Изборът на програма за изтегляне на торент файлове изглежда, че не е лесен въпрос. За активните потребители обаче е необходим качествен торент клиент. С негова помощ не само можете лесно да изтегляте различни файлове, но и лесно да се сдобиете с разпространението на съдържание.

uTorrent (прочетено и произнесено "Muttorrent") - безплатна програма, която работи с BitTorrent протокола. В момента той се счита за лидер в популярността сред съществуващите клиенти на торент. Тази програма се използва като основа за създаване на алтернативни клиенти. Защо е толкова добра?

Анонимност в мрежата

Тази функция е предпочитана за много потребители. Вградена система, работеща с прокси, криптиране на протокола и други средства, които остават невидими в интернет. Важно е да използвате анонимност, в случай че искате да изтеглите нещо, така че трети страни да не могат да контролират този процес. По този начин действията ви няма да могат да изчисляват не само групи за мониторинг срещу пиратството, но дори и интернет доставчикът няма да може да разбере, че използвате uTorrent.

Екранната снимка ясно показва колко лесно е да включите анонимността: достатъчно е да отидете в торент свойства преди изтеглянето, да изтриете всички тракери и да проверите секцията "Други настройки".

Деактивирани и активирани анонимност в uTorrent

Вграден плейър

Не е най-уникалната, но наистина полезна функция. Освен това, всеки торент клиент има различен плейър, което означава, че качеството му не е същото. В muTorrent има отличен HD плейър, който ви позволява да гледате видео и да слушате аудио, дори ако самият файл не е изтеглен. Между другото, ако вграденият плейър не харесва, тогава в настройките на програмата можете да изберете да използвате системния плейър, който обикновено използвате.

Вграден плейър в uTorrent

Дистанционно управление

За потребители, които трябва да управляват изтеглянията си по всяко време и на всяко място, има дистанционна функция. Всички изтегляния и изтегляния ще бъдат контролирани чрез мобилно приложение, което можете да използвате, ако имате устройство на Android, iOS, Windows Phone, BlackBerry. Освен това можете да създадете свой собствен профил в uTorrent Remote и да управлявате клиента от всеки браузър.

Отдалечено управление в uTorrent

Създаване на нов торент

Ако искате да създадете разпределение, то може да бъде направено с помощта на muTorrent. Достатъчно е да изберете в лентата с менюта Файл> Създаване на нов торент, тъй като ще се отвори прозорец, чрез който ще се осъществи този процес.

Създаване на нов торент в uTorrent

Чрез попълване на задължителните полета и кликване върху бутона "Създаване", вие получавате файл .torrent, който можете да публикувате по-късно на съответните портали.

Вграден подаващ RSS

Пускането на нови серии от любимите ви серии и други важни актуализации няма да остане незабелязано. Трябва само да се абонирате за определени дистрибуции, така че да можете да използвате RSS емисиите, за да изтегляте бързо актуализации в дистрибуции в автоматичен режим. Можете да създадете RSS-feed, като изберете File> Add RSS-feed от лентата с менюта.

Създаване на RSS емисия в uTorrent

Подкрепа за магнитни връзки

Поради тази функция не е необходимо да изтегляте файла .torrent на компютъра си. Магнит-връзка ви позволява да изтеглите всеки файл по същия начин, както ако потребителят е изтеглил преди това файл .torrent. Като изберете Файл> Добавяне на торент от URL адреса, можете да започнете изтеглянето, като първо копирате магнитната връзка. Той ще се покаже автоматично в съответното поле на програмата:

Магнитна връзка в uTorrent

Много бърза обработка на данни

И въпреки че изтеглянето чрез торент вече предполага по-висока скорост, най-добрият резултат за всеки клиент е неговият. Особено приятно е да използвате бързо изтегляне за тези, които изтеглят филми, музикални колекции с високо качество и други "тежки файлове". В тази връзка скоростта на uTorrent е впечатляваща и оставя много от конкурентите си.

Предимства:

1. Компактност и ниски изисквания към системата. MuTorrent отнема около 1 MB на твърдия диск и работи тихо дори на слаби машини;
2. Интуитивен интерфейс;
3. Наличие на руски език;
4. Диференциране при изтегляне на файлове. Можете не само да зададете приоритети за скоростта, но и да качвате файлове на свой ред;
5. Междуплатформена платформа и поддръжка за мобилна операционна система;
6. Изтегляне на файлове по график;
7. Поддръжка за технологията "drag & drop" за бързо прехвърляне на файлове.

недостатъци:

1. Наличие на реклама в безплатната версия.

Прочетете още: Други програми за изтегляне на филми на вашия компютър

uTorrent е лесен и многофункционален торент клиент за различни операционни системи. Това е заради стабилността и набор от полезни опции в съчетание с приятната използваемост muTorrent и стана толкова популярна.

Свали uTorrent безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт