за измерване на температурата на процесора, графичния адаптер, дънната платка и твърдия диск използват вградени температурни сензори. Ако сензорът е изгорен или повреден (хардуер или софтуер), данните за температурата на горепосочените елементи може да са грешни или напълно да липсват.

заключение

Доказаният разработчик представи наистина мощна, но проста програма за пълен контрол върху компютъра ви, дори и най-взискателните потребители ще бъдат доволни от тази програма.

Свали Speccy безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт