Visicon е просто и удобно приложение, с помощта на което се създават дизайнерски проекти на помещения. Програмата е предназначена за физически лица и фирми, които трябва да разработят решение за скица за реконструкция на апартаменти, подреждане на търговски площи, проектиране на кухня, баня или офис пространство.

Създавайки и попълвайки оформлението в двуизмерен прозорец и разглеждайки го групово, проектният проект на стаята може да бъде изпълнен от потребител, който няма дълбоки технически умения. Скоростта на инсталиране и наличието на руската езикова версия значително опростяват работния процес. Разбирането на алгоритъма на работа и усвояването на интерфейса ще отнеме не повече от 20 минути, тъй като интерфейсът на програмата е минималистичен и логически структуриран.

Да разгледаме по-подробно функциите на приложението Visicon.

Вижте също: Програми за проектиране на къщи

Създаване на план за стая

Преди да започнете проекта, ще бъдете помолени да "създадете" стая от самото начало или да използвате няколко предварително конфигурирани шаблони. Шаблоните са празни стаи с прозорци и врати, в които са зададени пропорциите и височината на тавана. Наличието на шаблони е много полезно за тези, които първо са отворили програмата или работят със стандартни стаи.

План на етажа във Visicon

Празният лист показва стените, подът и таванът се създават автоматично. Преди да рисува стена, програмата предлага да се зададе дебелината и координатите. Има функция за оразмеряване.

Изчертаване на стени във Visicon

Опростеността на алгоритъма за работа в Visicon е, че след изчертаване на стените потребителят трябва само да запълни стаята с библиотечни елементи: прозорци, врати, мебели, оборудване, оборудване и др. Достатъчно е да намерите желания елемент в списъка и да го плъзнете в плана. Такава организация прави работната скорост наистина висока.

Добавяне на мебели към план в Visicon

След като добавите елементи към плана, те са готови за редактиране.

Редактиране на елементи

Обекти в стаята могат да бъдат преместени и завъртени. Параметрите на обекта се задават в панела за редактиране вдясно от работното поле. Редактиращото панелно устройство е възможно най-просто: на първия раздел името на обекта се определя, на второ - геометричните му характеристики, на третия - материалите и текстурите на повърхностите на обекта. Отделно удобство е въртящият се мини-прозорец за визуализация на елемент. Всички промени, направени в обекта, ще бъдат показани на него.

Редактиране на панела в Visicon

Ако в сцената не бъдат избрани обекти, цялото помещение ще се покаже в прозореца за предварителен преглед.

Добавяне на текстури и материали

Visicon ви позволява да прилагате голям брой текстури към обекти. Библиотеката с текстури съдържа растерни изображения от дърво, кожа, тапети, подови настилки и много други видове вътрешна украса.

Добавяне на текстури и материали

Visicon ви позволява да прилагате голям брой текстури към обекти. Библиотеката с текстури съдържа растерни изображения от дърво, кожа, тапети, подови настилки и много други видове вътрешна украса.

Редактиране на панела в Visicon

Показване на 3D модел

В прозореца на 3D модел се показва стая с текстури, подредени мебелни елементи и открито осветление. В триизмерния прозорец няма възможност за избиране и редактиране на елементи, което не е удобно, но гъвкавото редактиране в 2D компенсира този недостатък. Преместването около модела е най-удобно в режим "ходене", като контролира движението на камерата с помощта на клавиатурата.

Триизмерен прозорец във Visicon

Ако погледнете вътре в стаята, таванът ще се вижда над нас. При гледане отвън таванът няма да се покаже.

По този начин разгледахме възможностите на Visicon, с които можете бързо да създадете скица на интериора.

достойнство

- Рускоезичен интерфейс
- наличие на създадени по-рано шаблони
- Ясна и удобна работна среда
- Удобен процес на преместване на камерата в триизмерен прозорец
- Наличие на мини прозорец за предварителен преглед на елемента

недостатъци

- Безплатно е само демо версия с ограничена функционалност
- Няма възможност за редактиране на елементи в прозореца на 3D изображение

Съветваме ви да погледнете: Други програми за интериорен дизайн

Изтеглете пробна версия на Visicon

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт