Приложенията от Yandex, свързани с възможностите за навигация, са сред най-модерните решения за страните от ОНД. Освен това има ясен акцент върху различните категории потребители: Yandeks.Navigator за потребителите с техните автомобили, Yandeks.Taksi - за тези, които не харесват обществения транспорт и Yandex.Transport - за тези, които предпочитат да се движат с помощта на трамваи, тролейбуси, подлези и т.н. Вече пишехме за първите две заявления, беше редът да разгледаме последния ,

Карти на спирки

Yandex.Transport също използва своята собствена система за картографиране Yandex.
Главен прозорец с карта Yandex.Transport
За разлика от това навигатор и такси , акцентът се поставя върху показването на спирки на обществения транспорт. Картата се актуализира своевременно, така че всички такива обекти се отразяват правилно върху тях. За много големи градове се показват дори спирки на таксита за фиксирани маршрути, което понякога е критично. Особено полезно в този случай ще бъде характеристика на руските служебни карти - показването на задръствания, което се активира чрез натискане на бутон в горния ляв ъгъл.
Активирайте показването на задръствания Yandex.Transport

разписание

Приложението може да показва времето на движение и схемата на маршрута на конкретен транспорт.
График на Yandex.Transport
И диаграмата се показва на картата.
Схема Yandeks.Transport движение
Тя поддържа показването на само един маршрут едновременно, но е възможно да добавите избрания маршрут към отметките (ще трябва да влезете в профила си в Yandex).

Собствени маршрути

Обичайната функция е да добавите своя маршрут за пътуване.
Добавете маршрута си Яндекс.Транспорт
Като начална или крайна точка можете да зададете както текущото си местоположение, така и всяка друга позиция на картата.
Местоположението му за маршрута Yandex.Transport
Приложението избира най-оптималните видове маршрути и транспорт за движение.
Вашият маршрут Яндекс.Транспорт
Съществува и възможност за филтриране на някои видове транспорт: например не искате да се движите с микробус - изключете съответния елемент във филтрите.
Yandex.Transport маршрутен филтър
Можете да запазите създадения маршрут, за да не го възстановите по-късно. За да направите това, трябва да се свържете с профила за услуги Yandex.
Запазване на маршрута до Yandex.Transport

Будилник

Тази функция е полезна за феновете да спят в обществения транспорт. За да избегнете случайно спиране на спирането, можете да включите опцията "Будилник" в настройките.
Будилник Яндекс.Транспорт
Когато зададете маршрута и стигнете до крайната точка, приложението ви известява с бипкане. Хубаво е, че такива дреболии не са забравени.

Karshering

Не толкова отдавна Yandex добави към транспортната интеграция с услугите за кардиране. Carchering е вид краткосрочна кола под наем, алтернатива на обществения транспорт, така че появата на такъв вариант изглежда доста логична.
Прехвърляне на Yandex.Транспорт
Досега има само 5 популярни услуги в Русия, но с течение на времето списъкът вероятно ще се увеличи.

Попълване на карти за пътуване

Логично е наличието в приложението на възможността за попълване на туристическите карти "Тройка" и "Arrow".
Презареждане на пътни карти Yandex
За потребителите на "Тройка" има малка инструкция. Като средство за плащане Yandex.Money действа.

Подробни настройки

Приложението може да бъде фино настроено според вашите нужди - например да включите показването на събития по пътищата или да промените външния вид на картата.
Настройки за показване на карта на Yandex
В менюто с настройки можете да видите и с други приложения от Yandex.

обратна връзка

Уви, никой не е имунизиран от грешки или обидни недоразумения, така че създателите на Yandex.Transport добавиха възможността да се оплакват от всякакви недостатъци.
Обратна връзка Яндекс.Транспорт
Въпреки това, в заявлението не е вграден комуникационен формуляр, като натискането на бутона ще ви отведе до интернет версията с формуляри за обратна връзка.
Формуляр за обратна връзка в браузъра Yandex.Transport

достойнство

  • Руски език по подразбиране;
  • Цялата функционалност е безплатна;
  • Показване на картата за спиране и график;
  • Създаване на собствени маршрути;
  • Аларма функция;
  • Възможност за фина настройка.

недостатъци

  • Няма очевидни недостатъци.

Руският софтуерният гигант Yandex сериозно твърди, че лаврите Google, освобождавайки много от собствените си приложения, и някои от тях, като Yandex.Transport, просто нямат аналози.

Свали Yandex.Transport безплатно

Изтеглете най-новото приложение от Google Play Магазин