VKMusic (VK Music) е отличен асистент за изтегляне на музика и видео. Въпреки това, във VC Music , както във всяка друга програма, могат да възникнат грешки.

Един от често срещаните проблеми е, че музиката не се изтегля. Има няколко причини, поради които това се случи, да разгледаме по-отблизо.

Изтеглете програмата от официалния сайт

Най-често трябва да актуализирате VKMusic (VK Music) на новата версия. Но изтеглете програмата само от официалния сайт. Като кликнете върху връзката по-долу, можете да изтеглите последната версия на VK Music.

Изтегляне VKMusic (VK Music)

Грешка при изтеглянето - "Вечна връзка"

Вечна връзка с VKMusic

За да разрешите този проблем, кликнете върху "Изтегляне" - "Стартиране на наличните файлове за изтегляне".

Започнете да изтегляте в VKMusic

В програмата VKMusic има възможност да се определят ограничения за едновременно изтегляне и ограничаване на скоростта на изтегляне. Ето защо, ако грешката "Вечна връзка" трябва да се отвори "Опции" - "Настройки".

Опции в VKMusic

След това отворете "Връзка". И в "Настройки за изтегляне" трябва да посочите колко искате да качите едновременно файловете. Освен това премахнете отметката до "Ограничаване на скоростта на изтегляне".

Изтеглете настройките в VKMusic

Почистване на файла за хостове

Ако програмата вече е изтеглена не от официалния източник, вирусите, които се появяват, може да изключат достъпа до Интернет. В този случай трябва да почистите файла hosts.

Първото нещо, което трябва да започнете, е да намерите файла за хостове в системните папки. Разположението му варира в зависимост от версията на операционната система. Например в Windows 10/8/7 / Vista / XP този файл може да бъде намерен, като следвате този път: C: Windows system32 drivers etc . И в други, по-ранни версии на Windows (2000 / NT), този файл се намира в папката C: Windows.

По-нататък ще следваме този път: C: Windows system32 drivers etc

Търсене на прозорци за VKMusic

System32 търси за VKMusic

Търсене на драйвери за VKMusic

Търсене и т.н. за VKMusic

Откритият файл се отваря през Notepad.

Отваряне на хост файла за VKMusic

В началото файлът съдържа коментари (текст) за хост файла, а по-долу са командите (започвайте с цифрите).

Графично след цифрите за VKMusic

Важно е командите, които започват с 127.0.0.1 цифри (с изключение на 127.0.0.1 localhost), да блокират достъпа до сайтовете. И още в реда (след цифрите) можете да видите кой достъп е блокиран. Сега можете да отидете на изчистването на хост файла. След като завършите работата с файла, не забравяйте да го запишете.

Излезте и влезте отново

Друга, по-проста опция е да излезете и влезете в профила отново. Можете да направите това, като кликнете върху "VKontakte" - "Промяна на профила".

Променете профила в VKMusic

Няма дисково пространство

Баналната причина може да е липсата на място за съхранение на файловете. Ако няма място, можете да изтриете ненужните файлове на диска.

Папка, която да запазите в VKMusic

Защитната стена блокира достъпа до интернет

Защитната стена е предназначена да проверява входящите данни от интернет и да блокира тези, които са причинили подозрение. Всяко инсталирано приложение може да разреши или блокира достъпа до мрежата. Това изисква индивидуална настройка.

За да отворите защитната стена на Windows, в контролния панел въведете "Защитна стена" в търсенето.

Защитна стена Търсете VKMusic

В прозореца, който се показва, отворете раздела "Активиране или деактивиране на защитната стена на Windows".

Активирайте или деактивирайте защитната стена в VKMusic

Сега можете да промените настройките за защита за обществена или частна мрежа. Ако на компютъра ви е инсталиран антивирус, можете да деактивирате защитната стена, като просто премахнете отметката от квадратчето "Активиране на защитната стена".

Параметри за мрежи в VKMusic

За да отворите или затворите мрежовия достъп до конкретна програма, в нашия случай VKMusic , следвайте инструкциите. Да разгледаме "Разширени настройки" - "Правила за изходяща връзка".

Още опции за VKMusic

Кликваме веднъж върху програмата, от която се нуждаем, а вдясно от панела кликваме върху "Enable rule".

Правила за изходяща връзка за VKMusic

Сега VKMusic ще има достъп до интернет.

И така, научихме - заради това, което музиката от VKMusic (VK Music) не зарежда. И ние също така разбрахме как да решим този проблем по няколко начина.