Програмата Cinema 4D включва огромен брой стандартни функции, които правят възможно реализацията на всякакви идеи на потребителя. Но понякога отнема много време, за да създадете желания ефект, което не винаги е удобно. Задачата може да бъде опростена с помощта на приставки, малки допълнения към програмата. Най-опитните дизайнери и аниматори активно използват такива инструменти.

Преглед на популярните плъгини за Cinema 4D

Сега помислете за най-полезните и популярни приставки за създаване на газообразни частици, атмосферни явления, растителност и камъни. Да видим какво да изберем, за да създадем ефекта от унищожението.

E-ON озон

Комплект приставки, които ви позволяват да създадете най-малките капчици дъжд, снежинки, облаци и други природни феномени, свързани с атмосферата. Те включват система за моделиране на атмосферни явления и светлинни рефракции.

Plug-in E-ON озон за кино 4D

Има около сто готови шаблони, от които можете бързо да съставите красив проект или да допълнете съществуващия. Във всички приставки технологията на e-on софтуер е интегрирана, което позволява значително ускоряване на процеса на рендиране.

Изтеглете E-ON Ozone

Turbulence FD

И този плъгин съдържа набор от удобни инструменти за създаване на дим, огън, прах. Идеален за симулиране на експлозии. Често се използва при създаването на филми.

4 персонализиран канал симулатор, имат гъвкава настройка. Всеки от тях получава отделно състояние (гориво, температура и т.н.). Те могат да бъдат разглеждани поотделно или заедно.

Plug-in E-ON озон за кино 4D

Когато добавяме солиден обект към симулатора, получаваме реален ефект на удар, вълна от вълни и т.н. Много удобна функция е изборът на видеокарта или процесора за извършване на изчисления.

Изтегляне на Turbulence FD

Thrausi

Безплатен инструмент за създаване на ефекти от счупване при удар.

Thrausi plug-in за Cinema 4D

Той съдържа няколко полезни функции и настройки. Обектите могат да бъдат унищожени един срещу друг и техните фрагменти могат да бъдат унищожени отново или отстранени от повърхността.

Изтеглете Thrausi

Айви Поздравител

С негова помощ компонентите на централата са включени в проекта. Те могат да се коригират по размер, вид и т.н.

Ivy Grower плъгин за кино 4D

Можете да зададете бърз темп на растеж. Плъгинът е абсолютно безплатен и ви позволява да създавате свои собствени настройки.

Изтегляне на Ivy Grower

Rockgen

Отлично решение за генериране на естествени камъни. Интерфейсът е доста прост и има много настройки, позволявайки ви да създавате обекти от всякакъв размер, форми и цветове.

Rockgen плъгин за кино 4D

Оборудван е с руски интерфейс, който много опростява работата на потребителите, без да владее английски език.

Изтегляне на Rockgen

Това е само малка част от допълнителните компоненти на Cinema 4D, което позволява в кратко време да се създадат висококачествени проекти.