Изтеглянето на файлове чрез торент е най-бързият начин да получите всеки файл за кратко време. Започвайки от скромните MP3 албуми и завършвайки с филми с FullHD качество - всичко това без проблем може да получи всеки потребител, без да губи много чакане.

Vuze е torrent tracker, който използва протокола BitTorrent и има някои допълнителни функции. Предполага се, че има конфигурация за тънък клиент и достъп на различни платформи.

Вградено търсене

Едно от най-важните предимства на компанията е търсещата машина, вградена в клиента. Тя ви позволява да търсите по два начина:

• Търсене в мрежата. Програмата има вградена търсачка Yahoo и можете да търсите желания торент файл там, без да стартирате браузъра;

Търсене в мрежата във Vuze

• Мета-търсене. Търсенето се осъществява чрез заявка за достъп до торент файлове.

Мета-търсене в Vuze

Това звучи интересно и съблазнително, но всъщност всичко е съвсем различно. Уеб търсене може да изглежда неудобно, тъй като в Русия Yahoo е една от най-непопулярните търсачки. Скоростта на търсене в стандартен браузър е няколко пъти по-висока. Мета-търсенето също е прекалено слабо и ако можете да търсите технически файлове, не би трябвало да мечтаете за ново развлечение. Като цяло, впечатлението за търсене от гледна точка на средния потребител е предимно отрицателно.

абонамент

Ако вградената търсачка все още е интересна, тогава функцията на абонаментите ще бъде полезна. За да се абонирате, трябва да въведете заявка за търсене, да преминете към мета-търсене и да кликнете върху бутона за абонамент. След това в главния прозорец на клиента, отляво, можете да проследявате актуализациите на подписаната тема.

Абонаменти на Vuze

Персонализируем интерфейс

Като цяло програмата интерфейс не е много различен от това, което потребителите са свикнали да виждат в други потребители на торент. Интересното е, че можем да персонализираме използваемостта, като изберете начинаещ, опитен потребител или професионалист. Тази функция е подходяща за онези потребители, които са свикнали да персонализират буутлоудъра за себе си, както и обратно за тези, които просто трябва да изтеглят и нищо повече.

Интерфейс във Vuze

HD плейър и синхронизиране

Изтеглените видеоклипове могат да се разглеждат директно в плейъра. Той поддържа възпроизвеждане на видеоклипове дори в Full HD формат. Освен това е възможно да се играят всички популярни и не много формати.

HD плейър във Vuze

Интересна особеност е, че ако използвате Vuze на няколко устройства освен компютъра, изтегленото видео може да бъде преместено в устройството ви. Освен това можете да гледате видеоклипове офлайн. Ако е изтеглен във видеоклипа във формат, който не се поддържа от устройството, тогава видео конверторът ще конвертира файла. Когато рестартирате видеоклипа (например, след като плейърът е затворен), възпроизвеждането ще започне от едно и също място.

Дистанционно управление

Програмата има функция, наречена Vuze Remote. Той ви позволява да получите отдалечен достъп до изтегляния от браузъра или мобилното си устройство. Тя работи много просто: потребителят просто отидете на мястото, посочено в екранната снимка, и след това въведете кода в съответното поле. Самият код може да бъде получен от клиента. За целта отидете на Tools> External Pairs.

Дистанционно управление в Vuze

Предимства:

1. Кросплатформен клиент, който може да работи на Windows, Android, iOS, Xbox, Samsung TV, TiVo;
2. Специално разработена функция за ускоряване на натоварването;
3. Ръчно променяйте скоростта на изтегляне и приоритетите за едно изтегляне на няколко торента;
4. Способността да се шифрова трафик, което прави възможно преодоляването на блокираните P2P мрежи;
5. Интерфейсът е на руски език;
6. Наличие на приставки, които ви позволяват да разширите функционалността на програмата;
7. Възможност за запис на DVD.

недостатъци:

1. неудобно вградено търсене;
2. Реклама в безплатната версия;
3. остарелият вид;
4. Задава неправилен превод на функции.

Прочетете още: Други програми за изтегляне на филми на вашия компютър

Vuze - един вид BitTorrent клиент, който е достъпен за потребители на различни езици и държави. Можете да управлявате новините не само от компютър, но и от мобилни устройства и дори от телевизор. Клиентът е еднакво удобен да използва както начинаещи, така и професионалисти. Въпреки това, за първата група потребители, много функции може да изглеждат излишни, докато за активните потребители те могат да бъдат много полезни.

Изтеглете пробна версия на Vuze

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт