Outlook е необходим за изпращане на съобщения в корпоративната локална мрежа и изпращане на съобщения до различни пощенски кутии. В допълнение, функционалността на Outluck ви позволява да планирате различни задачи. Има поддръжка за мобилни платформи и други операционни системи.

Работа с писма

Както другите пощенски кутии, Outlook може да получава и изпраща съобщения. Когато четете буквите, можете да видите имейл адреса на изпращача, времето на изпращане и състоянието на съобщението (четене / не е четено). От прозореца, за да прочетете писмото, можете да отидете на писането на отговора с един бутон. Също така, когато композирате отговор, можете да използвате готови шаблони от писма, вече вградени в програмата, и създадени със собствена ръка.

Редактиране на Outlook съобщения

Една от основните характеристики на писмото от Microsoft е възможността да персонализирате визуализацията на буквите, т.е. първите няколко реда, които се показват преди отварянето на буквата. Тази функция ви позволява да спестите време, тъй като понякога можете веднага да разберете смисъла на писмото само за първите няколко фрази. В повечето пощенски услуги се вижда само предметът на писмото и първите две думи, освен това броят на първите видими знаци не може да бъде променен.

Съответно, програмата предоставя различни стандартни функции за работа с писмото. Можете да го поставите в кошчето, да добавите конкретна бележка, да го означите като важна за четене, да я преместите в папка или да я маркирате като спам.

Бързо търсене на контакти

В Outlook можете да видите контактите на всички, от които сте получили или на които сте изпратили поща някога. Тази функция е доста удобно изпълнена, което ви позволява да намерите контакт с няколко кликвания. В прозореца за връзка можете да изпратите съобщение и да видите основна информация за профила.

Контакти в Outlook

Времето и календара

В Outlook можете да видите времето. Според плана на разработчиците, тази възможност трябва да помогне предварително да се определят плановете за деня или за няколко дни напред. Също така клиентът има вграден "Календар", подобен на стандартния "Календар" в Windows. Там можете да създадете списък с задачи за определен ден.

Календар на Outlook и времето

Синхронизация и персонализация

Цялата поща се синхронизира лесно с услугите на Microsoft за облак. Това означава, че ако имате профил в OneDrive, тогава всички писма и прикачени файлове към тях можете да видите от всяко устройство, където Outlook не е инсталиран, но има Microsoft OneDrive. Тази функция може да бъде полезна, ако не можете да намерите прикачения файл, от който се нуждаете, в Outlook. Всички прикачени файлове към съобщенията се съхраняват в облака, поради което техният размер може да достигне до 300 MB. Ако обаче често прикачвате или получавате имейли с големи прикачени файлове, съхранението в облака може много бързо да бъде запушено от тях.

Разделяне на екрана на Outlook

Също така можете да зададете основния цвят на интерфейса, да изберете шаблон за горния панел. В избрания цвят, горният панел и светлината на някои елементи са боядисани. Интерфейсът включва възможността за разделяне на работното пространство на два екрана. Например в едната част на екрана се показват менюто и входящите букви, а от друга страна потребителят може да отговаря или да вижда папка с различна категория писма.

Взаимодействие с профилите

Профилите в Outluke са необходими за съхраняване на определени данни за потребителя. Към профила се прибавя не само информацията, която е попълнена от самия потребител, но също и съобщенията, които са пристигнали / изпратени. Основната информация за профила се съхранява в системния регистър на Windows.

Можете да свържете няколко профила с програмата. Например, един за работа, друг за лична комуникация. Възможността за създаване на няколко профила наведнъж ще бъде полезна за мениджъри и мениджъри, тъй като в една програма с закупените многоезични файлове можете да създавате профили за всеки служител. Ако е необходимо, можете да превключвате между профилите.

Конфигуриране на профила в Outlook

Също така, в Outluck има интеграция с профили Skype и други услуги на Microsoft. В новите версии от 2013 г. насам няма поддръжка за профили Facebook и кикотене ,

При Outlook приложението People също е в пакета. Тя ви позволява да импортирате информация за контакт на хора от техните профили във Facebook, Twitter, Skype, LinkedIn. На един човек можете да прикачите връзки към няколко социални мрежи, където се състои.

достойнство

  • Удобен и модерен интерфейс с висококачествена локализация;
  • Опростена работа с няколко профила;
  • Възможност за изтегляне на големи файлове като прикачен файл към буквите;
  • Има възможност за закупуване на мулти-лиценз;
  • Лесно е да работите с няколко профила едновременно.

недостатъци

  • Тази програма се заплаща;
  • Способността да работите офлайн не е напълно изработена;
  • Не можете да маркирате различни имейл адреси.

MS Outlook е по-подходящ за корпоративна употреба, тъй като потребителите, които не са длъжни да обработват голям брой писма и да работят с екипа, това решение ще бъде почти безполезно.

Изтеглете пробна версия на MS Outlook

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт