Има специален софтуер, който ви позволява да проектирате различни сгради. С помощта на такива програми потребителите могат да създадат проект за необходимата работа, да изчислят разходите за материали и пари. Дизайнът на стълбите се осъществява с помощта на програмата StairCon, която ще бъде разгледана в нашата статия.

Създаване на нов проект

Всяко обратно започва с създаването на проект, в който се попълва основната информация за клиента, крайните срокове за работа, приблизителния обем на обекта се изчисляват, се избират подходящи материали и се задават допълнителни параметри. В отделен прозорец на програмата StairCon потребителят получава специален формуляр, в който се въвеждат данните за клиента.

Настройки на проекта в StairCon

След това се създава брой етажи на обекта, допълнителното визуално изграждане на целия проект в програмата зависи от разположението на тази конфигурация. Освен това прозорецът избира и името на пода, излага височината, дебелината на тавана, пода и избира своите текстури.

StairCon етаж свойства

Обърнете внимание на допълнителните свойства на подовете. Тук описанието на функцията е посочено в отделна форма и стойността се определя.

Допълнителни свойства на етажа StairCon

Workspace

Всички действия на рисуване и останалата част от работата с проекта се извършват в главния прозорец. Работното пространство е разделено на няколко части с инструменти, изскачащи менюта и други функции. Индивидуални прозорци за внимание с изглед към стълбищата. В същото време можете да отваряте няколко от тях наведнъж, а самите прозорци са свободно трансформирани, което ще ви помогне да персонализирате работното място индивидуално за себе си.

Работно пространство в програмата StairCon

чертеж

Основната цел на StairCon е рисуване. За целта са отделени много полезни инструменти и функции, както основни, така и спомагателни. За създаването на обекти отделната част е разделена на работната площ, където всеки инструмент е обозначен със собствена икона. Задръжте курсора над него, за да видите заглавието.

Инструменти за изтегляне на StairCon

Освен това не всички елементи за рисуване се поставят в един прозорец, така че отделно изскачащо меню е запазено за тях. Не само всички линии, кръгове и обекти са посочени там, но също така има конфигурации на разстояния и координати.

Изскачащо меню с чертеж StairCon

Създаване на обекти

В допълнение към стълбите към проекта има много допълнителни обекти, свързани помежду си. Невъзможно е да се направи без тях върху рисунката и ще бъде доста трудно да ги нарисувате само с една линия. Ето защо, разработчиците са добавили няколко типа обекти, всеки със свои свойства:

 1. Интерфейорна бленда . Често между подовете има специални отвори. Всички те са ориентирани под стълбите и могат да имат напълно различни размери, дори отстрани. В отделен прозорец за създаване на отваряне потребителят избира размера на всяка страна, може да ги обозначи със стени или да промени формата си.
 2. Създайте отварящо се StairCon

 3. Post. В менюто "Свойства", когато създавате колона, се посочват нейните координати, добавя се материал, се установява връзка с други обекти и се задават величини. Можете също така да добавите неограничен брой свързани части.
 4. Създайте публикация в StairCon

 5. Стена. В свойствата на обекта на стената няма голям брой параметри. Потребителят трябва да зададе необходимите координати, да определи типа, да добави текстура, да приложи тапета и да настрои кожата, ако е необходимо.
 6. Създайте стенен стълб

 7. Platform. Повишената платформа на плоскостите често се използва в различни проекти. StairCon ви позволява да ги добавите към обект чрез специална функция. Всичко, което трябва да направите, е да изберете материала, да завършите, да определите координатите и вида на платформата.
 8. Създайте скеле StairCon

Добавяне на стълби и подове

Ако след създаването на проект планът се промени и трябва да добавите повече етажи или стълби, можете да го направите с помощта на клавишни комбинации или чрез избиране на необходимия елемент в изскачащото меню Създаване . Тук ще намерите няколко вида стълби и подове, които могат да се използват при рисуването.

Създаване на стълби и подове StairCon

Допълнителни функции

Обърнете внимание на изскачащото меню "Функции" . Има няколко инструмента, които ви позволяват да: разделите стената, вътрешната повърхност, маргаритка, деликатна линия, маршируваща линия или ъгъл. Освен това има възможност за добавяне на междинни колони и линии за автоматично оразмеряване.

Допълнителни функции на StairCon

Пазарна цена

StairCon също така ви позволява да изчислите оферта чрез добавяне на цената на материалите. Докато работим по проекта, количеството на използваните материали се изчислява непрекъснато, се определя общата стойност на целия обект. Потребителят има възможност да създаде специален формуляр за печат с обозначение на цялата необходима информация.

Пазарна цена StairCon

Настройки на алгоритъма

Изчисляването на всички материали и сгради се извършва автоматично съгласно предварително определен алгоритъм. Ако трябва да промените тези настройки или например да зададете нова пазарна цена, отидете в прозореца за конфигуриране. Тук всички параметри са разделени на категории, където е възможно да редактирате всичко, от което се нуждаете, за да работите със StairCon колкото се може по-комфортно.

StairCon настройки на програмата

достойнство

 • Руски език на интерфейса;
 • Лесно управление;
 • Гъвкаво персонализиране на работното пространство;
 • Много инструменти за рисуване.

недостатъци

 • Програмата се разпространява срещу заплащане;
 • Периодично наблюдавани неуспехи, довели до завършването на програмата.

На този преглед StairCon приключва. Както можете да видите, тази програма има голям брой вградени инструменти и функции, които позволяват изтегляне на стълби и извършване на всякакви други оформления на даден обект. За съжаление програмата не е достъпна за изтегляне на официалния сайт и всички преговори за цената и покупката на софтуер се извършват директно с продавачите. Можете да се свържете с тях чрез връзката по-долу.

Изтеглете пробна версия на StairCon

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт