UltraVNC е лесен за използване и много полезен в случаи на отдалечена администрация. Благодарение на съществуващата функционалност UltraVNC може да осигури пълен контрол над отдалечения компютър. Освен това, благодарение на допълнителните функции, не можете просто да управлявате компютъра си, но също така да прехвърляте файлове и да комуникирате с потребителите.

Главен прозорец UltraVNC

Съветваме ви да погледнете: други програми за отдалечено свързване

Ако искате да използвате опцията за дистанционна администрация, UltraVNC ще ви помогне да направите това. За това обаче първо е необходимо да инсталирате помощната програма както на отдалечен компютър, така и самостоятелно.

Отдалечена администрация

Отдалечено администриране в UltraVNC

UltraVNC предлага два начина за свързване към отдалечен компютър. Първият е типичен за много подобни програми на IP адреса с индикация за порта (ако е необходимо). Вторият начин е да намерите име на компютър, което е зададено в настройките на сървъра.

Преди да се свържете с отдалечен компютър, можете да изберете опциите за свързване, които ще ви помогнат да настроите фина настройка на програмата за скоростта на интернет връзката.

Използвайки лентата с инструменти, която е достъпна при свързване, не можете да инициирате само натискането на клавишите Ctrl + Alt + Del, но и да отворите стартовото меню (се инициира комбинацията на клавишите Ctrl + Esc). Също така можете да превключите към режим на цял екран.

Настройване на връзката

Конфигуриране на връзка в UltraVNC

Директно в режима за отдалечена администрация можете да конфигурирате самата връзка. Тук в UltraVNC е възможно да се променят различни параметри, които се отнасят не само до трансфера на данни между компютрите, но и настройките на монитора, качеството на картината и т.н.

Прехвърляне на файлове

UltraVNC файлов мениджър

За да се улесни прехвърлянето на файлове между сървъра и клиента, UltraVNC реализира специална функция.

Използвайки вградения файлов мениджър, който има два интерфейса на панела, можете да обменяте файлове във всяка посока.

чат

Чат в UltraVNC

За да комуникирате с отдалечени потребители в UltraVNC, има прост чат, който ви позволява да обменяте текстови съобщения между клиентите и сървъра.

Тъй като основната функция на чата е изпращането и получаването на съобщения, тук няма допълнителни функции.

Плюсове на програмата

  • Безплатен лиценз
  • Файлов мениджър
  • Настройване на връзката
  • чат

Недостатъци на програмата

  • Интерфейсът на програмата е представен само в английската версия
  • Комплексна конфигурация на клиента и сървъра

За да обобщим, можем да кажем, че UltraVNC е много добро средство за отдалечено администриране. Въпреки това, за да се възползвате от всички функции на програмата, ще ви отнеме известно време, за да разберете настройките и да конфигурирате правилно клиента и сървъра.

Свали UltraVNC безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт