Услугата Uber, която се появи през 2009 г., предложи на потребителите алтернатива на класическия таксиметров и обществен транспорт. За 8 години съществуване много се промени: от името на услугата и завършва със самото клиентско приложение. Какво е сега, ще ви кажем днес.

Регистрация по телефонен номер

Както много други социално ориентирани приложения, Uber използва телефонен номер за регистрация.
Регистрация в Uber
Това не е прищявка на разработчиците или почит към модата - най-лесният начин да се свържете с потребителя е по телефона. И е по-лесно за водачите на услуги да комуникират с клиентите.

позициониране

Това беше Uber, който дойде с местоположението на клиенти и шофьори от GPS.
Google Карти в Uber
В момента Google Карти се използва в Uber. Въпреки това, скоро ще има преход към карти от Yandex (защо - прочетете по-долу).

Методи на плащане

Възможността да се плати за пътуването с банков превод също беше въведена за пръв път в Uber.
Избиране на начина на плащане Uber
След като добавите карта към приложението, можете да използвате безконтактни плащания - Android Pay и Samsung Pay.

Стандартни адреси

Потребителите, които често прибягват до услугите на Uber, ще Ви помогнат да добавите домашен и служебен адрес.
Добавяне на адрес по подразбиране
След това просто изберете "Начало" или "Работа" и поръчайте колата. Естествено можете да създадете свой собствен адресен шаблон.

Бизнес профил

Създателите на приложението не забравиха корпоративните клиенти. По този начин се предлага да прехвърлите профила си в състояние "Бизнес профил" .
Корпоративен профил Uber
Удобно, защото, първо, става достъпно плащане от корпоративна сметка, а на второ място - копия от разписки идват на работещ имейл.

История на пътуванията

Полезна възможност на Uber също е пътно списание.
Uber Travel Journal
Посочват се адресите (начало и край) и датата на пътуването. Ако използвате адресите по подразбиране, се показва съответният елемент. В допълнение към вече завършените пътувания се показват и предстоящите - приложението може да събира събития от приложенията на организатора.

Грижа за поверителността

В Uber можете да конфигурирате типовете известия, които се показват.
Настройте настройките за известяване
Това е полезно отново за корпоративните клиенти. Освен това можете да изтриете всички контакти, запазени от приложението.
Изтриване на запазените Uber контакти
Ако по някаква причина вече не искате да използвате услугата, можете да изтриете профила. Много от тях са обезпокоени от сигурността на личната информация, макар и безлична. В случай, че сте променили телефонния си номер, не е необходимо да изтривате профила си или да започнете нов - можете да го промените в настройките на потребителския профил.
Настройте настройките на профила

бонуси

За новите потребители приложението предлага бонус - покани приятели и се възползвайте от отстъпката за следващото пътуване.
Убер Бонуси
В допълнение, често промоционалните кодове се присъждат на лоялни клиенти. И, разбира се, за използването на партньорски приложения, идват кодове.

Yandex.Taxi и Uber бизнес сливане

През юли 2017 г. се случи важно събитие - услугите на Uber и Yandex.Taxi обединени в редица страни от ОНД. Платформата за драйвери стана често срещана, но потребителите все още имат достъп до двете приложения и интеграцията е взаимна: можете да се обадите на машината Yandex.Taxi от приложението Uber или обратно. Времето ще покаже дали ще бъде удобно.

достойнство

  • Напълно на руски език;
  • Подкрепа за безконтактни плащания;
  • Отделни възможности за бизнес клиенти;
  • История на пътуването.

недостатъци

  • Нестабилна работа с лошо приемане на GPS;
  • Много провинциални региони от страните от ОНД все още не са подкрепяни.

Убер - ярък пример за прехода на индустриалната епоха в информационната епоха. Услугата се появи под формата на мобилно приложение, което се променя според нуждите на пазара - става по-удобно, по-лесно и все още е по-лесно по обхват.

Свали Uber безплатно

Изтеглете най-новото приложение от Google Play Магазин