Adobe After Effect е професионален инструмент за добавяне на ефекти към видео. Това обаче не е единствената му функция. Приложението работи и с динамични изображения. Той се използва широко в много области. Това са различни цветни скрийнсейвъри, филмови кредити и много други. Програмата има достатъчно стандартни функции, които, ако е необходимо, могат да бъдат разширени чрез инсталиране на допълнителни приставки.

Plugins са специални програми, които се свързват с основната програма и разширяват нейната функционалност. Adobe After Effect поддържа голям брой от тях. Но най-полезните и популярни са не повече от дузина. Предлагам да разгледаме техните основни възможности.

Изтеглете Adobe After Effect

Най-популярните приставки за Adobe After Effect

За да започнете да използвате приставки, първо трябва да ги изтеглите от официалния сайт и да изпълните файла ".exe" . Те се инсталират като обичайни програми. След като рестартирате Adobe After Effect, можете да започнете да ги използвате.

Моля, имайте предвид, че повечето оферти са платени или с ограничен пробен период.

Trapcode Специален

Trapcode Particular - с право може да се нарече един от лидерите в своята област. Той работи с много малки частици и им позволява да се състоят от ефектите на пясък, дъжд, дим и много други. В ръцете на специалист е в състояние да създаде най-красивите видео или динамични изображения.

В допълнение, плъгина може да работи с 3D обекти. С него можете да създавате триизмерни форми, линии и цели текстури.

Ако работите професионално в Adobe After Effect, този plug-in трябва да е налице, тъй като стандартните инструменти на програмата не могат да бъдат постигнати.

plagin-trapcode-специално-для-Adobe-след-ефект

Форма на Trapcode

Много подобен на Особено, само количеството на генерираните частици е фиксирано. Нейната основна задача е да създава анимации на частици. Инструментът има достатъчно гъвкави настройки. В комплекта има около 60 вида шаблони. Всеки от тях има свои собствени параметри. Включен в библиотеката за Plug-In на Red Giant Trapcode Suite.

plagin-trapcode-форма-для-Adobe-след-ефект

Елемент 3D

Вторият най-популярен plug-in е Element 3D. За Adobe After Effects е незаменим. Основната функция на приложението е ясно от името - работи с триизмерни обекти. Позволява ви да създавате 3D и да ги анимирате. В състава си има почти всички функции, които са необходими за пълноценна работа с такива предмети.

plagin-елемент-3d-для-Adobe-след-ефект

Plexus 2

Plexus 2 - използва за работата си 3D частици. Може да създава обекти, използващи линии, акценти и т.н. В резултат на това получаваме триизмерни фигури от различни геометрични компоненти. Работата в него е много проста и удобна. Самият процес ще отнеме много по-малко време от използването на стандартните инструменти Adobe After Effects.

plagin-сплит-2-для-Adobe-след-ефект

Магически куршум изглежда

Magic Bullet Looks - мощен plug-in за корекция на цветовете на видеото. Много често се използва във филмите. Има гъвкави настройки. С помощта на специален филтър можете лесно и бързо да редактирате цвета на човешката кожа. След като използвате инструмента Magic Bullet Looks, той става почти перфектен.

Плъгинът е идеален за редактиране на непрофесионални видеоклипове от сватби, рождени дни, матини.

Тя е част от Suite of Red Magic Bullet Bullet.

plagin-магически куршуми външност-для-кирпич-след-ефект

Червената гигантска вселена

Този набор от приставки ви позволява да приложите голям брой ефекти. Например, замъгляване, заглушаване и скокове. Той е широко използван от режисьори и професионални потребители на Adobe After Effect. Използва се за оформяне на различни реклами, анимации, филми и много други.

plagin-огромна червена-вселена-для-кирпич-след-ефект

Duik IK

Това приложение или по-скоро скриптът Ви позволява да анимирате анимирани знаци, като им давате различни движения. Тя се разпространява безплатно, така че е много популярна както за начинаещи, така и за професионалисти. Почти е невъзможно този ефект да се постигне с вградени инструменти и това ще отнеме много време, за да се създаде такъв състав.

plagin-duik-ик-для-кирпич-след-ефект

Нютон

Ако трябва да симулирате обекти и действия, които са подчинени на законите на физиката, тогава изборът трябва да бъде спрян на плъгина Нютон. Ротации, скокове, отблъсквания и много повече могат да бъдат направени с този популярен компонент.

plagin-нютон-для-кирпич-след-ефект

Оптични фенери

Работата с акцентите ще стане много по-лесна с помощта на Plug-in за оптични фенери. Напоследък той печели популярност сред потребителите на Adobe After Effect. Тя ви позволява не само да управлявате стандартните акценти и да създавате впечатляващи песни от тях, но и да развивате своя собствена.

plagin-оптично-ракети-для-Adobe-след-ефект

Това не е пълен списък с приставки, поддържани от програмата Adobe After Effect. Останалите, като правило, са по-малко функционални и поради това не са в голямо търсене.