възможности Lightroom Големи и потребителят може да използва всякаква комбинация от инструменти, за да създаде своя шедьовър. Но за тази програма има много приставки, които многократно са в състояние да опростят живота и да намалят времето за обработка на изображението.

Прочетете още: Коригиране на цветовете в Lightroom

Списък на полезни приставки за Lightroom

Един от най-полезните плъгини е колекцията Nik от Google, компонентите на която могат да се използват в Lightroom и Photoshop , В момента приставките вече са безплатни. Тези инструменти са идеални за професионалисти, но новодошлите, те също не се намесват. Той е инсталиран като нормална програма, просто трябва да изберете кой фоторедактор да го вградите.

Пример за колекция Nik на официалния сайт

Analog Efex Pro

С помощта на Analog Efex Pro можете да създавате снимки с ефект на филмова фотография. Приставката се състои от набор от 10 готови за употреба инструменти. Освен това можете да създадете собствен филтър и да приложите неограничен брой ефекти върху една снимка.

Аналогов Efex Pro за Lightroom

Сребърен Ефекс Про

Silver Efex Pro създава не само черно-бяла снимка, но симулира техниките, създадени в фото лабораториите. Той има 20 филтъра, така че потребителят ще трябва да се обърне в работата си.

Сребърен Efex Pro плъгин за Lightroom

Цвят Efex Pro

Това допълнение има 55 филтъра, които можете да комбинирате или да създадете свой собствен. Този плъгин е незаменим, ако трябва да направите корекция на цветовете или да приложите специален ефект.

Color Efex Pro за Plug-in за Lightroom

Viveza

Viveza може да работи с отделни части от снимката без да подчертава района и маските. Отлично се справяте с автоматичното маскиране на преходите. Работи с контраст, криви, ретуширане и др.

Viveza Plug-in за Lightroom

HDR Efex Pro

Ако трябва да настроите правилното осветление или да създадете красив артистичен ефект, тогава HDR Efex Pro ще ви помогне с това. Можете да използвате готови филтри в началото и ръчно да ги прецизирате.

HDR Efex Pro за Plug-in за Lightroom

Sharpener Pro

Sharpener Pro дава острота на снимките и автоматично маски преходи. Също така плъгинът ви позволява да оптимизирате снимката за различни типове печат или гледане на екрана.

Плъгин плъгин за Lightroom

Dfine

Ако трябва да намалите шума в картината, тогава Dfine ще помогне в това. Поради факта, че добавянето създава различни профили за различни изображения, не можете да се притеснявате за запазването на детайлите.

Dfine плъгин за Lightroom

Изтеглете Nik Collection от официалния сайт

SoftProofing

Ако след обработката на снимката, която искате да отпечатате картина, но тя се окаже напълно различна по цвят, SoftProofing ще ви помогне директно в Lightroom, за да видите какво ще бъде разпечатката. По този начин можете да изчислите параметрите на изображението за бъдещо отпечатване. Разбира се, за тази цел има отделни програми, но плъгинът е много по-удобен, защото не е нужно да губите време, защото всичко може да се направи на място. Просто трябва да настроите профилите правилно. Тази приставка е платена.

Софтпрофилен Plugin за Lightroom

Изтеглете Plug-in SoftProofing

Показване на фокусните точки

Показване на фокусните точки е специализирана в намирането на фокуса на картина. Така че можете да избирате измежду най-различни идентични снимки, най-подходящи или подходящи. Приставката работи с програмата Lightroom от версия 5. Поддържа главната камера Canon EOS, Nikon DSLR и някои Sony.

Plugin Показване на фокусни точки за Lightroom

Изтеглете приставката за показване на фокус точки

Ето някои от най-полезните приставки за Lightroom, които ще ви помогнат да направите работата по-бързо и по-добре.