Създаването на лого е първата стъпка в създаването на вашето собствено корпоративно изображение. Не е изненадващо, че рисунката на корпоративния образ се оформя в цялата графична индустрия. Професионалното разработване на лога се извършва от специалисти-илюстратори, като се използва специален комплексен софтуер. Но какво ще стане, ако човек иска самостоятелно да развие своето лого и да не харчи пари и време, за да го развие? В този случай лесните програмисти ще им помогнат, което ще ви позволи бързо да създадете лого дори за неподготвен потребител.

Такива програми обикновено имат прост и компактен интерфейс с ясни и интуитивни функции. Алгоритъмът на тяхната работа се основава на комбинацията от стандартни примитиви и текстове, като по този начин лишава потребителя от необходимостта да завърши ръчно всичко.

Разгледайте и сравнете най-популярните дизайнери на лога.

Лого на ААА

Това е много проста програма за разработване на лога, с огромен брой стандартни примитиви, разделени на три дузини теми. Присъствието на редактора на стилове незабавно ще даде на всеки елемент уникален вид. За тези, които се интересуват от скоростта на работа и възможностите за творчество, AAA Logo ще бъде точно. Програмата изпълнява такава важна функция, че работи на базата на готови лога, което допълнително ще намали времето за търсене на графичната идея на логото.

Значителен недостатък е, че безплатната версия не е подходяща за пълноценна работа. В пробната версия функцията за запазване и импортиране на полученото изображение не е налице.

Изтеглете логото на AAA

Джета дизайнер на лого

Jeta лого дизайнер

Jeta Logo Designer е двоен брат на Лого на ААА. Тези програми имат почти идентичен интерфейс, логиката на наборът от функции. Предимството на Jeta Logo Designer е, че безплатната версия е напълно готова за употреба. Недостатъкът е в малкия размер на примитивната библиотека и това е най-важният елемент в работата на дизайнерите на лого. Този недостатък се засилва от функцията за добавяне на растерни изображения, както и от възможността за сваляне на примитиви от официалния сайт, но тази опция е достъпна само в платената версия.

Изтеглете Jeta Logo Designer

Sothink лого машина

Sothink лого машина

По-перфектен дизайнер на лого е Sothink Logo Maker. Също така има набор от предварително подготвени лога и голяма структурирана библиотека. За разлика от Jeta Logo Designer и AAA Logo, тази програма има функциите на свързване и подравняване на елементи, което ви позволява да създадете по-точен образ. В същото време, Sothink Logo Maker няма такава перфектна функция за експресен стил за елементите си.

Потребителят ще бъде доволен от уникалната способност на другите дизайнери да избират цветовата гама и може да не е досадно с много удобния процес на избор на обекти. Безплатната версия има пълна функционалност, но е ограничена във времето.

Изтегляне на Sothink Logo Maker

Студио за дизайн на лого

Студио за дизайн на лого

По-функционална, но в същото време сложна програма за създаване на лого Лого Дизайн Студио ви позволява да работите с по-висококачествени стандартни примитиви. За разлика от обсъжданите по-горе решения, Лого Дизайн Студио има способността да работи по слой по ниво с елементи. Слоевете могат да бъдат блокирани, скрити и тяхната поръчка да бъде променена. Елементите могат да бъдат групирани и прецизно позиционирани един спрямо друг. Има функция за свободно изтегляне на геометрични тела.

Интересно предимство на програмата е възможността за добавяне на предварително подготвен лого на логото.

От недостатъците - много малка библиотека от примитиви в безплатната версия. Интерфейсът е донякъде сложен и груб. Нетрениран потребител ще трябва да прекара известно време в адаптиране към външния вид.

Изтеглете лого дизайн студио

Създателят на лога

Създателят на лога

Удивително проста, забавна и весела програма The Logo Creator ще трансформира създаването на логото в забавна игра. Сред всички разглеждани решения, The Logo Creator има най-атрактивния и прост интерфейс. В допълнение към този продукт този продукт може да се похвали, макар и да не е най-голямата, но достатъчно качествена библиотека от примитиви, както и наличието на специален ефект на "размазване", който не е намерен в други дизайнери.

Създателят на лога има удобен текстов редактор и способността да използва подготвени лозунги и рекламни жалби.

Тази програма е единствената, която се счита, че няма лого шаблони, така че потребителят ще трябва незабавно да свърже всичките си творчески. За съжаление, разработчикът не разпространява детето си безплатно, което също го понижава в ранга на предпочитания софтуер.

Изтеглете логото на Създателя

Така че ние разгледахме прости програми за създаване на лога. Всички те имат подобни възможности и се различават по нюансите. Ето защо, при избора на такива инструменти, скоростта на готовност на резултата и получаване на удоволствие от работа е на първо място. И какви софтуерни решения бихте избрали да създадете логото си?