В момента има много голям брой програми, които се специализират в свалянето на торенти. Но има ли някаква новост сред тях, или този сегмент на пазара е напълно заловен от старите? Сравнително нов клиент за торент е приложението Tixati.

Първата версия на Tixati е създадена в средата на 2009 г., която за пазара на този вид приложение не е толкова отдавна. Този торент клиент е безплатен, но в същото време притежава и собствен продукт. Програмата има много голяма функционалност.

Съветваме ви да погледнете: Други програми за изтегляне на торенти

Изтегляне и разпространение на торенти

Въпреки относителната новост, основните задачи за това приложение остават същите като при по-старите клиенти на торент, а именно изтеглянето и разпространението на файлове чрез протокола BitTorrent. За да изпълни тази функция, предвид опита на предишните програми, разработчиците Tiksati, е почти перфектна.

Изтеглете файлове в Tixati

Tixati люлее файловете доста бързо, изпитвайки ограничение на максималната скорост, само в честотната лента на канала на доставчика. Това беше постигнато благодарение на въвеждането на нов алгоритъм, който избира най-подходящите колеги за взаимодействие. В този случай програмата има широк набор от настройки за зареждане и разпространение. Потребителят може да зададе скоростта на прехвърляне и да изтегли приоритет по желание. Възможно е да прегледате качените файлове.

Настройки в Tixati

Изтеглянето може да бъде стартирано, както при други съвременни потребители на торент, не само чрез добавяне на торент файл или връзка към него в Интернет, а чрез добавяне на магнитна връзка, използвайки протоколите Peer Exchange и DHT, което прави възможно работата в мрежа за споделяне на файлове без участието на тракера.

Добавяне на торент към програмата Tixati

Разпределението на файловете се извършва паралелно с изтеглянето им на компютъра, ако потребителят не е наложил ограничение.

Разпространяване на файл в програмата Tixati

Създаване на нови торенти

Програмата Tixati също така може да създава нови торенти, като свързва с тях файлове, намиращи се на твърдия диск на компютъра. Създадените торенти отговарят на всички стандарти за поставяне на тракери.

Създаване на торент в програмата Tixati

Статистика и графики

Важна особеност на програмата Tixati е предоставянето на широка статистика за изтеглените файлове или за съдържанието, което е в разпространението. Предоставя се информация както за файловата структура на изтеглянето, така и за местоположението на съдържанието. Показва скоростта и динамиката на изтеглянето, свързани с разпределението на празника.

Информация за празниците в програмата Tixati

Особено графично предават информация за визуална графика на статистиката, която показва приложението.

Графики в програмата Tixati

Допълнителни функции

Сред допълнителните функции трябва да се отбележи, че приложението Tixati има функция за търсене на торент.

Търсене в Tixati

Възможно е да се свържете с тракери и колеги чрез прокси сървър. Програмата има вграден график за изтегляне, както и възможността за шифроване на връзката. Има функция за свързване на информационна емисия в RSS формат.

Предимства на Tixati

  1. Липса на реклама;
  2. Изтегляния с висока скорост;
  3. Krosspatformennost;
  4. многофункционалност;
  5. Търсенето на системни ресурси.

Недостатъци на Tixati

  1. Липса на интерфейс на руски език.

По този начин Tixati е многофункционално модерно приложение за управление на процеса на споделяне на файлове в BitTorrent мрежата. Почти единственият недостатък на програмата за местния потребител е липсата на интерфейс на руски език.

Свали Tixati безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт