Ако по някаква причина трябва да се свържете с отдалечен компютър, тогава за този случай в интернет има много различни инструменти. Сред тях има и платени и безплатни, удобни и не много.

За да разберете коя от наличните програми ви е най-подходяща, ви препоръчваме да прочетете тази статия.

Тук разглеждаме накратко всяка програма и се опитваме да идентифицираме нейните силни и слаби страни.

AeroAdmin

Основен прозорец на AeroAdmin

Първата програма в нашия преглед ще бъде AeroAdmin.

Това е програма за отдалечен достъп до компютър. Отличителните му характеристики са лекота на използване и достатъчно висококачествена връзка.

За удобство има инструменти като файлов мениджър - който ще ви помогне да обменяте файлове според нуждите си.

Вградената адресна книга ви позволява да съхранявате не само идентификационния номер на потребителите, които са свързани, но и информация за връзка, както и възможността да групирате контакти.

Сред лицензите има и платена, и безплатна. Освен това безплатните лицензи тук са два - Free and Free +.

За разлика от Free, лицензът Free + дава възможност да използвате адресната книга и файловия мениджър. За да получите този лиценз, достатъчно е да поставите Facebook във Facebook страница и да изпратите заявка от програмата

Изтегли AeroAdmin

AmmyAdmin

Основен прозорец AmmyAdmin

Като цяло, AmmyAdmin е клон на AeroAdmin.

Програмите са много сходни по външен вид и функционалност. Съществува и възможност за прехвърляне на файлове и съхраняване на информация за идентификационните номера на потребителите. Тук обаче няма допълнителни полета, за да се посочи информацията за контакт.

Също като предишната програма AmmyAdmin не изисква инсталация и е готова за използване веднага след като сте го изтеглили.

Изтегли AmmyAdmin

Splashtop

Основният прозорец на програмата Splashtop

Инструментът за отдалечено администриране на Splashtop е един от най-лесните.

Програмата се състои от два модула - зрителя и сървъра.

Първият модул се използва за управление на отдалечен компютър, вторият се използва за връзка и обикновено се инсталира на управляван компютър.

За разлика от програмите, описани по-горе, няма инструмент за споделяне на файлове. Също така, списъкът с връзки е поставен върху основната форма и няма възможност за уточняване на допълнителна информация.

Изтеглете Splashtop

AnyDesk

Главен прозорец AnyDesk

AnyDesk е друга помощна програма с безплатен лиценз за отдалечено управление на компютъра.

Програмата има приятен и прост интерфейс, както и основен набор от функции. В същото време работи без инсталация, което значително опростява използването му.

За разлика от горните инструменти, няма файлов мениджър и следователно няма възможност за прехвърляне на файла на отдалечен компютър.

Въпреки това, въпреки минималния набор от функции, той може да се използва за управление на отдалечени компютри.

Изтегляне на AnyDesk

LiteManager

Главен прозорец на LiteManager

LiteManager е удобна програма за дистанционна администрация, която е по-подходяща за по-опитни потребители.

Интуитивен интерфейс и голям набор от функции правят този инструмент най-атрактивен. В допълнение към управлението и прехвърлянето на файлове има и стая за чат, която използва не само текстови съобщения, но и гласови съобщения.

В сравнение с други програми, LiteManager има по-сложен контрол, но надхвърля функционалността на такива програми като AmmyAdmin и AnyDesk.

Изтегляне на LiteManager

UltraVNC

Главен прозорец UltraVNC

UltraVNC е по-професионално административно средство, което се състои от два модула, изпълнявани като отделни приложения.

Един модул е ​​сървър, който се използва на клиентския компютър и предоставя възможност за управление на компютъра.

Вторият модул е ​​зрителят. Това е малка програма, която предоставя на потребителя всички налични средства за отдалечено управление на компютъра.

В сравнение с други помощни програми, UltraVNC има по-сложен интерфейс и също така използва повече настройки за връзка тук. По този начин тази програма е по-подходяща за напреднали потребители.

Изтегляне на UltraVNC

TeamViewer

Основният прозорец TeamViewer

TeamViewer е чудесно средство за дистанционна администрация. Благодарение на разширената си функционалност, тази програма значително надхвърля гореописаните алтернативи.

Сред типичните характеристики тук е възможността да се съхранява списък с потребители, да се споделят файлове и да се общуват.

Сред допълнителните функции тук са конференции, телефонни обаждания и др.

Освен това TeamViewer може да работи без инсталация или с инсталация. В последния случай той е вграден в системата като отделна услуга.

Изтеглете TeamViewer

Урокът: Как да свържете отдалечен компютър

По този начин, ако трябва да се свържете с отдалечен компютър, можете да използвате една от горепосочените помощни програми. Трябва просто да изберете по-удобно за себе си.

Също така, при избора на програма трябва да се има предвид, че е необходимо да имате същия инструмент на отдалечения компютър, за да управлявате компютъра. Следователно, когато избирате програма, трябва да имате предвид и нивото на компютърната грамотност на отдалечения потребител.