Ако имате нужда от малка програма, която ви позволява да преглеждате PDF файлове, обърнете внимание на DVB Weaver. Програмата се представя от разработчиците като универсален инструмент за преглед на документи от всеки формат, включително PDF. Този продукт се разпространява безплатно и съществува в две версии: портативен и конвенционален.

Портативната версия на STDU Viewer работи без инсталация - достатъчно е да разопаковате архива с програмата.


STDU Viewer е инструмент за преглед на файлове: не можете да редактирате PDF файла или да добавите нищо към него, както в Adobe Reader. Но за гледане на STDU Уивър се вписва перфектно.

Съветваме ви да погледнете: Други програми за отваряне на PDF файлове

Интерфейс на STDU Viewer

Преглеждайте PDF и други електронни документи

Програмата ви позволява да разглеждате PDF файлове. Можете да настроите мащаба на дисплея на документа, броя на едновременно показваните страници и да разгънете страниците.

В допълнение, този продукт ви позволява да четете електронни документи от други формати: TIFF, Djvu, XPS и др. Не е нужно да инсталирате много програми, за да видите различни документи. Всичко това ще направи STDU Viewer за тях.

Визуализация на PDF файла

В приложението има удобно търсене, което ви позволява да прилагате маска за въвеждане на знаци, както и регулярни изрази.

Копиране на текст и изображения от PDF

С STDU Viewer можете да копирате текста, изображението или областта на страницата PDF документ. Копираният текст или изображение, които можете да използвате в други приложения. Например, да го изпратите на приятел в социалната мрежа или да го поставите в графичен редактор.

Копирайте областта PDF в STDU Viewer

Отпечатване на PDF страници на документи

Можете да отпечатате PDF файл.

Печат в STDU Viewer

Конвертиране на PDF в текст или изображения

STDU Viewer ви позволява да конвертирате PDF документ в обикновен .txt файл. Освен това има възможност за запазване на страници на документи под формата на изображения от всеки формат (JPG, PNG и др.).

Конвертиране на PDF в STDU Viewer

Предимства на STDU Viewer

1. Прост и ясен дизайн;
2. Възможност за преглеждане на електронни документи от други формати;
3. Има преносима версия, която не изисква инсталация;
4. Свободен;
5. Поддържа руския език.

Недостатъци на STDU Viewer

1. Малък брой допълнителни функции.

STDU Viewer е добър за гледане на електронни документи в PDF формат. Но ако имате нужда от допълнителни функции, като например способността да разпознавате текст или да редактирате PDF файл, трябва да изберете по-напреднала програма, например PDF XChange Viewer ,

Изтеглете STDU Viewer безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт