Браузърът на Google Chrome е придобил огромна популярност не само от потребители, но и от програмисти, които започнаха активно да се разширяват за този браузър. И като резултат - огромен магазин на разширения, сред които има много полезни и интересни.

Днес ще разгледаме най-интересните разширения за Google Chrome, с които можете да разширите възможностите на браузъра, като добавите нова функционалност за него.

Разширенията се управляват от chrome: // extensions / link, където можете да отидете и в магазина, където се изтеглят новите разширения.

AdBlock

Полезни разширения за Google Chrome

Най-важното разширение в браузъра е рекламният блокер. AdBlock е може би най-удобното и ефективно разширение на браузъра за блокиране на различни реклами в Интернет, което ще бъде отличен инструмент за създаване на удобно уеб сърфиране.

Изтеглете разширението AdBlock

Бързо набиране

Полезни разширения за Google Chrome

Почти всеки потребител на браузъра Google Chrome създава отметки в интересуващите ви уеб страници. С течение на времето те могат да се натрупват толкова много, че сред всички изобилие от отметки е доста трудно да се премине бързо към дясната страница.

Разширението за бързо набиране е предназначено да опрости тази задача. Това разширение е мощен и изключително функционален инструмент за работа с визуални раздели, където всеки елемент може да бъде фино настроен.

Изтегляне на разширение за бързо набиране

iMacros

Полезни разширения за Google Chrome

Ако принадлежите към онези потребители, които трябва да вършат много работа от един и същи вид в браузъра, разширението на iMacros е разработено така, че да ви спести от това.

Трябва само да създадете макрос, като повторите последователността си от действия, след което просто изберете макрос, браузърът ще изпълни всички ваши действия независимо.

Изтеглете разширението iMacros

фрегат

Полезни разширения за Google Chrome

Блокиране на сайтове - това, което вече е доста познато, но все още неприятно. По всяко време потребителят може да бъде изправен пред факта, че достъпът до любимия му уеб ресурс е ограничен.

Фригейт разширението е едно от най-добрите разширения за VPN, което ви позволява да скриете истинския си IP адрес, тихо отворени преди това недостъпни уеб ресурси.

Изтеглете разширеното разширение

Savefrom.net

Полезни разширения за Google Chrome

Трябваше ли да изтегля видео от интернет? Искате ли да изтеглите аудио от Vkontakte? Разширението на браузъра Savefrom.net е най-добрият помощник за тази цел.

След като инсталирате това разширение в браузъра Google Chrome, на много популярни сайтове ще има бутон "Изтегляне", който ще позволи да се изтегли съдържанието, което преди е било достъпно само за онлайн възпроизвеждане.

Изтеглете разширението Savefrom.net

Отдалечен работен плот на Chrome

Полезни разширения за Google Chrome

Уникално разширение на браузъра, което ви позволява отдалечено да използвате компютъра си както от друг компютър, така и от смартфон.

Всичко, от което се нуждаете, е да изтеглите разширения и за двата компютъра (или да изтеглите приложението в смартфона си), да преминете през малък регистрационен процес, след което разширението ще бъде напълно готово.

Изтеглете разширението Chrome Remote Desktop

Запазване на трафика

Полезни разширения за Google Chrome

Ако връзката ви с интернет няма висока скорост или нямате установени ограничения за интернет трафик, запазването на трафика от браузъра на Google Chrome със сигурност ще ви обжалва.

Разширението ви позволява да компресирате информацията, която получавате в Интернет, като например снимки. Няма да забележите особена разлика в качеството на изображенията, но със сигурност ще има увеличение на скоростта на зареждане на страници поради намаленото количество получена информация.

Изтеглете разширението за запазване на трафика

Ghostery

Полезни разширения за Google Chrome

Повечето уеб ресурси съдържат скрити бъгове, които събират лична информация за потребителите. По правило такава информация е необходима на рекламните компании, за да се увеличи нивото на продажбите.

Ако не искате да давате лична информация, за да събирате данни отдясно и наляво, разширението Ghostery за Google Chrome ще бъде отличен избор. ви позволява да блокирате всички системи за събиране на информация, които съществуват в Интернет.

Изтеглете разширението Ghostery

Разбира се, това не са всички полезни разширения на Google Chrome. Ако имате списък с вашите собствени полезни разширения, споделете ги в коментарите.