Лого на програмата Cinema 4D

Програмата Cinema 4D включва огромен брой стандартни функции, които правят възможно реализацията на всякакви идеи на потребителя. Но понякога отнема много време, за да създадете желания ефект, което не винаги е удобно. Задачата може да бъде опростена с помощта на приставки, малки допълнения към програмата. Най-опитните дизайнери и аниматори активно използват такива инструменти.

Преглед на популярните плъгини за Cinema 4D

Сега помислете за най-полезните и популярни приставки за създаване на газообразни частици, атмосферни явления, растителност и камъни. Да видим какво да изберем, за да създадем ефекта от унищожението.

E-ON озон

Комплект приставки, които ви позволяват да създадете най-малките капчици дъжд, снежинки, облаци и други природни феномени, свързани с атмосферата. Те включват система за моделиране на атмосферни явления и светлинни рефракции.

Plug-in E-ON озон за кино 4D

Има около сто готови шаблони, от които можете бързо да съставите красив проект или да допълнете съществуващия. Във всички приставки технологията на e-on софтуер е интегрирана, което позволява значително ускоряване на процеса на рендиране.

Изтеглете E-ON Ozone

Turbulence FD

И този плъгин съдържа набор от удобни инструменти за създаване на дим, огън, прах. Идеален за симулиране на експлозии. Често се използва при създаването на филми.

4 персонализиран канал симулатор, имат гъвкава настройка. Всеки от тях получава отделно състояние (гориво, температура и т.н.). Те могат да бъдат разглеждани поотделно или заедно.

Plug-in E-ON озон за кино 4D

Когато добавяме солиден обект към симулатора, получаваме реален ефект на удар, вълна от вълни и т.н. Много удобна функция е изборът на видеокарта или процесора за извършване на изчисления.

Изтегляне на Turbulence FD

Thrausi

Безплатен инструмент за създаване на ефекти от счупване при удар.

Thrausi plug-in за Cinema 4D

Той съдържа няколко полезни функции и настройки. Обектите могат да бъдат унищожени един срещу друг и техните фрагменти могат да бъдат унищожени отново или отстранени от повърхността.

Изтеглете Thrausi

Айви Поздравител

С негова помощ компонентите на централата са включени в проекта. Те могат да се коригират по размер, вид и т.н.

Ivy Grower плъгин за кино 4D

Можете да зададете бърз темп на растеж. Плъгинът е абсолютно безплатен и ви позволява да създавате свои собствени настройки.

Изтегляне на Ivy Grower

Rockgen

Отлично решение за генериране на естествени камъни. Интерфейсът е доста прост и има много настройки, позволявайки ви да създавате обекти от всякакъв размер, форми и цветове.

Rockgen плъгин за кино 4D

Оборудван е с руски интерфейс, който много опростява работата на потребителите, без да владее английски език.

Изтегляне на Rockgen

Това е само малка част от допълнителните компоненти на Cinema 4D, което позволява в кратко време да се създадат висококачествени проекти.