Наскоро рекламирането в интернет се разведе толкова много, че стана доста проблематично, за да намери уеб-ресурс, на който е поставена поне умерена реклама. Ако се отегчавате от досадни реклами, разширението uBlock Origin за браузъра Google Chrome ще бъде полезно.

uBlock Origin е разширение за браузъра Google Chrome, което ви позволява да блокирате всякакъв вид реклами, които се появяват по време на уеб сърфиране.

Инсталиране на Origin uBlock

Веднага можете да изтеглите uBlock Origin от връзката в края на статията и да я намерите сами чрез магазина на разширенията.

За да направите това, кликнете върху иконата на менюто на браузъра и в показания списък отидете на елемента "Допълнителни инструменти" - "Разширения" .

uBlock Произход за Chrome

Отидете до самия край на страницата и отворете елемента "Още разширения" .

uBlock Произход за Chrome

Когато на екрана се зареждат допълнителния магазин на Google Chrome, въведете в лявата част на прозореца името на желаното разширение, uBlock Origin .

uBlock Произход за Chrome

В блока "Разширения" се показва желаното разширение. Кликнете върху бутона отдясно на бутона "Инсталиране", за да го добавите в Google Chrome.

uBlock Произход за Chrome

Веднага след като разширението uBlock Origin е инсталирано в Google Chrome, иконата за разширение се показва в горната дясна част на браузъра.

uBlock Произход за Chrome

Как да използвате uBlock произход?

По подразбиране работата на uBlock Origin вече е активирана, за да можете да изпитате ефекта, като отидете на уеб ресурс, който е бил пълен с реклами.

Ако кликнете веднъж върху иконата на разширение, на екрана ще се покаже малко меню. Най-големият бутон за разширение ви позволява да контролирате дейността на разширението.

uBlock Произход за Chrome

В долната част на програмното меню има четири бутона, които са отговорни за активирането на отделни елементи от разширението: включване или деактивиране на изскачащи прозорци, блокиране на големи медийни елементи, работа с козметични филтри и управление на шрифтове от трети страни на сайта.

uBlock Произход за Chrome

Също така в програмата има и разширени настройки. За да ги отворите, кликнете в левия ъгъл на uBlock Origin на миниатюрната икона на зъбно колело.

uBlock Произход за Chrome

В отворения прозорец се показват разделите "Моите правила" и "Моите филтри" за напреднали потребители, които искат да прецизират работата на разширението според техните изисквания.

uBlock Произход за Chrome

Частните потребители също така се възползват от раздела Бял списък , в който можете да посочите уеб ресурси, за които ще бъде изключена операцията за разширение. Това е необходимо в случаите, когато ресурсът отказва да показва съдържание с активен рекламен блокер.

uBlock Произход за Chrome

За разлика от всички разширения за блокиране на реклами в браузъра Google Chrome, които разгледахме преди, uBlock Origin има впечатляваща функционалност, която ви позволява да прецизирате работата на разширението за вас. Друг въпрос е, че средният потребител не се нуждае от цялото това изобилие от функции, но без да прибягва до настройки, тази добавка напълно се справя с основната си задача.

Изтегляне на uBlock Origin за Google Chrome безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт