Към днешна дата са създадени голям брой различни музикални редактори. Някои от тях позволяват само изрязване и леко редактиране на аудиозаписа. В други можете да композирате свой собствен запис.

За да отрежете музика, най-добре е да използвате обикновени аудио редактори. Те са по-лесни за разбиране как да работят с тях. Един от тези прости, но подходящи за редактиране на песни на редакторите е програмата Wavosaur.


В допълнение към функцията за изключване на пасажа от песента, Wavosaur е оборудван с редица допълнителни функции за промяна и подобряване на звука на записа. Почти всички функции на програмата се събират на един екран, така че не е нужно да търсите правилния бутон сред огромните менюта и допълнителни прозорци. Wavosaur съдържа визуална времева линия, на която да поставите добавени песни и други аудио файлове.

Съветваме ви да погледнете: Други програми за подрязване на музика

Wavosaur интерфейс

Изрежете фрагмент от песен

В Wavosaur можете лесно да отрежете песента, като запазвате избрания пасаж в отделен файл. Изберете желаната дължина на песента от времевата линия, след което кликнете върху бутона за запазване.

Подрязване на песен в Wavosaur

Единственото неприятно нещо е, че можете да запазите избрания пасаж само във формат WAV. Но можете да добавите аудио към почти всеки формат: MP3, WAV, OGG и др.

Записване на звук от микрофона

Можете да свържете микрофон към компютъра си и да направите свой собствен запис, като използвате Wavosaur. След края на записа, програмата ще създаде отделна песен, в която записваният звук ще бъде съхранен.

Записвайте аудио в Wavosaur

Нормализиране на аудио записи, почистване от шум и мълчание

Wavosaur подобрява качеството на звука на слабо записани или изкривени песни. Можете да изравнявате силата на звука, да отстранявате излишния шум и фрагменти от мълчание от записа. Също така можете да промените силата на звука на песента.

Нормализиране на обема в Wavosaur

Всички тези действия могат да се извършват както с цялата траектория, така и с отделни части.

Промяна на звука на песента

Можете да промените звука на музиката, като добавите гладко увеличение или намалите силата на звука, като използвате честотни филтри или разгънете песента обратно.

Добавяне на гладко увеличаване на обема до Wavosaur

Предимства на Wavosaur

1. Удобен програмен интерфейс;
2. наличието на допълнителни функции, които подобряват звука на запис с ниско качество;
3. Програмата се разпространява безплатно;
4. Wavosaur не изисква инсталация. Можете да започнете работа с програмата веднага след изтеглянето.

Недостатъци на Wavosaur

1. Програмата не поддържа руския език;
2. Wavosaur може да запази изрязания фрагмент на песента само във формат WAV.

Wavosaur е проста програма за редактиране на аудио. Въпреки че не е преведен на руски език, простият интерфейс на програмата ще направи възможно успешното й използване дори при минимални познания по английски език.

Свали Wavosaur безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт