WebZIP - офлайн браузър, който ви позволява да разглеждате страниците на различни сайтове, без да се свързвате с интернет. Първо трябва да изтеглите необходимите данни и след това можете да ги прегледате както чрез вградения уеб браузър, така и чрез всички други, които са инсталирани на компютъра.

Създаване на нов проект

В повечето такива програми има помощник за създаване на проекти, но в WebZIP не е налице. Но това не е минус или дефект на разработчиците, защото всичко е направено просто и разбираемо за потребителите. Различните параметри се сортират по раздели, където са конфигурирани. За някои проекти е достатъчно само да използвате основния раздел, за да посочите връзка към сайта и мястото, където ще бъдат запазени файловете.

Създаване на проект WebZIP

Особено внимание трябва да се обърне на файловия филтър. Ако сайтът се нуждае само от текст, програмата ще ви даде възможност да го изтеглите само без излишни боклуци. За да направите това, има специален раздел, в който трябва да посочите видовете документи, които ще бъдат изтеглени. Можете също така да филтрирате URL адреси.

Филтриране на WebZIP файлове

Изтегляне и информация

След като изберете всички настройки за проекта, трябва да преминете към изтеглянето. Това не трае дълго, освен ако на сайта няма видео и аудио файлове. Подробна информация за изтеглянето е в отделен раздел в главния прозорец. Показва скоростта на изтегляне, броя на файловете, страниците и размера на проекта. Тук можете да видите мястото, където проектът е бил записан, ако по някаква причина тази информация е загубена.

Зареждат се WebZIP документи

Преглеждайте страниците

Всяка изтеглена страница може да се разглежда отделно. Те се показват в специална секция в главния прозорец, която се включва, когато кликнете върху Страници в лентата с инструменти. Това са всички връзки, публикувани на сайта. Страниците могат да се навигират от отделен прозорец или когато проектът се стартира в вградения браузър.

Страници с WebZIP

Изтеглени документи

Ако страниците са подходящи само за разглеждане и отпечатване, тогава със съхранените документи можете да извършвате различни действия, например да направите отделно изображение и да работите с него. Има всички файлове в раздела "Изследване" . Информацията се показва за типа, размера, датата на последната промяна и намирането на файла на сайта. Също така от този прозорец се отваря папката, в която е запазен този документ.

Преглеждате документи в WebZIP

Вграден браузър

WebZIP се позиционира като офлайн браузър, поради което има вграден интернет браузър. Той също работи с връзката към интернет и е свързан с него Internet Explorer , от който той прехвърля отметки, избрани сайтове и началната страница. Можете да отворите прозорец със страници и браузър до него, а когато изберете страница, той ще се покаже в правилния изглед в прозореца. Само два раздела от браузъра се отварят едновременно.

Вграден уеб браузър

достойнство

  • Прост и интуитивен интерфейс;
  • Възможност за редактиране на размера на прозорците;
  • Вграден браузър.

недостатъци

  • Програмата се разпространява срещу заплащане;
  • Липса на руски език.

Това е всичко, което бих искал да ви разкажа за WebZIP. Тази програма е подходяща за онези потребители, които искат да изтеглят няколко или един голям сайт на своя компютър и да не отварят на всяка страница отделен HTML файл, но е удобно да работите в вградения браузър. Можете да изтеглите безплатна пробна версия, за да видите функционалността на програмата.

Изтеглете пробна версия на WebZIP

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт