Предавания на живо на сайтове за споделяне на видео като Twitch и Youtube много популярен в наши дни. И броят на блогърите, които се занимават с стрийминг, непрекъснато се разрастват. За да изпълните предавания на всичко, което се случва на екрана на компютъра, трябва да използвате специална програма, която ще ви позволи да изпълнявате основни и усъвършенствани настройки за поточно предаване, например да изберете качеството на видеото, скоростта на кадрите в секунда и много повече, предоставени от софтуера. Възможно е да се заснемат не само от екрана на монитора, но и от уеб камери, тунери и игрови конзоли. Можете да прочетете софтуерните продукти и тяхната функционалност в тази статия.

XSplit Broadcaster

Това е доста интересно софтуерно решение, което ви позволява да включите плъгини и да добавите различни допълнителни елементи към прозореца на потока. Едно от тези допълнения е подкрепата на даренията - това означава, че по време на самата Лайф-излъчване на стриптийма ще бъде показана материална поддръжка по такъв начин, както той иска, например, със специален надпис, образ, глас. Програмата ви позволява да излъчвате видео като 2K при 60 FPS.
Добавяне на дарения към програмата Xsplit Broadcaster

Директно в интерфейса на XSplit Broadcaster се редактират свойствата на потока, а именно: име, категория, дефиниране на достъп до конкретна аудитория (публична или частна). Плюс излъчването можете да добавите улавяне от уеб камерата и да поставите намален прозорец, където ще бъде най-полезно да изглеждате. За съжаление, програмата е на английски език, а за нейната покупка се изисква абонаментна такса.

Изтегляне на XSplit Broadcaster

OBS Studio

OBS Studio - една от популярните програми, с която е удобно да се излъчва предаване на живо. Той ви позволява да заснемате не само изображения от екрана на компютъра, но и от други устройства. Сред тях могат да бъдат тунери и игрови конзоли, което значително увеличава потенциала на програмата. Поддържат се голям брой устройства, така че можете да свържете различни устройства, без драйверите да са предварително инсталирани към тях.

Излъчване на видео в Youtube чрез OBS студио

Възможно е да изберете видео качеството на входния и изходния видео поток. В персонализираните параметри се избират свойствата на битрейта и на канала на Youtube. Можете да запазите записа за поток за по-късно публикуване в профила си.

Изтеглете OBS Studio

Razer Cortex: играч на игри

Софтуерът, създаден от създателя на игралното оборудване и компоненти, представлява своето развитие за излъчване на живо на живо. По принцип това е много проста програма, без ненужни функции. За да стартирате потока, можете да използвате горещи клавиши и можете да редактирате комбинациите им в настройките. По време на излъчването, броячът на рамки се показва в горния ъгъл на работната площ, което от своя страна ви прави известни натоварването на процесора.

Персонализируеми настройки за излъчване в софтуера на Razer Cortex Gamecaster
Разработчиците са предоставили възможност за добавяне към поточното улавяне от уеб камера. Интерфейсът има подкрепата на руския език и затова няма да е трудно да го овладеете. Такъв набор от функции предполага платен абонамент за закупуване на програмата.

Изтеглете Razer Cortex: Gamecaster

Прочетете още: Софтуер за поточно предаване в YouTube

По този начин, след като сте решили с вашите искания, можете да изберете една от представените програми, която отговаря точно на тези изисквания. Като се има предвид, че някои опции са безплатни, е удобно да ги използвате, за да изпробвате техните възможности. Streamers, които вече имат опит в провеждането на предавания, се насърчават да гледат на платени решения. Във всеки случай, благодарение на представения софтуер, е възможно качествената настройка на потока и воденето му на някое от познатите видео услуги.