Напоследък почти всеки има устройство с поддръжка на Android. Това може да е мобилен телефон, таблет или дори часовник. Но какво ще кажете, ако имате нужда от приложение за Android, което да се изпълнява на компютъра ви, например любимата ви игра. В операционната система Windows, без допълнителни програми тази задача не може да бъде решена. Тук, за да помогнете на потребителите да дойдат емулатори, които ви позволяват да изтегляте и пускате Android на вашия компютър.

Сега тази тема е много подходяща, така че има много емулаторни програми.
Лидерът сред тях е BlueStacks. Което се сравнява благоприятно с конкурентите с неговата функционалност. Съществува и значителен недостатък в него. Програмата консумира много ресурси. Какви параметри трябва да има системата за BlueStacks да работи правилно?

Изтегли BlueStacks

Системни изисквания за инсталиране на BlueStacks в Windows 7:

1. Най-важното изискване е минимум 2 гигабайта. RAM, от които половината от програмата се привлича. На практика ще кажа, че тя работи перфектно на 4 гигабайта, ако е по-малко, тя работи във времето и виси, трябва да прекъснете всичко останало, което не е съвсем удобно.

2. Процесорът трябва да бъде на честота 2200 MHz.

Можем да видим тези параметри в "Старт" , "Моят компютър" , десния бутон на мишката, "Свойства" .

Преглед на системните настройки за инсталиране на програмата BlueStacks

3. Видеокарта с обем от поне 256 MB. На него трябва да бъде инсталиран драйвер. Ако има драйвери, но не са актуализирани до последната версия, могат да възникнат грешки. За да видите името на видеокартата и драйвера, можете да отидете на "Старт" , "Хардуер и звук" , "Диспечер на устройства" .

Преглеждане на параметрите на видеокартата за инсталиране на програмата BlueStacks

4. Трябва да се инсталира ".NET Framework". Ако не, BlueStacks ще го инсталира със съгласието на потребителя. Ако откажете да инсталирате емулатора, няма да работи.

5. Трябва да има свободно място на твърдия диск, поне 9 GB. Тук програмата ще съхранява файловете, необходими за нейната работа.

Преглеждайте свободно пространство на твърдия диск за инсталиране на софтуера BlueStacks

За да инсталирате BlueStacks на Windows XP, Service Pack 3, Windows Instaler 4.5, трябва да бъде инсталирана ".NET Framework 2.0".

За Windows Vista Service Pack трябва да е от SP2 и по-нова версия.