Както при всяка друга програма на Steam, възникват повреди. Един от често срещаните проблеми е проблемът при стартиране на играта. Този проблем е указан с код 80. Ако възникне този проблем, няма да можете да стартирате желаната игра. Прочетете, за да разберете какво да направите, ако възникне грешка при код 80 на Steam.


Тази грешка може да бъде причинена от различни фактори. Ще анализираме всяка от причините за проблема и ще дадем решение на възникналата ситуация.

Грешка при код 80 на Steam

Повредени файлове за игри и проверка на кеша

Може би цялата тема е, че файловете на играта са били повредени. Такива щети могат да бъдат причинени в случай, че инсталирането на играта е прекъснато рязко или секторите на твърдия диск са повредени. Проверката на целостта на кеша на играта ще ви помогне. За да направите това, кликнете с десния бутон на мишката върху желаната игра в библиотеката на Steam игри. След това изберете елемента на собствеността.

Преход към свойствата на играта в програмата Steam

След това трябва да отидете в раздела "Местни файлове". В този раздел има бутон за проверка на целостта на кеша. Кликнете върху него.

Бутон за проверка на целостта на играта кеш на Steam

Файловете за игри ще бъдат проверени. Продължителността му зависи от размера на играта и скоростта на твърдия ви диск. Средно проверката отнема около 5-10 минути. След като Steam извършва проверката, автоматично замества всички повредени файлове с нови. Ако при проверката не е намерена никаква вреда, проблемът вероятно ще бъде различен.

Закачен процес на играта

Ако преди да възникне проблем, играта е затворила или е разбила с грешка, тогава има вероятност процесът на игра да не е затворен. В този случай трябва да завършите процеса на игра. Това става с помощта на Мениджъра на задачите на Windows. Натиснете CTRL + ALT + DELETE. Ако ви се предлагат няколко опции, изберете Task Manager. В прозореца на мениджъра на задачите трябва да намерите процеса на игра.

Обикновено тя има същото име като играта или много подобна. Също така можете да намерите процеса чрез иконата на приложението. След като откриете процеса, кликнете върху него с десния бутон на мишката и изберете елемента "премахване на задачата".

Деактивиране на процеса на игра с Steam чрез мениджъра на задачите

След това опитайте отново да започнете играта. Ако действията не помогнат, преминете към следващия метод за решаване на проблема.

Проблеми с клиента на Стим

Тази причина е доста рядка, но има място, където да бъде. Steam клиент може да предотврати нормалното стартиране на играта, ако не работи правилно. За да възстановите работата на Steam, опитайте се да изтриете конфигурационните файлове. Те могат да бъдат повредени, което води до факта, че не можете да започнете играта. Тези файлове се намират в папката, където е инсталиран клиентът Steam. За да го отворите, щракнете с десния бутон върху стартовия етикет на Steam и изберете опцията "location location".

Отваряне на папка с файлове на Steam

Нуждаете се от следните файлове:

ClientRegistry.blob
Steam.dll

Изтрийте ги, рестартирайте Steam и опитайте отново да започнете играта. Ако това не работи, ще трябва да преинсталирате Steam. Как да извършите преинсталиране на Steam, като оставяте инсталираните игри в него, можете прочетете тук , След като направите това, опитайте да стартирате отново играта. Ако това не помогне, можете да се свържете само с поддръжка на Steam. Как да се свържете с техническата поддръжка на Steam, можете да прочетете в тази статия ,

Сега знаете какво да правите, когато възникне грешка с код 80 на Steam. Ако знаете други начини за решаване на този проблем, пишете за него в коментарите.