Технологията на гласовия контрол се разпространява по-бързо. С помощта на глас можете да управлявате приложения както на компютъра, така и по телефона. Също така има възможност за задаване на заявки чрез търсачките. Гласовият контрол може да бъде вграден в него или трябва да инсталирате допълнителен модул за вашия компютър, например Yandex.String.

Инсталирайте гласовото търсене на Yandex Browser

За съжаление, в Yandex Browser няма възможност за гласово търсене, но има програма от същите разработчици, която да я инсталира, ще е възможно да се правят подобни заявки в този интернет браузър. Това приложение се нарича Yandex.String. Нека да разгледаме стъпките, как да го инсталираме и конфигурираме.

Стъпка 1: Изтегляне на Yandex.String

Тази програма не заема много място и не консумира много ресурси, така че е подходяща дори за слаби компютри. В същото време, тя е напълно безплатна и може да работи не само чрез Yandex.Browser. За да инсталирате това приложение, трябва:

Изтеглете структурата на Yandex

 1. Отидете на официалния уеб сайт на връзката по-горе и кликнете върху бутона "Инсталиране" , след което ще започне изтеглянето.
 2. Инсталирайте линията Yandex

 3. След като изтеглянето приключи, стартирайте изтегления файл и следвайте инструкциите на инсталатора.

След като инсталацията приключи, редът ще се покаже вдясно от иконата "Старт" .

Стъпка 2: Персонализиране

Преди да започнете да използвате това приложение, трябва да направите настройка, така че всичко да работи правилно. За да направите това:

 1. Кликнете с десния бутон върху линията и отидете на "Настройки".
 2. Настройки на Yandex.String

 3. В това меню можете да конфигурирате клавишни комбинации, да работите с файлове и да изберете браузъра, в който желаете да се отворят вашите заявки.
 4. Меню за настройки на Yandex.String

 5. Когато конфигурацията е завършена, кликнете върху "Запазване" .
 6. Кликнете с десния бутон върху линията отново и насочете курсора на "Appearance" . В менюто, което се отваря, можете да редактирате опциите за показване на низа за вас.
 7. Външен вид Яндекс.Строка

 8. Отново кликнете с десния бутон върху линията и изберете "Активиране на гласа" . Важно е да се включи.

Гласово търсене Yandex.String

След конфигурирането можете да продължите да използвате тази програма.

Стъпка 3: Използвайте

Ако искате да задавате някаква заявка в търсачката, просто кажете "Слушайте, Yandex" и говорете ясно заявката си.

Търсене в Yandex.String

След като сте изслушали заявката и програмата я е разпознала, браузърът ще се отвори, което е избрано в настройките. Във вашия случай, Yandex.Browser. Показват се резултатите от заявката.

Интересен видеоклип за използванеСега, благодарение на гласовото търсене, можете да търсите по-бързо информацията в интернет. Основното нещо е да имате работещ микрофон и ясно да изричате думите. Ако се намирате в шумна стая, молбата може да разбере неправилно молбата ви и ще трябва да говорите отново.