За много потребители видео редакторът става същата необходима програма, като например браузър. Факт е, че напоследък потребителите все по-често публикуват видеоклиповете си в различни социални услуги и обикновено преди публикуването на видеоклипа, те трябва да работят в качествен видео редактор. Днес ще говорим за функционалната програма VirtualDub.

VirtualDub е функционален и напълно безплатен видео редактор, който предоставя на потребителите достатъчно възможности за редактиране на видео.

Съветваме ви да погледнете: Други програми за редактиране на видео

Основно редактиране

Виртуалният дъб ви позволява да работите с видеозаписи на повечето формати, променяйки размера на видеото, неговия формат, разделителна способност, резитба, премахване на ненужни фрагменти и много други.

Основно редактиране в VirtualDub

Скриване на екрана

Благодарение на тази програма можете не само да редактирате съществуващите видеоклипове, но и да записвате видео от екрана на компютъра.

Снимайте екрана в VirtualDub

Създаване на GIF анимации

С помощта на някои прости действия можете да направите от съществуващата видеофилм GIF анимация, която вече се използва широко в много социални мрежи.

Промяна на аудиозаписа

Често потребителите трябва да подменят аудио запис в програмата. С VirtualDub потребителят има достъп до тази функция.

Подмяна на саундтрака в VirtualDub

Регулиране на аудиосигнала

Има ситуации, когато на компютъра има филм, но звукът му е твърде нисък за удобно гледане. Virtual Oak ще коригира тази ситуация, като увеличи (или намали) силата на звука.

Регулиране на звука в VirtualDub

Запазване на звука в отделен файл

В някои случаи потребителят може да се наложи да записва саундтрак на компютъра от видеоклипа. Запазете отделен звук във формат WAV само с няколко кликвания.

Запазване на аудиозаписа в отделен файл в VirtualDub

Редактиране на партиди

Ако искате да извършите едни и същи манипулации с няколко файла, за тази цел има функция за редактиране на партиди. За да направите това, трябва само да добавите няколко файла в програмата и след това да определите необходимите действия, които програмата трябва да приложи към тях.

Промяна на партидата в VirtualDub

Филтри за видео обработка

Програмата включва голям набор от филтри, с които можете значително да трансформирате изображението във видео.

Филтри за видео обработка в VirtualDub

Предимства на VirtualDub:

1. Програмата не изисква инсталация;

2. притежава най-широките възможности, осигурявайки пълноценна работа с видео;

3. Разпределени абсолютно безплатно;

4. Той е с малък размер и дава минимално натоварване на операционната система.

Недостатъци на VirtualDub:

1. Липсата на официална версия с подкрепата на руския език, обаче, за ресурсите на трети страни, може да намери русифицирана версия;

2. Сравнително сложен интерфейс за начинаещи потребители.

VirtualDub е миниатюрна програма с наистина впечатляващи функции, които не могат да бъдат казани в една статия. Ако знаете как да работите с програмата, можете да изпълните почти всяка манипулация на видеото, особено след като в интернет можете да намерите много уроци по преподаване.

Изтегляне на Virtual Oak Free

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт