Ако трябва бързо да се свържете с отдалечен компютър, програмата TeamViewer ще бъде отличен асистент. Благодарение на функционалността си можете не само да получите удобно управление на компютъра, но и да прехвърляте файлове и да съветвате потребителите относно начините за чат.

Основният прозорец TeamViewer

Урокът: как да се свържете дистанционно с компютър

Съветваме ви да погледнете: други програми за отдалечено свързване

TeamViewer е лесен и интуитивен инструмент, който осигурява отдалечено управление на компютър. Функционалността му включва както типичните функции за прехвърляне на файлове и комуникация с потребителите, така и допълнителни такива, включително настройки за връзка и обаждане до телефона.

Но за всичко в ред.

Функция за отдалечена администрация

Дистанционно управление в TeamViewer

Функцията за дистанционно управление или управление е основната функция на програмата. Тук TeamViewer осигурява сигурна връзка с отдалечен компютър и осигурява на потребителя всички необходими инструменти за управление на компютъра.

Можете да се свържете с компютър в два режима - управление и прехвърляне на файлове.

Ако в първия режим потребителят може да управлява отдалечения компютър като свой собствен, тогава във втория режим ще му бъде дадена възможност да обменя само файлове.

Функция конференция

Конференции в TeamViewer

В приложението TeamViewer има доста интересна възможност - това е създаването на конференции. Благодарение на тази функция можете да създадете както свои собствени конференции, така и да се свържете със съществуващите.

Благодарение на конференцията можете не само да общувате с отдалечени потребители (заедно с всички наведнъж), но и да провеждате различни демонстрации.

Потребителски списък на функциите

Списък на потребителите на TeamViewer

За да не помним всеки път, когато ID на отдалечения компютър, TeamViewer има удобен списък с потребители.

Структурата му наподобява много пратеници, затова е доста лесно да се чувствате комфортно. За удобство има редица функции, които позволяват не само да създавате нови контакти, но и да създавате групи от потребители.

Добавяне на нов потребител към TeamViewer

И както за групата, така и директно за потребителите, можете да зададете настройките за връзка. В този случай, ако зададете настройките за групата, те ще бъдат използвани за всички потребители на тази група.

Функция комуникация

Комуникация в TeamViewer

Функцията за комуникация е една от функциите, налични в режима за дистанционно управление. Тук потребителят получава набор от инструменти, които могат да бъдат използвани за комуникация с потребителя на отдалечения компютър.

В допълнение към вградения чат, от тук можете да осъществявате повиквания както чрез телефонни линии, така и чрез интернет.

Преглед на функцията

Преглед в TeamViewer

С функцията "Преглед" можете да регулирате мащаба на прозореца на отдалечения компютър, качеството на изображението и дори да зададете разрешения за отдалечения монитор.

С тези инструменти можете да конфигурирате удобен изглед на прозореца, особено когато работите с няколко връзки едновременно.

Файлове и допълнителни функции

Файлове и допълнителни функции в TeamViewer

Тук TeamViewer предоставя на потребителя инструменти не само за прехвърляне на файлове, но и за създаване на екранни снимки, сейфове за файлове и други инструменти.

Действащи действия

Действия в TeamViewer

Благодарение на инструментите на функцията Действия TeamViewer осигурява по-удобно администриране на отдалечения компютър.

Тук можете или да изключите връзката от сесията, или да поканите нов потребител. Той също така имитира натискането на клавишната комбинация Ctr + Alt + Del, рестартирането на отдалечения компютър и блокирането на текущата сесия.

Плюсове на програмата

  • Напълно русифициран интерфейс
  • Голям набор от функции
  • Възможност за създаване на конференции
  • Лесен за ползване списък

Против на програмата

  • Ограничаване на безплатния лиценз

В заключение, можем да кажем, че TeamViewer е един от най-добрите инструменти за дистанционна администрация. Има всичко, от което се нуждаете, за да направите управлението на отдалечен компютър приятно и удобно. Благодарение на допълнителните функции обхватът на използване на TeamViewer значително се разширява.

Изтеглете пробна версия на TimWeaver

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт